Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ ΤΥΦΛΩΣΗ!

 



https://www.youtube.com/watch?v=83-WeVGBmsk

1 σχόλιο:

  1. Σεβαστε διαχειριστα του site , το είδες αυτό ?11 Ιουνίου 2021 στις 12:25 π.μ.

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα , το Βέλγιο , την Ολλανδία , την Ουγγαρία και την Ισπανία I 7 56, επειδή δεν έχουν ολοκληρώσει τη μεταφορά στο εθνικό τους δίκαιο της απόφασης-πλαισίου για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τις διαδικασίες παράδοσης μεταξύ των κρατών μελών.

    Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που ισχύει από το 2004 , προβλέπει απλουστευμένες διασυνοριακές δικαστικές διαδικασίες παράδοσης : εάν ένας δικαστής οποιουδήποτε κράτους εκδώσει ένταλμα σύλληψης και κράτησης υ π ό π τ ο υ για τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος , το εν λόγω ένταλμα ισχύει σε ολόκληρο το έδαφος της ΕΕ . Για να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης , είναι σημαντικό όλα τα κράτη μέλη να ενσωματώσουν πλήρως και ορθά το σύνολο των διατάξεων της απόφασης-πλαισίου στο εθνικό τους δίκαιο .


    Η Επιτροπή επισημαίνει αρκετά ζητήματα συμμόρφωσης της Ελλάδας και των άλλων τεσσάρων χωρών , σχετικά με τη μεταφορά της απόφασης-πλαισίου στο εθνικό τους δίκαιο . Τα ζητήματα αυτά αφορούν τη μη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο ή τη μη συμμόρφωση ορισμένων άρθρων , ιδίως την εσφαλμένη μεταφορά λόγω μη εκτέλεσης .

    Τα πέντε κράτη μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να διευκρινίσουν τα μέτρα που έλαβαν προκειμένου να εξασφαλίσουν την ορθή και πλήρη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο τής απόφασης-πλαισίου για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης . Διαφορετικά , η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει στα εν λόγω κράτη μέλη αιτιολογημένη γνώμη .

    ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!