Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ! Επιτέθηκε στήν ΑΡΜΕΝΙΑ τό Αζερμπαϊτζάν! Συγκρούσεις στά σύνορα καί από ΠΙΣΩ η ...Τ ο υ ρ κ ί α !!!!!




Γενική επιστράτευση κήρυξε η Αρμενία για να αντιμετωπίσει την σφοδρή επίθεση των Αζέρων, που έχοντας την υποστήριξη των Τούρκων, προελαύνουν μέσα στο έδαφος του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο το Γερεβάν την πρωτεύουσα της Αρμενίας, καθώς καλούνται υπό τα όπλα όλοι οι άρρενες έως 55 ετών.



Το σύνθημα του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας είναι: «Δεν θα περάσουν», δίνοντας στη δημοσιότητα νέα βίντεο από προσβολές αρμάτων.

Νέα βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας από προσβολές αρμάτων μάχης του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των σημερινών μαχών που σημειώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στα βίντεο φαίνεται η καταστροφή αρμάτων μάχης, ενώ ένα από αυτά προσπαθεί να διαφύγει με φωτιά να έχει ξεσπάσει στο διαμέρισμα του κινητήρα, ανεπιτυχώς όμως καθώς στη συνέχεια όλο το άρμα τυλίγεται στις φλόγες.


Μεταφορικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορία προσγειώνονται στο Γερεβάν

Την ίδια ώρα και το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με προσβολή οχυρής θέσης των Αρμενίων, ενώ έγινε γνωστό πως κήρυξε στρατιωτικό νόμο στο εσωτερικό της χώρας.


Υπό πολιορκία αρμενική στρατιωτική βάση

Όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές, αρμενική στρατιωτική βάση στην περιοχή Aghdere βρίσκεται υπό πολιορκία από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Όπως επίσης λένε στη βάση βρίσκονται 1.000 έως 1.500 στρατιώτες της Αρμενίας.


Το φονικό σύστημα ΠΕΠ Smerch ρίχνει στη μάχη το Αζερμπαϊτζάν

Το φονικό σύστημα ΠΕΠ Smerch των 300 χλστ. που έχει  ρίχνει στη μάχη κατά της Αρμενίας το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως αναφέρεται η ανάπτυξη του συστήματος με εμβέλεια 90 χλμ. σημαίνει ότι θα κτυπηθούν στόχοι μέσα στο έδαφος της Αρμενίας.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ (δηλαδή «Ορεινό Καραμπάχ») είναι περιοχή στον Νότιο Καύκασο, που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών του Κάτω Καραμπάχ και της Zangezur και καλύπτει τη νοτιοανατολική σειρά του Μικρότερου Καυκάσου. Η περιοχή είναι κυρίως ορεινή και δασώδης. Η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υπήρξε αυτόνομη περιοχή στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.

Η περιοχή είναι αμφισβητούμενη, διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ γνωστή ως «Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», ένα de facto ανεξάρτητο κράτος με αρμενική πλειοψηφία των κατοίκων της.

Από το τέλος του πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 1994, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Η περιοχή ταυτίζεται με τα διοικητικά όρια της πρώην αυτόνομης περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που περιλαμβάνει έκταση 4.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

=======================

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ 3 ακόμα ΕΔΩ !



&


"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!