Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

4.682 ευρώ τον μήνα, για μια οικογένεια ...Αφγανών στο Αμβούργο….( "Ζάχαρη" έ; )



Δημόσια στέγαση 4.682 ευρώ το μήνα για μια οικογένεια Αμβούργο – Αυτή είναι η ιστορία ‘μιας κόλλας Α4’. Υπάρχει μια υπόθεση που θέτει ερωτήματα σχετικά με το εάν τα χρήματα των φορολογουμένων δαπανώνται πραγματικά αποτελεσματικά.

Το δελτίο προέρχεται από το κέντρο εργασίας του Αμβούργου – μια ειδοποίηση για την “έγκριση των παροχών για την εξασφάλιση της ζωής” 

Παραλήπτης: η πενταμελής οικογένεια από το Αφγανιστάν, η οποία ζει στο σπίτι των προσφύγων στην οδό Kieler Strasse από το 2017. 

Η οικογένεια ενημερώνεται ότι «για τον Αύγουστο του 2020 έως τον Μάϊο του 2021» δικαιούνται 4.682 ευρώ το μήνα! 
ΔΗΛΑΔΗ 10 μήνες ...46.820 ευρώ!



Στο παρελθόν θα λέγαμε: Μια ηλικιωμένη γυναίκα πρέπει να πλέκει για μεγάλο χρονικό διάστημα για να βγάλει αυτά τα λεφτά. Σήμερα πρέπει να ρωτήσει κανείς: Γιατί η διαμονή είναι τόσο ακριβή; 

Η κοινωνική Πρόνοια είναι υπεύθυνη. Εξηγεί ότι 1722 ευρώ το μήνα μεταφέρονται στον πατέρα. Επίδομα ανεργίας, κοινωνικό επίδομα και το επίδομα τέκνου δεν προστίθενται. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα 2960 ευρώ;

Σύμφωνα με την αρχή, πρόκειται για “κόστος δημόσιας στέγασης”: θέρμανση, ρεύμα, παροχή υπηρεσιών (πχ. φροντίδα, κοινωνική εργασία) και ό,τι άλλο συμπεριλαμβάνεται στην “γενική διοίκηση”. 

Για 2960 ευρώ; 

Συγκριτικά: Για 2200 ευρώ παίρνετε για παράδειγμα στην περιοχή Groß Flottbek μια μονοκατοικία σε μια σειρά από μονοκατοικίες . Ένα «παλάτι» σε αντίθεση με ένα διαμέρισμα σε ένα σπίτι προσφύγων – ακόμα κι αν δεν υπάρχει φροντίδα.

Η προσφυγική κατοικία ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία. 

Η πόλη ενοικίασε το ακίνητο από αυτήν. Μόνο για το ενοίκιο περίπου 65.000 ευρώ το μήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται θέρμανση και ρεύμα. 

Η οικογένεια παίρνει περίπου 930 ευρώ / μήνα για ενοίκιο χωρίς να πληρώνει άλλα έξοδα για το διαμέρισμα στο συγκεκριμένο ακίνητο (ενώ περίπου 1200 ευρώ για το ενοίκιο με ρεύμα και θέρμανση). Ένα υπόλοιπο 1760 ευρώ μένει για την φροντίδα. Από ποιον;

Σύμφωνα με την αρχή, αυτές είναι χρεώσεις που πηγαίνουν στην εταιρία υπεύθυνη για το προσφυγικό οίκημα “Fördern und Wohnen” ( ονομασία της εταιρίας Προωθώ και Ζω ) 1200 ευρώ μηνιαίο ενοίκιο Η εταιρία ανήκει στο Αμβούργο. 

Έτσι, τα χρήματα ρέουν από την αριστερή τσέπη στη δεξιά τσέπη. Ποιος πληρώνει; Η πόλη και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μοιράζονται το κόστος.

Υποτίθεται ότι είναι καθαρά «κάλυψη κόστους». Τότε η οικογένεια θα μπορούσε να ζήσει από την αρχή στο Groß Flottbek για τα ίδια χρήματα, σωστά; 

Όχι, οι αρχές το βλέπουν διαφορετικά: Εάν η οικογένεια ζούσε ιδιωτικά – που είναι πάντα ο στόχος, “επειδή είναι σημαντικά φθηνότερη η διαμονή” – θα πρέπει να διεξαχθεί μια “δοκιμή καταλληλότητας”. 

Το οποίο σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν πληρώνει κανείς τόσο όσο για τη δημόσια στέγαση, αλλά σημαντικά λιγότερο. Επομένως ας αφήσουμε την μονοκατοικία! 

Η κοινωνική αρχή ισχυρίζεται: “Το Αμβούργο υπολογίζει με σοβαρότητα ώστε να τα φορολογικά χρήματα να δαπανώνται με λογική.”

Κάποιος θα μπορούσε επίσης να πει: Μια «ακριβή υπηρεσιακή ζούγκλα» που καμία οικογένεια προσφύγων δεν χρησιμοποιεί μακροπρόθεσμα.

https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/oeffentliche-unterbringung-4682-euro-pro-monat-fuer-eine-familie-73425800.bild.html?wtmc=twttr.shr&fbclid=IwAR2uh9H7xuFh7ALfF1noi6WBsZLuUObwkc4PPd51UeFswmqDPQ7Emmhqt3s

Πηγή: TourkikaNea

https://averoph.wordpress.com/2020/10/19/4-682-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%86%ce%b3%ce%b1/

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!