Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κ υ ν ι κ ή (όσο ΔΕΝ πάει άλλο!) η σύμβουλος Μπορέλ: “Ξεχάστε τις κυρώσεις, μην έχετε ψ ε υ δ α ι σ θ ή σ ε ι ς και βρείτε τα με την Τουρκία”! ! !

Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Μ Ε  ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ;

Σ  Ι  Γ  Ο  Υ  Ρ  Α  ;



Κ υ ν ι κ ή  η σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι, δηλώνει: «Ξεχάστε τις κυρώσεις! Δεν είναι αυτός ο τρόπος να ασκηθεί επιρροή επί της Τουρκίας» και προσθέτει ότι θα εκπλαγεί ιδιαιτέρως (!) αν υπάρξει πολιτική συμφωνία για κάτι τέτοιο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής!



Όπως γράφει ο Γιάννης Παλαιολόγος στην Καθημερινή η διευθύντρια του ιταλικού ινστιτούτου IAI χαρακτήρισε «επικίνδυνη ψευδαίσθηση» την ιδέα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο, ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αδελφός εκεί έξω – είτε είναι οι ΗΠΑ, είτε η Γαλλία, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση – που θα παρέμβει και θα υπερασπιστεί τα ελληνικά και τα κυπριακά συμφέροντα. 

Αυτή η ψευδαίσθηση είναι που αποτρέπει τις χώρες αυτές από τη συνειδητοποίηση, ότι η μόνη λύση που μπορεί να προκύψει είναι μεταξύ των μερών που εμπλέκονται [στη διένεξη]». 

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε η σύμβουλος του κ. Μπορέλ, είναι «ένα πραγματικό reset των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας», μέσω του εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Ένωσης – τον οποίο «αρνείται η Ε.Ε.».

https://www.militaire.gr/kyniki-i-symvoylos-mporel-quot-xechaste-tis-kyroseis-min-echete-pseydaisthiseis-kai-vreite-ta-me-tin-toyrkia-quot/

http://greeknation.blogspot.com/2020/09/blog-post_809.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!