Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ρωσία: Φ υ λ α κ ί ζ ο ν τ α ι οι προσηλυτισμένοι στην οργάνωση «Μάρτυρες του Ιεχωβά»....

 Οι ανακριτές έχουν κινήσει ποινικές 

διαδικασίες εναντίον


Μαρτύρων του Ιεχωβά με έδρα τις ΗΠΑ, για εξτρεμιστικές δραστηριότητες, πραγματοποιώντας επιδρομές σε περιοχές σε ολόκληρη τη Ρωσία, ενώ ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι εκατοντάδες προσηλυτισμένοι βρίσκονται στη φυλακή, ή αντιμετωπίζουν δίκες.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απαγόρευσε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά το 2017 και κήρυξε τη θρησκευτική ομάδα  ως εξτρεμιστική οργάνωση, με εντολή διάλυσής της, μετά την οποία οι αρχές άρχισαν να καταδιώκουν τους προσηλυτισμένους στην αίρεση.

Σύμφωνα με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκατοντάδες δικαστήρια ασχολούνται με τέτοιες ποινικές υποθέσεις στην Ρωσία, με δεκάδες προσηλυτισθέντες να φυλακίζονται ή να περιμένουν δίκη, συμπεριλαμβανομένου του Δανού πολίτη Dennis Christensen, ο οποίος κρατείται σε κελλί από την κράτησή του στο Μάιος 2017 και έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών.

Τον Ιούλιο, το Human Rights Watch δήλωσε ότι η Ρωσία «δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την ανόητη, σκληρή και καταχρηστική δίωξη των Μαρτύρων του Ιεχωβά» και κάλεσε τις αρχές να «απελευθερώσουν αμέσως τον Κρίστενσεν και να σταματήσουν να χάνουν χρόνο για αυτές τις διώξεις», γράφει η 'D.W.' 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, οι ΗΠΑ εμπόδισαν δύο υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για φερόμενο βασανισμό επτά κρατουμένων που αναγνωρίστηκαν ως ιεροκήρυκες των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

--

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

http://greeknation.blogspot.com/2020/11/blog-post_690.html#more

1 σχόλιο:

  1. Εδώ στην Ελλάδα επιδοτούμε κιόλας την ανέγερση των (οίκων του θεού και των μασονικών στοών) μην μας πουν και απολίτιστους κιόλας!!!!!!! Α ρε Πούτιν πόσο μπροστά είσαι εντοπίζοντας την αιτία όλων των προβλημάτων που επιφέρουν την κοινωνική εξαχρείωση και αποσύνθεση των λαών.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!