Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Πολωνία: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την ...α π α γ ό ρ ε υ σ η των αμβλώσεων ! (Σώπααα.......)

 


Την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας, με την οποία απαγορεύτηκαν σχεδόν πλήρως οι αμβλώσεις στη χώρα αυτή καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι «διακυβεύεται η υγεία και η ζωή των γυναικών» και παραβιάζονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με ψήφους 455 υπέρ, 145 κατά και 71 αποχές. 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, μετά τη μεταρρύθμισή του από το συντηρητικό, καθολικό κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) και συμμορφούμενο προς τις επιθυμίες του, έθεσε εκτός νόμου τη διακοπή της εγκυμοσύνης λόγω σοβαρής δυσμορφίας του εμβρύου, κρίνοντας ότι είναι ασύμβατη με το Σύνταγμα. 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, άνευ προηγουμένου για τη χώρα. 
 Επί της ουσίας, με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύτηκαν όλες οι αμβλώσεις, εκτός αν πρόκειται για περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. 

 Οι ευρωβουλευτές σημείωσαν ότι η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, που ξεκίνησε το 2015 στην Πολωνία, «έπληξε την ανεξαρτησία και τη νομιμότητα του Συνταγματικού Δικαστηρίου» και ότι «ο συνταγματικός χαρακτήρας των πολωνικών νόμων δεν είναι πλέον επαρκώς εγγυημένος». 

 Στη συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια, η Επίτροπος Ισότητας Ελένα Ντάλι σημείωσε ότι η ΕΕ δεν έχει δικαιοδοσία σε ό,τι αφορά το δικαίωμα στην άμβλωση. Υπενθύμισε όμως ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το 2017 μια διαδικασία σε βάρος της Πολωνίας, λόγω των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δικαιοσύνης και εξέφρασε ανησυχία για την ανεξαρτησία του Συνταγματικού Δικαστηρίου. 

Αυτή η διαδικασία «επί παραβάσει του άρθρου 7», όπως αποκαλείται, αφορά τη «σοβαρή καταπάτηση» των αξιών της ΕΕ και μπορεί θεωρητικά να οδηγήσει σε κυρώσεις, όπως στη στέρηση ψήφου στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Η ίδια διαδικασία ξεκίνησε το 2018 και σε βάρος της Ουγγαρίας. 

«Η Πολωνία του 2020 είναι ...κόλαση (!) για τις γυναίκες», είπε κατά τήν διάρκεια της συζήτησε ο ευρωβουλευτής Ρόμπερτ Μπιέντρον (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες), πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Πολωνίας. 

 Με βάση τα επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο γίνονται λιγότερες από 2.000 νόμιμες αμβλώσεις στη χώρα. Οι γυναικείες οργανώσεις όμως εκτιμούν ότι παράνομα, ή στο εξωτερικό, πραγματοποιούνται 200.000. 

 «Ο περιορισμός ή η απαγόρευση του δικαιώματος στην άμβλωση (…) θα προκαλέσει αύξηση των παράνομων, επικίνδυνων αμβλώσεων» που ενέχουν θανάσιμο κίνδυνο για τις γυναίκες, κατήγγειλαν οι ευρωβουλευτές. 

'pronews'
 
ΣΧΟΛΙΟ 

Μπράβο στους Πολωνούς... 
Ναί πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρό το πλαίσιο της τέλεσης εκτρώσης.... 
 Δυστυχώς όμως η Νέα Τάξη έχει επιβάλλει την δολοφονική έκτρωση ως δικαίωμα της γυναίκας... για οποιονδήποτε λόγο. 

 Η υποκρισία της Νέας Τάξεως που με πρόσχημα τις προφάσεις των γυναικών εξαφανίζει τα δικαιώματα στην ζωή των αγέννητων παιδιών με την μοναδική αθάνατη ψυχή και την μοναδική στο σύμπαν προσωπικότητα και προσπαθεί να κάνει τον άνθρωπο δολοφόνο του ίδιου του παιδιού του.... 

Σατανοκρατούμενη Ευρωπ. Ενωση...... 

Εμείς τι ακριβώς θέλουμε εκεί μέσα κανείς δεν γνωρίζει...

http://koukfamily.blogspot.com/2020/11/blog-post_740.html

2 σχόλια:

 1. Bιβλιο για το A κ α ν θ ω δ ε ς θέμα των εκτρωσεων εξεδόθη από την Oρθόδοξη Kυψελη , Θεσσαλονίκη .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ & ΚΑΛΑ καί ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
   Σας ευχαριστούμε πολύ, αλλά λεπτομέρειες; Όνομα συγγραφέως, τίτλος;

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!