Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Στό Βέλγιο η αντιπολίτευση για β΄φορά σ΄ένα μήνα, π α ρ α π έ μ π ε ι στό Συμβούλιο Επικρατείας τόν ΝΟΜΟ για την πανδημία!!! ΕΔΩ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ! 'Γκέγκε' ;


Ο νόμος για τη διαχείριση της πανδημίας παραπέμφθηκε εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την αντιπολίτευση στο Βέλγιο, που μπλοκάρει τήν διαδικασία ουσιαστικά ασκώντας 'βέτο' για δεύτερη φορά!



Έναρξη μιας ατέρμονης ιστορίας; 

Αυτή η δεύτερη παραπομπή στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας ενός κειμένου στο οποίο συμφώνησε η πλειοψηφία, σηματοδοτεί εν πάση περιπτώσει την επιβεβαίωση της χρήσης ενός νέου κοινοβουλευτικού όπλου.

Επανάληψη. 

Στις 20 Μαΐου, η αντιπολίτευση υπέβαλε μια σειρά τροπολογιών στο νομοσχέδιο πανδημίας στη Βουλή την Πέμπτη και ζήτησε να εξεταστούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Ζητείται επειγόντως η γνωμοδότηση του ς, πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση θα εκδοθεί εντός πέντε ημερών και ότι η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου θα πρέπει να επαναληφθεί στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας στις 17 Ιουνίου.

“Διασταλτικοί ελιγμοί”, κραυγάζει η πλειοψηφία. 

“Ένας ουσιαστικός ελιγμός για ένα σημαντικό κείμενο”, ανταπαντούν οι βουλευτές των N-VA, PTB, Vlaams Belang, CDH, Défi που διαβεβαιώνουν ότι η τελευταία γνώμη του δικαστηρίου (χρονολογείται από τις 9 Ιουνίου) εξετάζει μόνο τις τροποποιήσεις που κατέθεσε η πλειοψηφία στην Επιτροπή Εσωτερικών.'le soir' 10/06/21

To νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβερνώσα συμπολίτευση αποσκοπεί στο να καλύψει με κοινοβουλευτικό μανδύα μια σειρά αμφιλεγόμενων μέτρων της υγειονομικής κρίσης και να τα παγιώσει ως νόμους του κράτους την ώρα που επέχουν απλά θέση υπουργικών διαταγμάτων. 

Η κυβέρνηση ζητά να τα αναβαθμίσει καί νά τά παγιώσει, ενώ η αντιπολίτευση ζητά να τ΄αναιρέσει, ή μετριάσει να τα κάνει πιο αναλογικά. 

Το νομοσχέδιο πανδημίας στοχεύει, αφ΄ενός, να νομιμοποιήσει, κατά κάποιον τρόπο, τα μέτρα κρίσεως που ελήφθησαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας (lockdown, αναστολή ελευθεριών, κυρώσεις, κ.λπ.), που βασίζονται μέχρι τώρα σε απλά υπουργικά διατάγματα. 

Από την άλλη πλευρά, θέλει να διαιωνίσει τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, με στόχο την αναπαραγωγή του μοντέλλου σε περίπτωση ανάλογου φαινομένου στο μέλλον.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!