Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

"Η κρίση του κοροναϊού ΠΡΕΠΕΙ (!) νά ΦΕΡΕΙ έναν π α γ κ ό σ μ ι ο κομμουνισμό" λέει Σλοβένος "φιλόσοφος"....


Ο μαρξιστής κομμουνιστής Σλοβένος φιλόσοφος (;) Slavoj Žižek «πατώντας» πάνω στην περίφημη φράση, που είχε πει σε συνέντευξή του ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί κυβέρνησης Ομπάμα, Ραμ Εμμανουέλ, «καμμία κρίση δεν πρέπει να πάει χαμένη», πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα να καταστραφεί από μια "τέλεια καταιγίδα", εξ αιτίας της κρίσεως του κοροναϊού από την μία και από την κρίση των «προσφύγων» από την άλλη, και ελπίζει να δει μια επανεμφάνιση του. . . κομμουνισμού!



(ΚΟ: ΕΞΟΧΩΣ Περίεργο γιατί άλλοι «φωστήρες» της δημοσιογραφίας ("μας") κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κρίση θα ενδυναμώσει, ποια άλλη, την «ακροδεξιά»…)



Ο Žižek βέβαια, σπεύδει να διευκρινίσει ότι σκέφτεται το καλό είδος του κομμουνισμού, όχι εκείνο το αιμοσταγές καθεστώς που γνώρισε η ανθρωπότητα. 

(Αν θυμάστε όταν στήριζε Τσίπρα – τώρα στηρίζει Βαρουφάκη - ο Ζίζεκ είχε κάνει… αστειάκια με τα γκουλάγκ). 

"Αυτό εννοώ όταν λέω ότι ο κορωναϊός δίνει μια νέα ευκαιρία στον κομμουνισμό", δήλωσε στο Russia Today. Μας εξηγεί:

Φυσικά, δεν εννοώ τον παλιό κομμουνισμό. 
Ως κομμουνισμό, εννοώ απλά αυτό που λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρέπει να κινητοποιήσουμε, να συντονίσουμε και ούτω καθεξής. . . καθώς, Θεέ μου, αυτή είναι μια επικίνδυνη κατάσταση. 

Λένε ότι αυτή η χώρα δεν διαθέτει μάσκες, αναπνευστήρες και ούτω καθεξής. 

Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πόλεμο. 

Κάποιο είδος ευρωπαϊκού συντονισμού. . . ίσως ακόμη και με πολεμική κινητοποίηση. 

Μπορεί να γίνει και μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Γιατί αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρουμε ότι πάντα προκύπτει από τον κομμουνισμό, είναι ένα υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας. 

Συνεχίζει: "Είναι δυνατόν να διατηρήσουμε τις καλές πλευρές του καπιταλισμού, αλλά, παρ 'όλα αυτά, μέσα από ένα συντονισμένο κράτος, να κινητοποιηθεί η κοινωνική προσπάθεια. 

Όχι μόνο με τον κοροναϊό, αλλά και με άλλες οικολογικές κρίσεις, τους πρόσφυγες και ούτω καθεξής».

Επικαλείται τον επικεφαλής της ΠΟΥ, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, παρ΄όλο που οι αρχές δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν την ικανότητα να καταπολεμήσουν με επιτυχία την εξάπλωση του ιού, «είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη όλες τις αναστολές» και να καταλάβουμε ότι «αυτή η πανδημία μπορεί να υποχωρήσει, αλλά μόνο με μια συλλογική, συντονισμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση που δεσμεύει ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό».

Σας ακούγονται τα λόγια του Ζίζεκ κάπως ασυνάρτητα; Να κρατήσουμε τον καπιταλισμό αλλά να έχουμε και κομμουνισμό; Θέλει λοιπόν έναν light κομμουνισμό; 

Τον καπιταλιστικό κομμουνισμό; 

Τον «δημοκρατικό κομμουνισμό»;

Στην ουσία αυτό που θέλει είναι μια Παγκόσμια Κυβέρνηση.



Ο Παπανδρέου το είπε «παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση»...



Ο Μπράουν το είπε πιο θαρραλέα: "παγκόσμια κυβέρνηση".




Και ο εχθρός για την παγκόσμια κυβέρνηση ποιος είναι; Ο εθνικισμός.

Εξηγεί ο Ζίζεκ: «Η επιδημία του κορωνοϊού δεν σηματοδοτεί μόνο το όριο της παγκοσμιοποίησης της ελεύθερης αγοράς, αλλά σηματοδοτεί και το ακόμα πιο θανατηφόρο όριο του εθνικιστικού λαϊκισμού που επιμένει στην πλήρη κρατική κυριαρχία: 

Τέλος με το «Πρώτα η Αμερική» (ή οποιοσδήποτε άλλος) αφού η Αμερική θα σωθεί μονάχα με παγκόσμιο συντονισμό και συνεργασία».

KO / από εδώ και εδώ

http://redskywarning.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!