Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός VS Κοροδοϊού...

 

 


"Είμαι σαν άλλος ζω σε παράνοια, τον εαυτό μου βρίσκω σπάνια" τραγούδησε με επιτυχία ο Νίνο πριν από πολλά χρόνια στον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Αν και ο τραγουδιστής το ερμήνευσε για ερωτικό λόγο, εντούτοις αυτή η φράση ταιριάζει γάντι σε πολλές περιστάσεις. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνεται και η Ελλάδα, μιας και όταν ανακοινώνονται μέτρα για οποιονδήποτε τομέα της  είτε είναι τρωτά, είτε εφαρμόζονται εν μέρει. 
Τρανή απόδειξη των παραπάνω ήταν το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού, μέσω του οποίου εξαγγέλθηκαν δύο καινούργια μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρώτον, μάσκα εντός - εκτός και επί τα αυτά σε όλους τους χώρους σε περιοχές του επιπέδου "3" και δεύτερον, απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00. Τώρα στ΄ αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι αυτά τα δύο μέτρα θα πιάσουν τους στόχους της κυβέρνησης, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση της πανδημίας ; Το δούλεμα δεν έχει καντάρι σε αυτή τη χώρα και η όλη προσπάθεια καταπολέμησης της, μπάζει από παντού. 
Κατ' αρχάς ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώνονται τα κρούσματα είναι εσφαλμένος. Κάθε απόγευμα, όσοι φυσικά έχουν το κουράγιο, βγαίνει ο Χαρδαλιάς μαζί με τους αγαπητικούς του στο γυαλί και ανακοινώνει έναν αριθμό. Π.χ. λέει : "Σήμερα ανακοινώθηκαν 935 κρούσματα". Γιατί δε μας λεει πόσα τεστ έγιναν, πόσα βγήκαν θετικά, πόσα αρνητικά, και πόσα αναμένονται ; Λ.χ. Αν πει " Πραγματοποιήσαμε 2.000 τέστ, τα 1000 ήταν θετικά και τα 1000 αρνητικά.", τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αν πάλι πει : "Πραγματοποιήσαμε 20000 τεστ και τα 935 βγήκαν θετικά και τα υπόλοιπα αρνητικά", τότε αλλάζει το θέμα. Με να λέει έναν ξερό αριθμό, χωρίς στατιστικά ή θέλει να μας φοβίσει ή τα παίρνει για να συντηρεί τον τρόμο μας ή δεν θέλει να μας πει την αλήθεια. Άλλες εκδοχές, κατ' εμέ δεν υπάρχουν.
Στη συνέχεια δεν μας λέει πόσοι είναι Έλληνες και πόσοι αλλοδαποί. Μα αν οι αλλοδαποί είναι παραπάνω, από τους Έλληνες, τότε είναι ντροπή τους που δεν μας το αναφέρουν και κακώς μας έχουν περιορίσει. Έχουν υποχρέωση απέναντι στο Έθνος να λένε τα πράγματα ως έχουν, διαφορετικά είναι άτιμοι και ψεύτες ενώπιον όλων μας.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν πιστεύω ότι θα ωφελήσει ιδιαίτερα, γιατί οι έφηβοι και οι εικοσάρηδες θα μαζεύονται στα σπίτια, στα οποία θα γίνεται χαμός. Εκτιμώ ότι ο κόσμος ελέγχεται καλύτερα στα μπαρ, στα μαγαζιά ακόμη και στις πλατείες, παρά εντός των οικιών. Η αδυναμία του κράτους να καταπολεμήσει το συγχρωτισμό στους ανοικτούς χώρους κατά τις μεσονύκτιες ώρες, είναι απόδειξη ότι οι αστυνομικοί δεν είναι αρκετοί για ν' ανταπεξέλθουν στην εφαρμογή των μέτρων και ότι είναι πάντοτε υπεράριθμοί για την φύλαξη των πολιτικάντιδων, των δημοσιογράφων και των VIP'S της showbizz.  Άλλωστε στις συναθροίσεις αυτών των προσώπων ο κορωνοϊός σταματάει στην εξώπορτα και το όριο στις προσκλήσεις των καλεσμένων είναι "ων ουκ έστιν αριθμός"...
Ασφαλώς έχουμε κι εμείς ευθύνη γι' αυτά που περνάμε. Η πλειοψηφία πειθαρχεί, αλλά υπάρχουν μειοψηφίες που ακόμη και τώρα δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας και αρνούνται την ύπαρξη του ιού. Σε αυτούς θα απαντήσω ότι ο ιός υπάρχει και όποιος το αρνείται ζει εκούσια στο δικό του κόσμο, μέχρι βέβαια να εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα. Τότε προσγειώνεται απότομα στην πραγματικότητα και μάλιστα χωρίς αλεξίπτωτο. Άλλο η προπαγάνδα των ΜΜΕ και άλλο η πανδημία. Πρέπει κάποια στιγμή να τα διαχωρίσουν μέσα τους.
Τέλος, με στενοχώρησε το γεγονός της αναβολής του εορτασμού της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μου είναι αδύνατο να καταλάβω πως το κράτος επιτρέπει την παρουσία 10000 και πλέον ατόμων έξω από τον Άρειο Πάγο τη μέρα ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χ.Α., τον καθημερινό συγχρωτισμό στα λεωφορεία, στα τραμ, στον ηλεκτρικό και στο μετρό κι από την άλλη απαγορεύει να αποδοθούν τιμές, έτσι όπως αρμόζει στον Πολιούχο της συμπρωτεύουσας και στους ήρωες του Έπους του 1940. Με άλλα λόγια, όποτε μας βολεύει υπάρχει πανδημία κι όποτε δε μας βολεύει υπάρχει. Ο νοών νοείτο κι ο παρανοών παρανοείτο... 




















1 σχόλιο:

  1. Ἡ ὑπέρβαση τοῦ φόβου.

    Ἀρχιμανδρίτης Σάββας Ἁγιορείτης.

    https://www.youtube.com/watch?v=Zc5C4dDEwXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!