Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ακούτε ; Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Α Ν την πρωϊνή προσευχή στα σχολεία...η εκκλησία σ τ ρ ο υ θ ο κ α μ η λ ί ζ ε ι και το υπ. (α-) παιδείας συνεχίζει τον αθεϊσμό!

 Εντός των αιθουσών (...) η πρωϊνή προσευχή στα σχολεία – Προβληματισμός για πιθανή σιωπηρή κατάργησή της!

Με την εγκύκλιο υπ. αρ. Πρωτ.: 51958/ΓΔ4/07-05-2020 καθορίστηκάν λεπτομέρειες για την «Επαναλειτουργία των σχολείων Δ/θμιας Εκπαίδευσης».

Στην πρώτη παράγραφο που αναφέρεται στην Προσέλευση στη σχολική μονάδα, η εγκύκλιος προβλέπει ότι «Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών»...


Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει να κάνει ρητή αναφορά στην πρωϊνή προσευχή και αναφέρεται αφηρημένα στην ....«καθιερωμένη διαδικασία», την οποία ορίζει να γίνεται εντός των αιθουσών.

Το ερώτημα είναι βέβαια πόσοι εκπαιδευτικοί θα καλέσουν τους μαθητές να σηκωθούν και να κάνουν την πρωϊνή προσευχή μέσα στις τάξεις. 

Προβληματισμός ασφαλώς υπάρχει και για την παγίωση της τακτικής αυτής και την σιωπηρή κατάργηση στην πράξη της πρωϊνής προσευχής στα σχολεία.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που το ΣτΕ επαναλαμβάνει τη νομολογία του με μια ακόμη απόφαση, που κρίνει τον εκκλησιασμό και των πρωϊνή προσευχή των μαθητών νόμιμη και συνταγματική.


https://www.ekklisiaonline.gr/nea/entos-ton-ethouson-i-proini-prosefchi-sta-scholia-provlimatismos-gia-pithani-siopiri-katargisi-tis/

&

http://ellinonea.blogspot.com/2020/09/blog-post_832.html

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!