Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΕΘΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, 16-5-2020



ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ. 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ...
 
Παρατίθενται κατωτέρω οἱ σημαντικώτερες εἰδήσεις τῆς ἡμέρας, κατανεμημένες σὲ ἑνότητες καὶ ἀξιολογημένες μὲ χρωματικὴ διαφοροποίησι, γιὰ τὴν 14-5-2020.
                            
                                                                                                                              «Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα»



ΙΣΤΟΡΙΚΑ






ΕΘΝΙΚΑ




Β.ΗΠΕΙΡΟΣ



ΣΚΟΠΙΑ


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ








ΘΡΑΚΗ


ΚΥΠΡΟΣ







ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ







ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



ΠΟΛΙΤΙΚΑ





ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ



ΚΟΙΝΩΝΙΑ




ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ





ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ









ΔΙΕΘΝΗ






ΥΓΕΙΑ








ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ 













4 σχόλια:

  1. Όσοι είναι πιστοί Χριστιανοί και βάζουν τον Θεό πάνω από τους ανθρώπους, ας ψάξουν την Διδαχή των 12 Αποστόλων. Είναι το αρχαιότερο Χριστιανικό χειρόγραφο που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής από την επιστήμη. Χρονολογείται τον 1ο αιώνα μΧ. Σελίδα στην wikipedia και το κείμενο στα ελληνικά:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Didache

    https://www.ccel.org/ccel/lake/fathers2.v.html

    Στη διδαχή φαίνεται ξεκάθαρα το αυτονόητο: Η Θεία Κοινωνία όπως παραδόθηκε από τους Αποστόλους ήταν ένα ευχαριστήριο γεύμα με προσευχές προς τον Κύριο. Δεν ήταν απλά ένα ποτηράκι με λαβίδα. Αυτό σαν πρακτική υιοθετήθηκε πολλούς αιώνες αργότερα από την ρωμαϊκή κρατική εκκλησία, γνωστή και ως θηρίο της Αποκάλυψης.

    Μη πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Καταλάβετε τι σας ζήτησε ο Ιησούς να κάνετε στο Ευαγγέλιο και κάντε το. Μην εμπιστεύεστε τυφλά ανθρώπους επειδή απλά φοράνε ράσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΑΦΥΠΝΙΣΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    Ένα έκτακτο βίντεο για ό,τι αφορά την κρίση που βιώνουμε και τα μέτρα που παίρνονται για να στερήσουν τις ελευθερίες μας.

    https://www.youtube.com/watch?v=2Sa3b4co7hs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ελα ρε πούστη μου, ΑΥΤΟΣ τώρα είναι αστυνομικός που επιβάλλει νόμους, τάξη ... ήθη, έθιμα και προστατεύει τα ... παιδιά μας!! Υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης: με ρώτησαν τι κάνει τον ομόφυλο έρωτα μοναδικό; «Στην ΕΛΑΣ υπηρετούν 9.000 ομοφυλόφιλοι αστυνομικοί» (βίντεο) ΦΩΤΟ ΝΤΡΟΠΗΣ

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/05/9000.html?m=1

     Ήρωας δεν είσαι και δεν γίνεσαι λόγω των σεξουαλικών σου επιλογών. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Απλά θες να προκαλέσεις αλλά δεν καταλαβαίνω τί και ποιόν; Δεν νομίζω ότι στερούνται οι ομοφυλόφιλοι δικαιωμάτων και ελευθεριών,άρα μόνο για λόγους δημοσιότητας γίνεται το όλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην σας κρατάνε άλλοι το μαντίλι που βρίσκεται μαζί με την Θεία Μεταλήψη με το περιεχόμενο(εννοείται), όταν κοινωνείτε. Ο ΧΙΤΩΝΑΣ σε ελέγχει(το Άγιο Πνεύμα),το λέει και ο Παπάς κατά τι διάρκεια της Θείας Κοινωνίας. Όχι να κρατάει ο Μήτσος, ο Κίτσος, η Φρόσο, η Ροδούλα και πάει λέγοντας. Είσαι εσύ, το μαντήλι με το δισκοπότυρο(με το περιεχόμενο) και ο Παπάς που το κρατάει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λέω. Τώρα αν είναι κάποιο νήπιο, θα έχει την μαμά του ή τον μπαμπά του να του κρατάει το μαντίλι για να κοινωνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!