Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Τούρκοι ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ μισθοφόροι, ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ την α ρ χ α ί α Ελληνική κληρονομιά της Λιβύης! Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Ε Σ αποκαλύψεις, από κορυφαίο γαλλικό περιοδικό αρχαιολογίας!... ( Α Φ Α Ν Τ Ο τό υπ. Εξωτερικών! ΞΑΝΑ! )


Στόχος τους, δεν ήταν μόνο το κέρδος.

Ήθελαν παράλληλα να...


σβήσουν οτιδήποτε Ελληνικό από την πολύπαθη χώρα!

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σε μια από τις κορυφαίες γαλλικές αρχαιολογικές εκδόσεις, το 'Art Critique', υπογράμμισε την αυξανόμενη πίεση να επιστρέψουν σχεδόν 8.000 έργα τέχνης, αρχαία ελληνικά αριστουργήματα ....


και ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα που λεηλατήθηκαν από τη Λιβύη από το 2011 από τις τουρκικές τρομοκρατικές δυνάμεις Σύριων μισθοφόρων που στη συνέχεια το πωλούν στην ευρωπαϊκή μαύρη αγορά.

Η έκθεση ανέφερε, ότι η λεηλασία ιστορικών τεχνουργημάτων στη Λιβύη έχει λάβει ελάχιστη προσοχή σε σύγκριση με το Ιράκ και τη Συρία και ότι η χώρα είχε γίνει «ξέφραγο αμπέλι» για τους λαθρέμπορους μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Καντάφι το 2011.

ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011

Η εμπεριστατωμένη δημοσίευση του γαλλικού περιοδικού αναφέρει ότι πάνω από 8.000 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας λεηλατήθηκαν από τη Λιβύη και μεταφέρθηκαν λαθραία από το 2011. 

Το χάος που ακολούθησε την «επανάσταση» του 2011 επέτρεψε στους «ισλαμιστές λαθροθήρες», όχι μόνο να κλέψουν από μουσεία, αλλά και την ευκαιρία να «λεηλατήσουν αρχαιολογικούς χώρους», τοποθεσίες και κλέβουν αντικείμενα που βρίσκονταν θαμμένα εκεί από τα αρχαία χρόνια. “

Το άρθρο αναφέρει ότι το λαθρεμπόριο και η βεβήλωση ιστορικών χώρων επιδεινώθηκε με τη «εισροή εξτρεμιστικών ομάδων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των εξτρεμιστών του ISIS», οι οποίοι όχι μόνο κατέστρεψαν τοποθεσίες που θεωρούσαν «ειδωλολατρικές», αλλά και πούλησαν αρχαιοελληνικά αριστουργήματα στη μαύρη αγορά.

ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ

Η κατάσταση, ωστόσο, στα ανατολικά της χώρας, βελτιώθηκε κάπως αφού ο Εθνικός Στρατός του Λιβύου (LNA) με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ «διεξήγαγε μια πολύ αποτελεσματική εκστρατεία για να εκδιώξει τους εξτρεμιστές από τα προπύργιά τους στη Λιβύη». 

Ωστόσο, το άρθρο αποκαλύπτει ότι η κλοπή ιστορικών αντικειμένων της Λιβύης «επαναλήφθηκε με μεγαλύτερη σφοδρότητα» αφού η Τουρκία έστειλε Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη για να στηρίξει την κυβέρνηση στην Τρίπολη του Φαγιέζ Σάρατζ και τις πολιτοφυλακές της.

Το άρθρο ανέφερε ότι, «οι Τούρκοι τρομοκράτες δημιούργησαν γρήγορα τη φήμη τους ως λαθροθήρες, τόσο από αντίκες όσο και από πολύτιμα αντικείμενα που πήραν ισλαμοφασίστες της Λιβύης». 

Καθώς η Τουρκία αρνείται να απομακρύνει τις πολιτοφυλακές της από τη Λιβύη, αντιβαίνοντας στα αιτήματα της εθνικής και διεθνούς κοινότητας, αυτό σημαίνει ότι «πολύτιμα αντικείμενα θα συνεχίσουν να λεηλατούνται με ατιμωρησία» και αντί να πωλούνται λαθραία στο Λονδίνο, θα αρχίσουν να πωλούνται παράνομα. «Στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.»

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Οι Γάλλοι προειδοποιούν ότι ενώ δεκάδες ιστορικά αντικείμενα έχουν κατασχεθεί από τις αρχές «αφού εμφανίστηκαν σε ευρωπαϊκούς πλειστηριασμούς κατά την τελευταία δεκαετία», ότι οι ειδικοί φοβούνται ότι «αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος του συνολικού αριθμού λεηλατημένων θησαυρών και ότι πολλοί μπορεί να έχουν χαθεί για πάντα».

Το άρθρο προτρέπει τις δυτικές αρχές να κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την εισροή κλεμμένων αντικειμένων, τόσο «επιστρέφοντας αντικείμενα που είχαν κλαπεί πολύ πριν και αντιμετωπίζοντας τις συγκρούσεις και τη νεοαποικιακή στάση της Τουρκίας που επιτρέπει τη συνέχιση της λεηλασίας».

© ALMARSAD ENGLISH (2021)


https://www.olympia.gr/1448659/diethni/toyrkoi-islamistes-misthoforoi-leilatoyn-tin-archaia-elliniki-klironomia-tis-livyis-tromeres-apokalypseis-apo-koryfaio-galliko-periodiko-archaiologias/

7 σχόλια:

 1. Αφηστε ησυχο το Υπουργειο Εξωφρενικων για να μην το ξυπνησετε.

  Εδω δεν εχει διεκδηκιση αρχαιοτητες δικες μας απο "πολιτισμενες" και φιλικα(και καλα)προσκειμενες χωρες,που μας τα εχουν κλεψει εδω και 200 χρονια

  Πυραυλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν δε μάθει ο κόσμος ότι μας κυβερνάνε Εβραίοι και ανθέλληνες με εξελληνισμένα ονόματα, δε θα καταλάβει τί παίζει από πίσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.youtube.com/watch?v=9OUUwBVNPD4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. https://www.youtube.com/watch?v=iiM0IrRuZKs

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/07/2.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. https://www.youtube.com/watch?v=GorrM3wCbos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εμείς μπορούμε να τα ξαναφτιάξουμε, αυτοί ΟΧΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!