Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ...ΟΧΙ ΑΝΔΡΟΒΟΡΕΣ !!! - ΒΙΝΤΕΟ -

 



π. Βασίλειος Βολουδάκης μαζί με π. Στυλ. Καρπαθίου - Ιατρό

Οι π. Βασίλειος Βολουδάκης και π. Στυλιανός Καρπαθίου – Ιατρός συζητούν για το θέμα του Ευαγγελίου της Κυριακής 16/05/2021


Β Ι Ν Τ Ε Ο


https://shmantikanea.blogspot.com/2021/05/blog-post_5994.html#more

4 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ;

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
    ΩΣΤΟΣΟ, ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ/ΕΣ ΑΝΤΡΕΣ/ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΗΠΙΑ;
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ;

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΠΩ ΠΩ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ Η ΠΑΠΑΔΙΑ... ΑΡΑΓΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;;;

    ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμβρόντητος μένει κανείς βλέποντας το βίντεο.

    θα προτιμήσω να μην αναφερθώ στον π. Βασίλειο Βολουδάκη γιατί είναι ιερέας και δεν θα πρέπει να τους σχολιάζουμε λόγω της ιερωσύνης.
    όπως επίσης θα ήταν αυθαίρετο να εκφράσει κανείς άποψη για τη συντάκτρια της εν λόγω επιστολής, γιατί δεν έχουμε στοιχεία για την προσωπικότητά της και το σφάλμα στο οποίο φέρεται να υπέπεσε.
    βέβαια, 11 σελίδες επιστολή... κάτι λέει... αλλά το αφήνουμε.

    η κ. Βολουδάκη, όμως... πράγματι, τί ήταν αυτό;
    πείτε μου, σας παρακαλώ, εσείς όταν ακούτε έναν άντρα ή μια γυναίκα να κάνει έτσι, τί καταλαβαίνετε;
    δεν τη γνωρίζω και έτσι δεν θα επεκταθώ, όμως όταν εμφανίζεσαι δημόσια είναι αναπόφευκτο να κριθείς είτε θετικά είτε αρνητικά.

    απλά ένα σχόλιο: όταν θέλεις να βάλεις κάποιον στην θέση του, μπορείς να το κάνεις με ηρεμία και ευγένεια, κάνοντάς τον, όμως, να καταλάβει ότι ξεπέρασε κάποια όρια και πήρε ελευθερίες που δεν του δόθηκαν, ώστε να ντραπεί. έχω άδικο;

    και βέβαια, μετά φροντίζεις να απομακρυνθείς από αυτό το άτομο, γιατί ενδέχεται να σου ξανακάνει τα ίδια ή και χειρότερα, με το τελευταίο να είναι και το πιο πιθανό. είναι πολύ δύσκολη η θέση του ιερέα και της συζύγου του, γιατί πρέπει να τηρούν ευαίσθητες ισορροπίες, που να μην επιτρέπουν τέτοιες καταστάσεις που ενίοτε είναι και αρρωστημένες.

    όταν όμως ωρύεσαι, είναι εξαιρετικά δύσκολο ο άλλος να έρθει με το μέρος σου και να συμφωνήσει ότι έχεις δίκιο. μια τσιριχτή ωρυόμενη φωνή δεν επιχειρηματολογεί ποτέ. αυτό είναι ένα συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες, και τις κάνει να χάνουν το δίκιο τους και να κατηγορούνται ότι είναι αλλοπρόσαλλες και υστερικές. σαφώς και κάποιες φορές μπορεί να είναι και έτσι, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες. κι εκεί συναντά κανείς πολλή υστερία.

    επίσης, ως πρεσβυτέρα, δεν θα έπρεπε να δείχνει τέτοιο μένος. νομίζω με αντιλαμβάνεστε. και γενικά είναι λάθος της να εμφανίζεται και να μιλάει στα βίντεο.

