Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΒΕΒΗΛΗ Ε Π Ι Θ Ε Σ Η κατά του Ι.Ναού Αγ.Ελευθερίου Χαλανδρίου ! (Συνέβη πρό μηνός, αλλά ποιά ήταν τά κίνητρα;)

 


Στις 6.30 το πρωΐ της Κυριακής 18ης Οκτωβρίου, οι νεωκόροι της Ενορίας Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου αντίκρισαν έκπληκτοι, το σύνολο της επίθεσης βανδαλισμού κατά του Ιερού Ναού του γνωστού προαστίου των Αθηνών, ο οποίος έλαβε χώρα εναντίον της εισόδου, των σκαλιών και ιδιαιτέρως εναντίον του περίλαμπρου ψηφιδωτού με την εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 


Οι εφημέριοι του Ιερού Ναού αντίκρισαν ελαχίστως αργότερα το ίδιο θέαμα, οπότε περίλυποι και με βαθύ στεναγμό ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες προσήλθαν και προχώρησαν στα απαραίτητα για την έρευνα της βέβηλης επίθεσης.

Το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» επικοινώνησε με τον Ιερό Ναό εκ μέρους του οποίου εκφράζεται βαθύτατη θλίψη για το σημερινό περιστατικό.

Σήμερα, 19η Οκτωβρίου, το πρωί, ευλαβείς ενορίτες και όσοι αγαπούν απο καρδιάς τον Άγιο Ελευθέριο Χαλανδρίου, έσπευσαν να αποκαταστήσουν το σύνολο των φθορών στην πρόσοψη, στις σκάλες και στο ψηφιδωτό του Ιερού Ναού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταπόκριση των ενοριτών ήταν συγκινητική, τηλεφώνοντας, ερωτώντας και σπεύδοντας να πληροφορηθούν για την ταχεία αποκάτασταση των ζημιών, η οποία, όπως φαίνεται απο τις φωτογραφίες, είναι πλέον πλήρης, με τον ιερό ναό να επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς του.

 

 

Οι Εικόνες της θλίψεως απο τήν  επίθεση βεβηλώσεως της 18ης Οκτωβρίου:


https://www.orthodoxianewsagency.gr/enories/apokatastasi-tis-vevilis-epithesis-sto-xalandri/

2 σχόλια:

  1. Την ίδια μέρα(ή την ίδια περίοδο) είχαν βεβηλωση και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χολή που στάζουν εναντίον της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας πρέπει να μας προβληματίσει πολύ.Δε θέλω να βρεθούμε σε μια Ελληνοτουρκική σύρραξη ανάμεσα σε τούρκους και μισελληνικά αποβράσματα.Η ΕΥΠ πρέπει κάτι να κάνει επιτέλους,να πιαστούν αυτοί οι ανθελληνικοί απόπατοι, και να πάρουν αυτό που τους αξίζει πριν να είναι πολύ αργά.Αλλιώς θα ζήσουμε ημέρες 45-49.Αν δεν κάνει αυτό που πρέπει,δεν έχει λόγο ύπαρξης στην τελική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!