Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ : ΟΛΟΙ μά όλοι ...σφυράνε ΑΔΙΑΦΟΡΑ! (Μισόλογα καί αηδιαστικές ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ!)

 


Σήμερα, Πέμπτη, ανοίγει η παραλία των Βαρωσίων μετά από απόφαση της τουρκικής ηγεσίας. Οι αντιδράσεις είναι πολλές και διεθνείς, δεν φαίνεται να κάμπτουν, όμως, την Άγκυρα.

Ανοίγει σήμερα το πρωί η παραλία των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο, όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον «εκλεκτό» του για τις προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ.


Από χθες, μπουλντόζες είχαν ξεκινήσει εργασίες στο παραλιακό μέτωπο, παρά τις διεθνείς καταδίκες για την παράβαση του ψηφίσματος του 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας που ορίζει τη διαχείριση της περιοχής από τον ΟΗΕ. 

Η περιοχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι κλειστή εδώ και περίπου 46 χρόνια.

Μητσοτάκης: Κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ως ενέργεια που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την απόφαση.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για την απονομή του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Αθήνα θα σταθεί στο πλευρό της Λευκωσίας σε όλες τις διπλωματικές της προσπάθειες.

«Τα σύνορα της Ευρώπης, το περίγραμμα όχι μόνο της ευρωπαϊκής κυριαρχίας αλλά και του ίδιου του αξιακού της φορτίου αμφισβητείται όταν μια τρίτη χώρα, η Τουρκία, παραβιάζει δικαιώματα δύο μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου».

Καταδίκη από Ακιντζί

Ο ίδιος ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, καταδίκασε την απόφαση, καταγγέλλοντας πως θα δυσχεραίνει τις σχέσεις των κατεχομένων με τη διεθνή σκηνή, ενώ έκανε και λόγο για παρέμβαση της Άγκυρας σε εσωτερικά ζητήματα. 

«Είναι αναγκαίο να χειριζόμαστε το πρόβλημα των Βαρωσίων με τέτοιο τρόπο που θα βοηθά στη λύση, δεν θα δημιουργεί προβλήματα για μία λύση και παρεξηγήσεις με τον ΟΗΕ. Μίλησα γι’ αυτό πριν πολύ καιρό».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το ζήτημα

Όπως γνωστοποιήθηκε η τουρκική απόφαση για άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων θα συζητηθεί κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Η ρωσική προεδρία του Συμβουλίου και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ, Φιόντορ Στρζιζόφσκι, επεσήμανε:

«Η συζήτηση, με τη μορφή διαβουλεύσεων, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου κατόπιν αιτήματος του Ηνωμένου Βασιλείου».

https://sputniknews.gr/kosmos/202010088488946-anoigei-i-paralia-ton-varosion-en-meso-diethnis-katadikis/

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

5 σχόλια:

  1. Ρεπορτάζ-σοκ της «FAZ» για τις υποχωρήσεις στο ΝAΤΟ! Δώσαμε τον μισό εναέριο χώρο του Αιγαίου;

    https://www.dimokratianews.gr/politiki/reportaz-sok-tis-faz-gia-tis-ypochoriseis-sto/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΥΑΙΕΝΕΣ ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΚΕΣ ΕΧΙΔΝΕΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΑΥΤΕΣ ΟΙ 3 ΧΩΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ,ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕΤΕ ΤΟ,,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΡΙΒΑΣ,ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΙΟΥ,ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ,ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ,ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ ,ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ,ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΗΕΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΗΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως καί γιά τήν συμμετοχή σας, αλλά κυρίως γιά το γεγονός πώς μας παραθέσατε τόσα καί τόσα ΗΡΩΪΚΑ καί ΓΕΝΝΑΙΑ πρόσωπα που έδωσαν στήν κυριολεξία ΜΑΧΕΣ γιά τήν Κυπριακή Ανεξαρτησία, μέ κόστος τήν ίδια τους τήν ζωή!
      (Είτε τότε, είτε μετά από κάποια χρόνια, συχνά "αφύσικα"....)
      Αλλά δυστυχώς όπως σίγουρα θά έχετε αντιληφθεί η μνήμη σέ εμάς τούς Έλληνες είναι απελπιστικώς ...κοντή!
      Νά είστε πάντα καλά μέ υγεία καί δύναμη!

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΘΡΥΛΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΚΑΣΙΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΙΚΗ 4..ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  3. Πρόσεχε Κούλη μη σκίσεις κανένα καλσόν.Οι τουρκαλάδες μόνο από σφαλιάρες και κλωτσιές καταλαβαίνουν.Εαν είμαστε τόσο ισχυροί,όσο μας λένε οι στρατηγοί,τότε στο παραμικρό ολίσθημα της τουρκίας,αυτή πρέπει να εξαφανιστεί οριστικά από το χάρτη,για να ησυχάσουμε μια και καλή από τα παιχνιδάκια της.Ούτε τουρκικό ρουθούνι δεν πρέπει να μείνει ζωντανό,αλλιώς θα τους έχουμε μια ζωή στα πόδια μας.Η καταστροφή της ,θα είναι και ένας παραδειγματισμός,για κάθε μελλοντικό υποψήφιο επιβουλέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!