    θεωρώ, ότι όταν σε ένα ζευγάρι, ο ένας από τους δύο έχει κάποια θέση και ενεργή παρουσία μέσα στην κοινωνία, ο άλλος θα πρέπει να σωπαίνει και να μένει στην αφάνεια, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα. έτσι είναι το σωστό. πώς θα το κάνουμε... αρέσει δεν αρέσει.
    κι έπειτα, γιατί να θες να φανείς; αφού εσένα έχει επιλέξει για σύντροφό του/της.

    καμία έξυπνη γυναίκα δεν εμφανίζει τον εαυτό της, όταν ο άντρας της εκτίθεται στη δημόσια ζωή.
    άλλο αν τον συμβουλεύει και σε πολλές περιπτώσεις τον καθοδηγεί, ώστε να τον προστατεύσει. είναι άπειρα τα παραδείγματα - και οι γυναίκες θα το γνωρίζουν καλύτερα - που η αναλυτική σκέψη και διαίσθηση των γυναικών έχει σώσει από κακοτοπιές.

    τέλος πάντων... τί να πει κανείς...

    πάντως μια γενική παρατήρηση, σχετική με το θέμα της συζήτησης περί (μάλλον επίθεσης κατά) των γυναικών.
    ανέκαθεν το θεωρούσα πολύ περίεργο όταν το ένα φύλο κατηγορεί το άλλο φύλο. όπως και πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τα κίνητρα, όταν κάποιος κατηγορεί το ίδιο του το φύλο, κάτι που συμβαίνει συχνότερα με τις γυναίκες λόγω της ζήλειας και του φθόνου.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνέχεια)
    και πάλι τονίζω, ότι δεν αναφέρομαι και δεν κρίνω καθόλου τους πατέρες, πρώτον γιατί προφανώς γνωρίζουν την συγκεκριμένη υπόθεση και δεύτερον και κυριώτερο, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση. αυτό το λάθος να κρίνουμε τους ιερείς για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία, το κάναμε πολλοί και πολύ το έχουμε μετανοιώσει, νομίζω.

    όμως, ...

    οι υπόλοιποι που θα δουν αυτό το βίντεο, γυναίκες και άντρες, και θα συμφωνήσουν, θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί συντάχθηκαν άραγε με αυτές τις απόψεις. χωρίς αμφιβολία, έχει να κάνει με τα βιώματα του καθενός μας.

    όταν δεν έχεις προβλήματα με το άλλο φύλο, χαίρεις τον σεβασμό, την εκτίμηση, την ευγένεια και την αγάπη του και δεν νοιώθεις να απειλείσαι γιατί απλά πατάς γερά στα πόδια σου, δεν έχεις λόγο να καταφέρεσαι εναντίον του.

    βεβαίως, όλα αυτά εξαρτώνται ΚΥΡΙΩΣ από τη δική σου προσωπικότητα και από τις ΑΡΧΕΣ που έχεις πάρει από την οικογένειά σου.

    το "ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις", όπως και το φαιδρότερο "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες" είναι κατ' εμέ πέρα για πέρα αληθινά και επαληθεύονται σε κάθε σχέση, είτε πρόκειται για οικογενειακή, προσωπική, επαγγελματική, φιλική είτε για μια απλή κοινωνική συναναστροφή.

    αυτό που με κάνει, όμως, να αναρωτιέμαι, αν τύχει και πέσω σε τέτοια συζήτηση, ευτυχώς σπάνια, είναι το πως είναι δυνατό να συζητά ακόμη κανείς για τέτοια θέματα. άραγε συμβαίνει ακόμη;
    ...ναι;!

    ... φαίνεται πως ζω ή επιλέγω να ζω σε άλλον κόσμο... και ευτυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΘΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΗΣΑΝ
    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ;ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΝ ΑΝΔΡΑ;
    ΠΡΟΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΤΕ,ΒΑΨΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΣΑΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!