Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο ΕΛΛΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ του Πολ.Ναυτικού που ΑΡΝΗΘΗΚΕ να βομβαρδίσει τήν Σερβία το 1999 !!!

Ο Έλληνας που ύψωσε ανάστημα στο ΝΑΤΟ & είπε «όχι» στον βομβαρδισμό της Σερβίας - Τον παρασημοφόρησε ο Πατριάρχης Βελιγραδίου Ειρηναίος.


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Σέρβοι τιμούν τον Έλληνα στρατιωτικό, Μαρίνο Ριτσούδη, που αρνήθηκε να βομβαρδίσει την χώρα τους συμμετέχοντας στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ..
Οπως αναφέρει σερβικό δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, η Ελλάδα, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτάχθηκε σθεναρά σε μια τέτοια πράξη.

Εκείνη την εποχή, ο πλοίαρχος Μαρίνος Ριτσούδης έγινε ένας πραγματικός ήρωας στη Σερβία, αφού αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη νατοϊκή επιχείρηση.
Έτσι, αρνήθηκε να πλεύσει με το πλοίο του στην Αδριατική θάλασσα και να βομβαρδίσει τη Σερβία.

Παρόλο που έγινε ήρωας στη Σερβία, στην Ελλάδα κατακρίθηκε και έλαβε ποινή φυλάκισης δύο ετών και απολύθηκε από την υπηρεσία.
Ο Μαρίνος Ριτσούδης, καταλήγει το δημοσίευμα, έλαβε τιμητικό βραβείο από τη Σερβία πριν από λίγα χρόνια και λέει ότι θα κάνει το ίδιο και σήμερα, δηλαδή θα προστατεύσει τους ορθόδοξους αδελφούς του.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινος ριτσούδης
ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ (ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΗΔΗ), Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΡΙΤΣΟΥΔΗΣ ΣΤΗΝ
ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ....

Το 2018, ο Σέρβος πατριάρχης παρασημοφόρησε Έλληνα πρώην αξιωματικό για την στάση του το 1999 κατά της νατοϊκής επιχείρησης στην Σερβία.
Συγκεκριμένα η σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SOC) απένειμε το μετάλλιο του τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου στο απόστρατο Έλληνα αξιωματικό του ΠΝ Μαρίνο Ριτσούδη για την άρνηση του να συμμετέχει στην επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η τελετή απονομής είχε γίνει στο Βελιγράδι.

«Μετά την έκτιση της ποινής του και μετά από όλες τους πειρασμούς, ο Ελληνας αξιωματικός είχε είχε το θάρρος να πει «Δεν είμαι ήρωας, ήρωας είναι ο σερβικός λαός».
 
Σχετική εικόνα

Πραγματικά αυτός ο Έλληνας είναι γενναίος , σοφός και αληθινός χριστιανός . 
Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να τον ευχαριστήσω γι ‘αυτή την πράξη, έτσι αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε με το μετάλλιο του Αγίου Κωνσταντίνου», είχε δηλώσει ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος.


Σχετική εικόνα










Με το 
μετάλλιο του τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία παρασημοφορεί πνευματικά και κοσμικά άτομα για την σημαντική συμβολή στην ελευθερία της θρησκείας και στην ανάπτυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών γενικότερα.

Σχετική εικόνα

Ο βομβαρδισμός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ διήρκεσε 78 ημέρες, από τον Μάρτιο έως Ιούνιο του 1999.

Ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος αρνήθηκε τον Απρίλιο του 1999 να μεταβεί στο αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» για να μην συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Σερβίας. Πολλές σερβικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ριτσούδης ήταν ένας αληθινός ήρωας της Ελλάδος.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινος ριτσούδης

Πριν από τον απόπλου του «Θεμιστοκλής» στην Αδριατική, ο εν λόγω αξιωματικός συναντήθηκε με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον ιερέα Γεώργιο Μεταλινό, ο οποίος ήταν τότε μαζί του στην αίθουσα του Ναυτοδικείου στις 21 Απριλίου του 1999. 
Ο ίδιος ο ιερέας είπε ότι δεν γνώριζε τον Ριτσούδη, αλλά τον συμβούλευσε να ενεργήσει σύμφωνα με τη συνείδηση του.

Το ναυτοδικείο τον καταδίκασε σε δύο χρόνια και έξι μήνες με αναστολή ποινής τριών ετών.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινος ριτσούδης

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινος ριτσούδης

Η ηγεσία του ναυτικού απέταξε τον Ριτσούδη, ο οποίος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, χωρίς αποτέλεσμα.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή «ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλα».

βιντεο  
pronews

scripta manent ευχαριστώ τον Δ, Χατζηνικολάου για το αρθρο



"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ-ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ… ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΣΙΠΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ!
    27/03/2019

    Μια πολύ περίεργη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουγγαρία, αποκαλύπτοντας ότι στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων» χωράνε και οι τζιχαντιστές, που παίρνουν και άσυλο ως «προσφυγάκια»!

    Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοινώσεις ευρωπαϊκών και ουγγρικών Αρχών, ένας 27χρονος, γνωστός ως Χασάν Φ., συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ενώ ταξίδευε με πλαστό διαβατήριο, αλλά η κράτησή του έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες.
    Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή δικαστική υπηρεσία Eurojust, ο συλληφθείς έχει εμφανιστεί σε προπαγανδιστικό βίντεο των τζιχαντιστών και εμπλέκεται στον αποκεφαλισμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων στην πόλη Χομς, το 2016. Τα θύματα ήταν συγγενείς ενός άνδρα που αρνήθηκε να ενταχθεί στις δυνάμεις των τζιχαντιστών.
    Την ίδια χρονιά έφτασε στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων», όπου και ζήτησε άσυλο από τους Τσιπροκαμμένους. Ένα χρόνο αργότερα το πήρε! Εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας το άσυλο που έλαβε από τους Τσιπροκαμμένους, ταξίδεψε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα ο σκοπός των ταξιδιών του.

    Και το αποκορύφωμα; Ο συλληφθείς δηλώνει πράκτορας της ΚΥΠ, ενώ η γυναίκα του και τα παιδιά του διαμένουν ακόμα στην Ελλάδα!

    Η υπόθεση έχει πολύ «ζουμί» και ελπίζουμε να την ξεκαθαρίσουν σύντομα οι ουγγρικές υπηρεσίες!

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!