Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ετοιμάζουν 150.000 καταφύγια στήν Τουρκία! Εκεί θα συγκεντρωθούν οι Τούρκοι σε περίπτωση «Mega» σεισμού, ή ΕΝΟΠΛΟΥ συρράξεως!

 

150.000 καταφύγια ετοιμάζουν οι τουρκικές Αρχές προκειμένου να προστατευθεί o πληθυσμός - κυρίως της Κωνσταντινουπόλεως -  λόγω επικείμενου “μεγάλου και φονικού κτυπήματος της Φύσεως”.

Πρόκειται για το δεύτερο Μέρος της “κατάστασης έκτακτης ανάγκης” που ετοιμάζουν οι τουρκικές Αρχές. 

Όπως είχαμε αναφέρει, η τουρκική ηγεσία εξέδωσε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εκκένωση της Κωνσταντινουπόλεως από εκατ. πολίτες με κάθε μέσο, μόλις αυτό καταστεί αναγκαίο.


Το ίδιο σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί και σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης καθώς προβλέπει εκκένωση περιοχών και προστασία του άμαχου πληθυσμού σε καταφύγια.

Ο επικεφαλής της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών και Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), παρέδωσε έκθεση 552 σελίδων που αναφέρει πως “η Τουρκία θα χτυπηθεί από μεγάλο σεισμό και τσουνάμι”.

Ο Τούρκος καθηγητής Σουκρού Ερσόι έκανε λόγο για σεισμό 7,7 Ρίχτερ. Υπενθυμίζουμε ότι και στην προηγούμενη αναφορά οι Τούρκοι προέβλεπαν πάλι σεισμό της τάξεως των 7-7,5 ρίχτερ

Τί αναφέρει η έκθεση

“Το πρώτο κύμα του τσουνάμι, δεν θα δημιουργήσει ζημιές, αλλά αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι «καταστροφικό».

Η χώρα μας κινδυνεύει από τσουνάμι, με πολλές πιθανότητες να εμφανιστεί στις ακτές της Μεσογείου, του Αιγαίου και ιδιαίτερα στη περιοχή του Μαρμαρά, με την υψηλή σεισμική δραστηριότητα του.

Όλα τα τσουνάμι, δημιουργούνται στον άξονα Σμύρνης-Iskenderun-Fethiye, κυρίως στη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη.

Μοντέλλα δείχνουν δείχνουν ότι το υψηλότερο κύμα τσουνάμι θα φτάσει στις ακτές της Θάλασσας του Μαρμαρά μέσα σε 10 λεπτά...

Σχέδια έκτακτης ανάγκης

 • Όλες οι σχετικές μονάδες, ειδικά το AFAD, είναι απαραίτητο να προσδιορίσουν τον κίνδυνο, την ευπάθεια, τα σχέδια εκκένωσης και τα σχέδια δράσης έκτακτης ανάγκης για παράκτιους οικισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο να καθορίσουν και να εφαρμόσουν διαρθρωτικά και μη διαρθρωτικά μέτρα, κατά των τσουνάμι σε παράκτιους οικισμούς.

 • Τα σεισμόμετρα, πρέπει να τοποθετηθούν στον πυθμένα και να επεκταθούν.

 • Θα πρέπει να διερευνηθεί ο πιθανός κίνδυνος τσουνάμι στη Θάλασσα του Μαρμαρά και πρέπει να προετοιμαστούν χάρτες κινδύνου ακτών.

 • Πρέπει να τοποθετηθεί σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, για τσουνάμι στο Μαρμαρά, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

 • Θα πρέπει να γίνουν υπολογισμοί κινδύνου για κρίσιμες παράκτιες εγκαταστάσεις και θα πρέπει να αναπτυχθούν ειδικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και των ζημιών στις εγκαταστάσεις αυτές.

ΠΗΓΗ

https://simeiakairwn.wordpress.com/2021/07/30/%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-150-000-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%86%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b5/

2 σχόλια:

 1. Τουρκικά μηχανήματα με την εικόνα του Κεμάλ έχει βάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους σταθμούς!

  https://www.newsbreak.gr/ellada/229811/xeftila-toyrkika-michanimata-me-tin-eikona-toy-kemal-echei-valei-i-trainose-stoys-stathmoys/?fbclid=IwAR0eAotrzCMMwdC_BZY1oIW_YxmKsEAPZHWPUxYkfDDcGyJKs8U7bCPAGvI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως κάτι ξέρουν παραπάνω οι αγαρινοί κάτι που το αποκρύβουν εδώ με ζήλο;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!