Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Οταν ο Τέν Τέν... σ ο ύ β λ ι ζ ε ΑΡΝΙ στήν Ελλάδα μας! Πρίν 60 χρόνια! ( Β Ι Ν Τ Ε Ο )

 


-Η γαλλική ταινία του 1961, με πρωταγωνιστές τους Δήμο Σταρένιο και Δημήτρη Μυράτ!

Ο Τέν Τέν, ο διάσημος ήρωας κινουμένων σχεδίων, βρέθηκε πριν από 60 ολόκληρα χρόνια σε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με κλαρίνα και πρωταγωνίστησε πλάϊ στους δικούς μας δύο δημοφιλείς ηθοποιούς Δήμο Σταρένιο και Δημήτρη Μυράτ.Μια ταινία γαλλοβελγικής παραγωγής από το μακρινό 1961, σε ρυθμούς και ήχους πασχαλινούς και παραδοσιακούς.

Ίσως ο πιο διάσημος γαλλόφωνος ήρωας κινουμένων σχεδίων μετά τον Αστερίξ, ο Τεν Τεν είχε βρεθεί στην Ελλάδα στις αρχές του '60 για τις ανάγκες γυρισμάτων μιας ταινίας live action, με θέμα το μυθικό χρυσόμαλλο δέρας.


Στις εικόνες από την έγχρωμη ταινία πριν από 60 ολόκληρα χρόνια, διακρίνεται ο Τεν Τεν να αναζητεί τον πιστό του συνοδοιπόρο, τον σκύλο Μιλού, ο οποίος «μεθά» από τήν μυρωδιά ενός σφαχτού στη σούβλα σε κάποιο παραδοσιακό χωριό στην Ελλάδα.

Η ταινία με τίτλο «Ο Τεν Τεν και το μυστήριο με το Χρυσόμαλλο Δέρας» πραγματοποίησε γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Αθήνα, με τις εικόνες από το Θησείο να ξεχωρίζουν στο τρέϊλερ της σειράς.

                       

https://proskynitis.blogspot.com/2021/05/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!