Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς για τά έσχατα χρόνια.....[ Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο ]

ΑΓΙΟΚΕΡΙ : Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ




Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς - YouTube

https://scripta---manent.blogspot.com/2020/04/blog-post_51.html

Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς | Άγιος ιωάννης, Ιερέας, Θρησκευτικά

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς! Άκρως επίκαιρο και άβολο για όλους μας. Ολοι θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, όχι μόνο οι προβατόσχημοι λύκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα πολύ επίκαιρο βίντεο. Αν δεν ακούγεται καλά ο Γέροντας λόγω της μουσικής που έχει προστεθεί στο βίντεο, παρακάτω το κείμενο.

    https://youtu.be/Y2nP7fvEqQU


    Στο βίντεο μιλάει ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός († 1/7/2009) για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ που πρέπει να αποφύγουμε σήμερα εμείς, λέγοντας χαρακτηριστικά:
    "Αν και η μετάνοια είναι πάντοτε επιβεβλημένη, αυτή την ώρα είναι επείγουσα...!!!
    Αδελφοί μου, αν δεν πείσουμε την Αγαθότητά Του οτι μετανοούμε, επεμβαίνει ο Θεός, όπως και άλλοτε επενέβη, εις τον Κατακλυσμό και σε άλλους τοπικούς κατακλυσμούς με φωτιές και με σεισμούς και θεομηνίες.
    Τώρα... φθάσαμε σε αυτό το σημείο, της επεμβάσεως της ορμητικής Θείας Δικαιοσύνης, για να αναχαιτίσει ο Θεός το παράλογο, την αμαρτία και τους παραλόγους μαζί.
    Γι αυτό "νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, νῦν ἡμέρα σωτηρίας (προς Κορινθίους Β' κεφ.6, στ.2)...
    ...Είναι διπλούν το καθήκον μας αδελφοί, ναι είναι διπλούν ημών των Ελλήνων. Ο Άγιος Νεκτάριος ομολογεί, μέσα εις το φωτισμό του, οτι είμεθα οι προορισμένοι να σηκώνωμεν το Σταυρό της Ανθρωπότητος. Σε μας είπε ο Κύριός μας φεύγοντας " Ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου", " Ὑμεῖς ἐστε τὸ ἅλας τῆς γῆς" και είπε με παράπονο έναν πικρό λόγο "άρα όταν θα ξανάρθω θα βρω την πίστη επί της γης;" Οι πρόγονοί μας του είπαν "Ναι Κύριε, έλα και την κρατούμε..." Θα το πούμε τώρα κι εμείς; Πρέπει να το πούμε...
    ... Κι όταν οι πρόγονοί μας εκτυπούσαν την πόρτα και φώναζαν "κύριε, θέλομεν τὸν Ἰησοῦν ἰδεῖν" (κατά Ιωάννην κεφ.12, στ.21), τότε είπεν "ἀρθήσεται ἀφ᾿ ὑμῶν ἡ βασιλεία... καὶ δοθήσεται ἔθνει ποιοῦντι τοὺς καρποὺς αὐτῆς" (κατά Ματθαίον κεφ.21, στ.43). Από τότε πήραμε αυτή την Επαγγελία, πριν 2000 χρόνια, από το ίδιο Του το Στόμα και την κρατούμε μέχρι τώρα. Αδελφοί μου ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, να μην τρίξουν τα οστά των προγόνων μας...
    ...Να είστε βέβαιοι οτι θα κερδίσουμε, θα πετύχουμε - οτιδήποτε κι αν θέλει να κάνει ο Θεός στα υπόλοιπα ας κάνει, εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Εμείς τον περιμένουμε και λέμε "Ναι έρχου Κύριε, Σε αναμένομεν, Αμήν"
    ************

    Μουσική βίντεο:
    CEPHEI Epic music empire
    War Music! Legendary Сinematic Soundtrack! Epic instrumental
    https://www.youtube.com/watch?v=FnK6d...
    Assassin's Creed IV Black Flag - Assassin's Creed IV Black Flag Main Theme

    THIS IS A NON PROFIT VIDEO
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

    Όλα τα βίντεο παραγωγής του καναλιού μας είναι ελεύθερα για αναμετάδοση.
    Καλό Πνευματικό Αγώνα αδελφοί Χριστιανοί, υπομονή κι έχει ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!