Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Τό νέο "αστερι" της διπλωματίας του Μπάϊντεν...«Η Τουρκία να εγκαταλείψει Κρήτη και Ρόδο & η Ελλάδα το ....Καστελλόριζο»...!!! ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ;

«Μπλοκάρει» τους αγωγούς στην Ελλάδα με εντολές Σόρος-Τουρκίας - Newsbomb -  Ειδησεις - News


ΠΙΟ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΣΥΖΥΓΟ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.....

«Είναι εντελώς παράλογο (!) η Ελλάδα να έχει μια τόσο μεγάλη ΑΟΖ κοντά στις ακτές της Τουρκίας, εξ αιτίας του μικροσκοπικού (;;;) Καστελλόριζου! 
Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία στην οποία, η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο (σ.σ.: !!!) και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελλόριζο και τότε θα δούμε τις προκλητικές ενέργειες να εξαφανίζονται», δηλώνει σε συνέντευξή του το «αστέρι» της αμερικανικής διπλωματία Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος επανέρχεται ...δυναμικά στο αμερικανικό 'Στέϊτ Ντιπάρτμεντ'.
O ....TΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΘΙΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ
ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΖΕΪΝΟ ΜΠΑΡΑΝ....

Ο Μ.Μπράϊζα, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα τα ενεργειακά ζητήματα της Ευρώπης στην κυβέρνηση Ομπάμα στην είναι στενός συνεργάτης και φίλος του φερόμενου ως νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επέλεξε ο Τ.Μπάϊντεν, του Α.Μπλίνκεν και προορίζεται για θέση κλειδί στο αμερικανικό ΥΠΕΞ...

ΠΟΛΥ ΤΑΙΡΙΑΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ,
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ;

Προκαλεί πραγματικά ερωτηματικό τι εννοεί λέγοντας «μια συμφωνία στην οποία η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελλόριζο».

Δηλαδή να σταματήσει να έχει διεκδικήσεις επί της Κρήτης και της Ρόδου και η Ελλάδα να «δώσει το Καστελόριζο»;

Δείτε το βίντεο:

 

Η Τουρκία με επιστολή της προς τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, “σβήνει” το Καστελλόριζο από τον χάρτη και υποστηρίζει με θράσος ότι οι έρευνες του Oruc Reis γίνονται “σε τουρκική υφαλοκρηπίδα”!

Προφανώς συμπτωματικά με την τοποθέτηση Μ.Μπράϊζα, η Άγκυρα με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου, στέλνει επιστολή την οποία υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της στα Η.Ε., υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «δεν επιτρέπει στην Τουρκία να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της, έχοντας ως μοναδικό επιχείρημα ότι το Καστελλόριζο “έχει πλήρη δικαιώματα στον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων»”.

Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι η Τουρκία καλεί μεν σε διάλογο , αλλά θα συνεχίσει «να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!