Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΙ συμβαίνει με τα 70 ελικόπτερα 'Kiowa warrior' που μας έδωσαν οι ΗΠΑ ; Πόσα ...πετάνε; Τελικώς;

 


Τι συμβαίνει με τα ελικόπτερα 'Kiowa warrior'; 

Πόσα πετάνε από τα 70 που είχαμε συνολικά προμηθευτεί;  

Υπάρχει πρόγραμμα συντηρήσεως, ή άρχισαν τα προβλήματα;

Δυο χρόνια μετά την σύμβαση προμήθειας 70 'kiowa warrior' από τον αμερικανικό στρατό για την Ελλάδα, φαίνεται ότι η ελληνική «κατάρα» ξαναχτύπησε.




Από τα 70 που αγοράσαμε και μπορούν όλα να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες λένε ότι σε κατάσταση πτητικής ικανότητας είναι ...μονοψήφιος αριθμός.

Τα ελικόπτερα kiowa παρελήφθησαν επίσημα στις 18 Ιουνίου 2019 και ήδη έκαναν την πρώτη τους επιχειρησιακή εμφάνιση στην άσκηση Παραμενίων 2019. Πέταξαν στο πεδίο βολής του Ψηλού Στάλου, με μεικτά πληρώματα, δηλαδή ένας Αμερικανός εκπαιδευτής κι ένας Έλληνας εκπαιδευόμενος σε κάθε ελικόπτερο.

Τα ελικόπτερα kiowα εμφανίστηκαν και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 (από όπου και η φωτογραφία)

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το enikos.gr η εκπαίδευση της πρώτης φουρνιάς των πιλότων της Αεροπορίας Στρατού από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου και ήδη έχει αρχίσει η εκπαίδευση της νέας φουρνιάς των πιλότων της Αεροπορίας Στρατού από τους Έλληνες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, επρόκειται φέτος το καλοκαίρι να πετάνε περίπου 12 με 18 ελικότερα Kiowa και μάλιστα στόχος ήταν να λάβουν μέρος στην άσκηση Παρμενίων 2020, η οποία τελικά λόγω των εξελίξεων αναβλήθηκε.

Μαθαίνουμε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία δεν οφείλονται σε τεχνικά θέματα, αλλά κυρίως σε διαδικασίες που αφορούν τις συμβάσεις τους. Άραγε ποιοι είχαν «παρεμβληθεί»; Πόσα ελικόπτερα Kiowa πετάνε σήμερα;

ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς Ελικόπτερα KIOWA με ελληνικό εθνόσημο!
Kiowa warrior

Kiowa Warrior:  Η σύμβαση των 44 εκατομμυρίων

Σύμφωνα με απάντηση που είχε δώσει το 2018 ο τότε υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή, το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 44.156.061 $ και καλύπτει τη μεταφορά, αρχική υποστήριξη και εκπαίδευση των πληρωμάτων των Ε/Π. 

Τα έτη κατασκευής τους κυμαίνονται από το 1991 έως το 2011 και ο μέσος όρος των ωρών πτήσης είναι 5.800.

Τα 36 από τα 70 Ε/Π ΟΗ-58D, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών, διαθέτουν πλήρες πακέτο επικοινωνιών, αεροναυτιλίας -ραδιοναυτιλίας και οπλικών συστημάτων.

Είκοσι τέσσερα (24) αρχικά θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά και θα έχουν βασικό εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Τα τελευταία 10 δεν θα είναι εξοπλισμένα με σταθμούς ασυρμάτου (Σ/Α), καθόσον αποτελούν εναλλακτική πηγή ανταλλακτικών, για το χρόνο κτήσης και αξιοποίησης των υπολοίπων 60 Ε/Π, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες.

Διευκρινίζεται ότι, καθώς όλα τα Ε/Π προέρχονται από κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας, όλα τα προαναφερθέντα συστήματα των 36 Ε/Π, μπορούν να τοποθετηθούν και να αξιοποιηθούν σε οποιοδήποτε από τα 70 Ε/Π.  

πηγή

https://national-pride.org/2020/09/29/%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-kiowa-warrior-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b5/

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!