Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Τά είπε ΟΛΑ μόνο σε 1' ! [Β ί ν τ ε ο]


«Τον κορονοϊό δεν τον βιώνει το ίδιο ένας φτωχός κι ένας πλούσιος».

«Η γλώσσα που χρησιμοποιείται για τον κορονοϊό, μπορεί να μοιάζει κοινότυπη και παραπλανητική. 
Δεν επιβιώνεις της αρρώστιας αν έχεις σθένος και δύναμη χαρακτήρα κι ας το λένε αυτό οι συνεργάτες του (Άγγλου) πρωθυπουργού.
Emily Maitlis: Man pleads guilty to breaching restraining order ...

Η ασθένεια αυτή δεν είναι ένας τρομερός ισοπεδωτής, δεν την βιώνει το ίδιο ένας φτωχός κι ένας πλούσιος. 
Αυτό είναι ένας μύθος που πρέπει να διαλυθεί. 

Όσοι αυτή την στιγμή υπηρετούν στην πρώτη γραμμή, οι οδηγοί των λεωφορείων, όσοι γεμίζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, οι νοσοκόμες, όσοι εργάζονται σε γηροκομεία, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι και είναι αυτοί που παίρνουν τους μικρότερους μισθούς. 

Είναι αυτοί που έχουν πιο πολλές πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό. Όσοι μένουν σε πολυκατοικίες και μικρά διαμερίσματα, θα δυσκολευτούν πιο πολύ στην καραντίνα. 
Όσοι κάνουν χειρωνακτικές δουλειές, δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν από το σπίτι. 

Αυτή η πανδημία έχει τεράστιες διακλαδώσεις όσο αφορά στην κοινωνική πρόνοια και το θέμα της κοινωνικής πρόνοιας έχει τεράστιες διακλαδώσεις για την δημόσια υγεία».

Με αυτά τα λόγια και σε ένα μόλις λεπτό η 
Emily Maitlis, παρουσιάστρια του BBC, μπόρεσε να περιγράψει όλες τις ανισότητες που φέρνει στην επιφάνει η πανδημία του κορονοϊού.



https://kyklwpas.blogspot.com/2020/04/bbc.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"




2 σχόλια:

  1. Τώρα εδώ που τα λέμε αυτού του είδους οι επιπλοκές, που δήθεν προκαλεί ο Ιός με την κορώνα,που είναι μια απλή ίωση, με κάτι άλλο μου μοιάζει?Λέω απλά την άποψή μου,δεν είμαι "ειδικός" με κορνίζα,αλλά όσοι είναι στρ/κοί έμπειροι, καταλαβαίνουν.Πολύ περισσότερο μοιάζει με τα συμπτώματα που προκαλούν κάτι "σπόροι" άκρως θανατηφόροι και ψεκάζονται πολύ εύκολα από ψηλά,ενώ ο coronatus πως θα μεταφερθεί με κλουβί? Και οι άνθρωποι στην δεύτερη περίπτωση δεν προλαβαίνουν να εξομολογηθούν ,και οι νεκροί θα πρέπει να ασφαλίζονται σαν χρηματοκιβώτια.Λέω.. εγώ...,απλά σκέψεις κάνω...μπρρ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άραγε οι νεκροί από τον ιό, γιατί, όπως σωστά παρατηρήσατε, θάβονται με τέτοια μέτρα ασφαλείας; Μήπως θέλουν να αποτρέψουν τις νεκροψίες, ώστε να μην αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!