Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ο π ρ ά κ τ ω ρ «Λεφτεράκης», ("Βενιζέλος"), πούλησε τ σ ά μ π α, στις 17/30 Μαΐου 1913, τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου! ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΘΕ, Ή ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ;

 ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΝΗΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ  - ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ "ΚΑΛΑ" ΕΚΑΝΕ....

Στις 17/30 Μαΐου 1913, στην αίθουσα των πορτρέτων, στο Ανάκτορο Σεντ Τζέϊμς του Λονδίνου, υπό την προεδρία του υπουργού εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Εδουάρδου Γκρέϋ, υπογράφηκε από τήν Ελλάδα, τήν Βουλγαρία, τό Μαυροβούνιο, τήν Σερβία καί τήν Τουρκία η συνθήκη του Λονδίνου

με την οποία έληξε ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος.

Μεσολάβησαν οι έξι Μεγάλες Δυνάμεις, (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και Ρωσία).

Σύμφωνα μέ τήν Συνθήκη παραχωρούνταν στους νικητές (στα Βαλκανικά κράτη) όλα τα εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορία που βρίσκονταν δυτικά της γραμμής Αίνου - Μηδείας, εκτός της Αλβανίας, που θα δημιουργούνταν ως ανεξάρτητη Ηγεμονία. 

Οι Σύμμαχοι και η Τουρκία (άρθρο 3) ανέθεταν στις έξι Μεγάλες Δυνάμεις (στην Πρεσβευτική Συνδιάσκεψη ), τήν χάραξη των συνόρων και το διακανονισμό των ζητημάτων που αφορούσαν την Αλβανία, καθώς τους παρείχαν τη δυνατότητα (άρθρο 5) να αποφανθούν για την τύχη των ελληνικών νήσων του Αιγαίου, εκτός της Κρήτης (άρθρο 4) για την οποία η Πύλη παραιτείτο «υπέρ των συμμάχων Ηγεμόνων πάντων των επί της Νήσου κυριαρχικών δικαιωμάτων της».

Ο Βενιζέλος υπέγραψε τη συνθήκη «λαμβάνοντας υπ΄όψη τις διαβεβαιώσεις (...ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!) της αγγλικής κυβέρνησης, ότι θα υποστήριζε την Ελληνική κυριαρχία επί των ελληνικών νήσων του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. 

Παρά ταύτα τρία ζητήματα που ενδιέφεραν την Ελλάδα έμειναν τελικά  ά λ υ τ α: το Βορειοηπειρωτικό, τό Νησιωτικό καί τό Αγιορείτικο.

Ο πράκτωρ "Βενιζέλος" στις 17/30 Μαΐου 1913, πούλησε τσάμπα τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου!

http://deltio11.blogspot.com/2021/05/1730-1913.html

1 σχόλιο:

  1. Τελικά το μόνο (προιόν) που παράγει σταθερά ετούτη η χώρα είναι η προδοσία......
    Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!