Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΓΕΛΟΙΟΙ όπως πάντα ! “Κατεχόμενη νήσο” ανακάλυψαν τά μεμέτια !



Την ενόχλησή του για την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, στο νησί Πλάτη (Καλύμνου) στις 14 Μαρτίου, εκφράζει  ο τύπος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, όπως μας ενημερώνει η ανταποκρίτριά μας, Μαρία Ζαχαράκη. 
Τουρκία: Ενόχληση από επίσκεψη Στεφανή στη νησίδα Πλάτη - «Υπό ...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, το νησί Πλάτη τελεί «υπό ελληνική κατάληψη» και την ευθύνη φέρει η παρούσα κυβέρνηση Ερντογάν.

Kalymnos sightseeing map

«Κατέλαβαν την βραχονησίδα που έσωσε ο Ετζεβίτ», αναφέρει ο τίτλος του άρθρου για την Πλάτη, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κάλυμνο και την επαρχία Μούγλα της Τουρκίας. 


Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αλκιβιάδη Στεφανή και αναφέρει ότι επάνω στη βραχονησίδα είναι χτισμένη μία εκκλησία, στην οποία κυματίζει μια ελληνική σημαία.

Τουρκία: Ενόχληση από επίσκεψη Στεφανή στη νησίδα Πλάτη - «Υπό ...

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, η Πλάτη δεν υπόκειται στο καθεστώς των υπόλοιπων Δωδεκανήσων, καθώς δεν παραχωρήθηκε στην Ιταλία με την Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, αλλά ούτε και δόθηκε η κυριαρχία της στην Ελλάδα με την Συνθήκη του Παρισιού το 1947.

Τουρκία: Ενόχληση από την επίσκεψη Αλκ.Στεφανή στην βραχονησίδα ...

«Τρία χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, η Ελλάδα προσπάθησε να κατασκευάσει το 1999 λιμάνι στην Πλάτη, αλλά η κυβέρνηση Ετζεβίτ αντέδρασε έντονα, καλώντας τον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Μιχάλη Χρηστίδη, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να τον προειδοποιήσει», όπως αναφέρεται.

ΤΩΡΑ... Οι τούρκοι λένε πως είναι ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ η νησίδα ...

Ο Ετζεβίτ, σύμφωνα με την εφημερίδα, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της Αθήνας «απαράδεκτη», και ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, απάντησε σκληρά, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατό να χάσουμε τα δικαιώματα που έχουμε επί της βραχονησίδας Πλάτη».

Πλάτη (Plati) - Νήσος Πλάτη Καλύμνου

Ενώ κι ο τότε αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας, Χιουσείν Κιβρίκογλου, είχε απειλήσει ακόμη και με… Ίμια, αν η Ελλάδα προχωρήσει στα σχέδιά της. 
«Θα γίνει το ίδιο με αυτό που συνέβη πριν από 3-4 χρόνια.
Η Τουρκία θα κάνει ό,τι χρειαστεί», είχε πει.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την «Σοζτζού», μετά την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Ετζεβίτ έκανε πίσω το 1999, αλλά το 2006 δορυφορικές φωτογραφίες αποκάλυψαν την κατασκευή μιας εκκλησίας και ενός οικήματος στην προβλήτα της βραχονησίδας. 

«Με την επίσκεψη του Έλληνα υφυπουργού, Αλκιβιάδη Στεφανή στην Πλάτη της Μούγλα στις 14 Μαρτίου 2020, αποκαλύφθηκε πλέον η κατάληψη της βραχονησίδος από την Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα.

SigmaLive

https://kostasxan.blogspot.com/2020/03/blog-post_1813.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!)

"Ιωάννης Καποδίστριας"

6 σχόλια:

  1. Πριν επικεντρώσουμε την προσοχή στους... φίλους, μήπως να κοιτάξουμε πρώτα τα του οίκου μας; Ο Στεφανής είναι υποστηρικτής της λαθρομετανάστευσης. Οι Τούρκοι μπροστά του είναι φιλέλληνες. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες φίλε μου.Δεν τον εμπιστεύομαι ούτε κι εγώ.Αν θυμάμαι καλά επί των ημερών του δεν ήταν που είχαν απαχθεί από τον Έβρο τα δυο μπουμπούκια μας;

      Διαγραφή
    2. Είμαι αυτός, που αποκάλεσες στόκο και τσανακογλείφτη στην ανάρτηση για το πάρτι στο hotspot. Το να με βρίζει ένας κουτοπόνηρος δεν με πειράζει. Το να με λέει φίλο του όμως...

      Διαγραφή
    3. Δεν το είπα σε σένα το είπα στον ανώνυμο με τον οποίον συμφώνησα σε κάτι.Καταλαβαίνεις τώρα τη διαφορά μεταξύ ανώνυμου,και Εχετλαίου;Εσύ ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι εγώ όχι.Η κουτοπονηριά είναι δικό σου γνώρισμα.Εγώ εκφράζω τη γνώμη μου η οποία μπορεί να είναι σύμφωνη με κάποιον ενώ κάποια άλλη μπορεί να είναι διαφορετική.Εάν συμφωνήσω μαζί σου σε κάτι,ακόμη κι αν με θεωρείς εχθρό σου,εγώ θα σου πω το μπράβο που πρέπει να ακούσεις.Για σένα πάλι,δε νομίζω να ισχύει το ίδιο.Άμα κολλήσεις κάπου..δεν ξεκολλάς με τίποτα!

      Διαγραφή
    4. Ξανά χικ... Το ονοματεπώνυμό σου δεν θα μας το πεις; Αφού σε ενοχλεί η ανωνυμία. Και 'σύ, που γράφεις με ψευδώνυμο, επί της ουσίας, ανωνύμως
      σχολιάζεις. Τι σου λέω τώρα, έ;

      Διαγραφή
    5. Μπορεί να είμαι ανώνυμος αλλά είμαι μοναδικός,πράγμα που σημαίνει,ότι ξέρεις αν μη τι άλλο σε ποιον απευθύνεσαι.Ενώ εσύ είσαι ένας ανώνυμος της σειράς,από τους πολλούς.Όταν λοιπόν σου απαντά κάποιος, δεν ξέρει σε ποιον ανώνυμο από όλους απευθύνεται.Τράβα λοιπόν να ξεμεθύσεις πρώτα με έναν καλό καφέ,κι όταν το κάνεις ,πήγαινε αλλού να πουλήσεις την τρελίτσα σου γιατί εγώ δε έχω χρόνο για χάσιμο.Το πολεμάω να βάλω μυαλό σε έναν τοίχο είναι δώρο-άδωρο.Παρεμπιπτόντως,ο καφές που σε κέρασα χτες το βράδυ,δε φαίνεται να έκανε και μεγάλη χρήση σε ένα καθ'έξιν μεθύστακα.Ίσως τελικά σου χρειάζεται μια γερή αποτοξίνωση.Αλλά τι σου λέω τώρα,ε;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!