Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Ποιούς εννοείς βρέ ζ ω ν τ ό β ο λ ο, ως "στρατούς Κατοχής"; ΕΝΑΣ είναι καί αυτός είναι ο Τουρκικός! Έχει κι άλλους; ( Ζ ω ν τ ό β ο λ ο ! ) / Β Ι Ν Τ Ε Ο


ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ, ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ
ΚΑΙ ...Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Α   ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ; ; ; 



Στό 'βίντεο' των δηλώσεων του Κούλη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο 51″, ακούγεται ο επιεικώς ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, μιλά για «αποχώρηση των στρατών κατοχής» από την Κύπρο... 

Όχι του ενός κατοχικού στρατού, του τουρκικού, αλλά περισσοτέρων του ενός! 

Με δεδομένο ότι άλλοι στρατοί δεν υπάρχουν στο νησί, πλην του τουρκικού, του αγγλικού και του ελληνικού και με δεδομένο ότι μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν υπέστη αιφνίδια μεταβολή προσωπικότητος, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε αντί-αποικιακό αγωνιστή, προκύπτει ότι δεν αναφέρεται στους Βρετανούς και στις βάσεις τους. 

Οπότε μάλλον αναφέρεται στις εν Κύπρω ελληνικές δυνάμεις σαν στρατό κατοχής!

Μιλάμε για  ε γ κ λ η μ α τ ι κ ή  ΑΓΝΟΙΑ και του διεθνούς δικαίου και του Εθνικού συμφέροντος...

 

http://ixnos.blogspot.com/2021/04/blog-post_81.html

2 σχόλια:

  1. Γιώργος Βασιλείου, Πρώην Πρόεδρος της Κύπρου:

    "Ποιο είναι το κόστος της αποτυχίας των συνομιλιών και της μη λύσης; Το πρώτο και βασικό είναι πως τα Ηνωμένα Έθνη θα αποσύρουν την ΟΥΝΦΙΚΥΠ από την Κύπρο. Από εκείνη τη στιγμή, το 3% του εδάφους που είναι η Πράσινη Γραμμή θα πάει στα χέρια του ισχυρότερου. Και ξέρουμε ποιος είναι. Αλλά ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό, εμείς δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αστυνομεύσουμε αυτή την περιοχή, δεν έχουμε τα μέσα. Χάνουμε λοιπόν την Πράσινη Γραμμή, δημιουργείται ένα κενό ασφαλείας, ανοίγει ο δρόμος για τους λαθρεμπόρους και όλα όσα θα ακολουθήσουν. Όταν γίνονται συνομιλίες και αποτυγχάνουν και όταν ο ΟΗΕ φτάσει στο σημείο να διαπιστώσει ότι τα δύο μέρη δεν θέλουν λύση ή δεν είναι έτοιμα να κάνουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς, τότε χάνουμε τη δυνατότητα συνεργασίας με τα Ηνωμένα Έθνη. Μαζί με αυτό θα χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στο οποίο συνηθίσαμε, Ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι. Όταν δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχουν επενδύσεις, ντόπιες και ξένες. Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει μέλλον. Κάποιος θυμάμαι, κάποτε, μου είχε πει ότι φοβόταν να μη μας πιέσουν τα Ηνωμένα Έθνη για λύση. Και του είχα απαντήσει ότι δεν πρέπει να μας φοβίζει το εάν θα μας πιέσουν. Το μήπως μας ξεχάσουν είναι που πρέπει να φοβίζει".

