Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Σαν “βρεγμένες γάτες” έφυγαν από τον Έβρο οι Τούρκοι…

'Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ', 11η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020




Τα μάζεψαν και έφυγαν προχθές από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο νότιο Έβρο, οι Τούρκοι Στρατοφύλακες, οι οποίοι είχαν παραμείνει σχεδόν δίπλα στο ποτάμι και μετά την απόσυρση εκ μέρους της Τουρκίας προς το εσωτερικό της των χιλιάδων λαθρομεταναστών από τις Καστανιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, είδαν από την Τρίτη και συνεχίστηκε και την Τετάρτη, τα στελέχη της τουρκικής Στρατοφυλακής, που είχαν… πολυδιαφημιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών τους κ. Σοϊλού, ο οποίος είχε δηλώσει πως στέλνουν 1.000 επίλεκτους να αποτρέπουν επιστροφές λαθρομεταναστών, να μαζεύουν τις σκηνές και τις άλλες πρόχειρες κατασκευές τους κατά μήκος τω αναχωμάτων του ποταμού Έβρου. 

Αυτό συνέβη στις περιοχές που βρίσκονται απέναντι από το Τυχερό, τον Πέπλο, την Γεμιστή, τις Φέρες και τους Κήπους. 

Μάλιστα, κάποιες από τις σκηνές και τα άλλα είδη… παρασύρθηκαν και από τα νερά του Έβρου που ξαφνικά ανέβηκε η στάθμη του και πλημμύρισε κάποια σημεία στο τουρκικό έδαφος. 

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην φωτογραφία που βλέπετε και… τραβήχτηκε από την ελληνική πλευρά σε περιοχές του Σουφλίου, όπου βλέπετε να έχει πλημμυρίσει η τουρκική πλευρά.


Το παραπάνω ρεπορτάζ το αλιεύσαμε από το https://www.evros-news.gr

Μποϊκοτάζ στα τούρκικα προϊόντα…



Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Κρήτης εν μέσω πανδημίας και ενώ το νησί δεν έχει ακόμα συνέλθει από την κακή παραγωγή του ελαιολάδου.


Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, την ώρα που τα ντόπια προϊόντα διατίθενται σε εξευτελιστικές τιμές, ή παραμένουν απούλητα και πολλά από αυτά καταλήγουν στην χωματερή, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αθρόες εισαγωγές ντομάτας από την Τουρκία.

Καθημερινά στο Τυμπάκι παράγονται 100 τόνοι κηπευτικών, ντομάτα, αγγούρι, μελιτζάνα, πιπεριά ενώ τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να παράγονται και πεπόνια. Από την ποσότητα αυτή το 20% εξάγεται και το υπόλοιπο διατίθεται σε λαϊκές, σε σούπερ μάρκετ και στην κεντρική λαχαναγορά.

Ο ίδιος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση, κάνοντας έκκληση για στήριξη από την Πολιτεία.

Την ίδια ώρα οι παραγωγοί της Κρήτης έρχονται αντιμέτωποι με “περίεργες” καταστάσεις στην Αθήνα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχαλακης. Οι αγρότες, ενώ άφησαν την Κρήτη και τα σπίτια τους, στα οποία θα επιστρέψουν όταν τελειώσει η καραντίνα του κορωνοϊού, διαπιστώνουν καθημερινά πως στις περισσότερες αγορές της Αθήνας δεν έχουν θέσεις για πάγκους που συνεπάγεται για τους ίδιους ολοκληρωτική καταστροφή. Όπως αναφέρει το ekriti.gr

“Οι καταστάσεις δεν έχουν τα ονόματά μας μέσα. η εκ περιτροπής πώληση των προϊόντων που θέσπισαν τα υπουργεία δεν τηρείται. Κάνουμε έκκληση στους τοπικούς βουλευτές να βοηθήσουν”, είπε ο κ. Μιχαλάκης!

Τα παραπάνω αποκαλυπτικά, αλιεύσαμε από το https://www.antonionews.gr/

Είναι δυνατόν, αναρωτιόμαστε κι εμείς, να συμβαίνουν αυτά;

Είναι δυνατόν ακόμη η χώρα μας να συνεχίζει να κάνει εισαγωγές από την Τουρκία;

Είναι δυνατόν οι Έλληνες να καταναλώνουν αγαθά, από χώρα προέλευσης την Τουρκία;

[Απόσπασμα μεγαλυτέρας αναρτήσεως από τό ιστολόγιο: https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/04/blog-post_446.html]

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!