    Άρα, είμαστε έτοιμοι ως ελληνισμός να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο να πρέπει να προστατεύσουμε και την Πράσινη Γραμμή;

    Απόσπασμα-τμήμα από το άρθρο του Πρέσβυ ε.τ. Περικλή Νεάρχου, με τίτλο "Η πενταμερής Διάσκεψη στην όποια Ελλάδα και Κύπρο δεν είχαν κανένα λόγο να συμμετάσχουν". Τον αναφέρω γιατί είναι αξιόπιστος διεθνολόγος για το ζήτημα του Κυπριακού:

    "Στα πρώτα χρόνια μετά της εισβολή είχε αναπτυχθεί και γιγαντωθεί το μεγάλο κίνημα γυναικών για την Αμμόχωστο. Επιφανείς γυναίκες από την Ελλάδα και την Κύπρο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και του Αμερικανικού Κογκρέσου, διαδήλωναν κάθε χρόνο στη γραμμή αντιπαρατάξεως, κατήγγειλαν την τουρκική κατοχή και ζητούσαν την επιστροφή της πόλεως στους νόμιμους κατοίκους της. Κοντά στο κίνημα γυναικών για την Αμμόχωστο είχαν ανδρωθεί και άλλα μεγάλα (Αντικατοχικό Κίνημα Γυναικών, Κίνημα Μοτοσικλετιστών, Κίνημα Προσφύγων). Σταδιακά όμως, με κυβερνητικές πιέσεις και κομματικές παραινέσεις, όλα σχεδόν εγκατέλειψαν τον ενεργό αντικατοχικό αγώνα και κρέμασαν τις ελπίδες τους από τις δικοινοτικές συνομιλίες! Η εκστρατεία, ιδιαίτερα του ΑΚΕΛ, για ΤΟΥ Κυπριακού, έδωσε και διάσταση στην εγκατάλειψη του ενεργού αντικατοχικού αγώνα, γιατί παρέβλαπτε, υποτίθεται, τις προσπάθειες για και ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη!
      Ένας απερίγραπτα ΠΟΝΕΜΕΝΟ ζήτημα, πολλών - πολλών δεκαετιών που παραμένει βαθύτατα προβληματικό καί στάσιμο, επειδή η ονομαζομένη ως 'διεθνής κοινότης' ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ νά λυθεί ΥΠΕΡ των δικαίων του Κυπριακού λαού!
      ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ούτε ο (πάντα φαιδρός καί ΑΘΛΙΩΣ εξαρτημένος) 'ΟΗΕ', ούτε οι ΗΠΑ, ούτε - εννοείται! - η Αγγλία, λόγω των δύο μεγάλων της βάσεων, που διαθέτουν "ΑΥΤΙΑ" καί "ΜΑΤΙΑ" όσο λίγα άλλα σημεία της Γής....
      Θεωρούμε ότι τά τρομερά λάθη του αρχιεπισκόπου Μακαρίου στήν εξωτερική του πολιτική, όπως καί η διφορούμενη καί υποχωρητική στάση της Ελλάδος από τήν εποχή των βρωμερών συμφωνιών της Ζυρίχης τό 1959, έφεραν τήν κατάσταση στόν ΒΑΛΤΟ του σήμερα.
      ΠΟΙΑ άλλη χώρα της Γής, παρακαλούμε πές τε μας, είναι ΚΟΜΜΕΝΗ στά δύο, όπως ΚΑΙ η πρωτεύουσά της είναι στά δύο;
      ΓΙΑΤΙ αυτό γίνεται ανεκτό 47 χρόνια;
      ΓΙΑΤΙ οι αδικημένοι παθόντες ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ 47 χρόνια μέ τούς εισβολείς;
      Υπάρχει λογική;
      Συνομιλείς ποτέ μέ τόν δολοφόνο τόσων χιλιάδων ανθρώπων, καθιστώντας τον "επίσημο συνομιλητή σου" γιά δεκαετίες;
      Αλλά όσο απαράδεκτες υπήρξαν καί ΥΠΑΡΧΟΥΝ σήμερα οι ΕΔΩ "ηγεσίες", άλλο τόσο α π α ρ ά δ ε κ τ ε ς ήσαν καί οι κυπριακές μέ ΧΡΥΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τόν μακαρίτη Τάσο Παπαδόπουλο.
      Είθε ο Μεγαλοδύναμος καί μόνον Αυτός νά προκρίνει ΛΥΣΗ όπως αξίζει.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!