Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ανοιχτή Επιστολή Υγειονομικών! Δ ι α δ ώ σ τ ε το σε όλους τους συναδέλφους!

 

Αγαπητοί συνάδελφοι υγειονομικοί,

η παρακάτω επιστολή συντάχθηκε από μία ομάδα μας με σκοπό να απαντήσει στο αίτημα πολλών συνανθρώπων μας, οι οποίοι δημοσίως έχουν ζητήσει να πάρουμε θέση και να εκφράσουμε την άποψή μας σχετικά με τα τεράστια και πρωτόγνωρα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, που σήμερα αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση κάθε έννοιας της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. 


Είμαστε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και, αν μείνουμε σταθεροί, όλοι οι αντισυνταγματικοί νόμοι θα αποδειχθούν ανεφάρμοστοι. 

Αν υποχωρήσουμε και δεχθούμε τα δέλεαρ και τις εναλλακτικές λύσεις που θα μας προσφέρουν, τότε θα είμαστε άξιοι όσων θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στο πολύ άμεσο μέλλον. 

Οι υπογραφές όλων μας είναι άκρως απαραίτητες. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ομάδα υγειονομικών

Καλούνται να υπογράψουν όλοι οι ιδιώτες και όλοι οι εργαζόμενοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα, κρατικά και ιδιωτικά.

Οι συνάδελφοι που συμφωνούν με την παρακάτω επιστολή παρακαλούνται να αποστείλουν άμεσα στο

e-mail: ypografi.dilosis@gmail.com    τις παρακάτω πληροφορίες:

Ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, πιθανοί τίτλοι, χώρος εργασίας, email, τηλέφωνο επικοινωνίας

Π.χ.

Α——- Β——-, Παθολόγος, Διδάκτωρ —–, Πανεπιστημιακός (βαθμός) ή Βαθμός στο ΕΣΥ ή ιδιώτης, Γ. Νοσοκομείο ——– (ή ό,τι άλλο), email:———-, τηλ.———-

Αν χρειαστεί, θα δημοσιευθούν μόνο ονοματεπώνυμα, ειδικότητα και τίτλοι. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία χρειάζονται για τον έλεγχο της αξιοπιστίας.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συνεχώς αυξανόμενος είναι ο ρυθμός έκδοσης των ανακοινώσεων των κυβερνητικών προθέσεων και αποφάσεων γύρω από το θέμα της αντιμετώπισης της λοίμωξης από τον SARS-CoV-2.  

Παράλληλα, κάθε επιστήμονας του χώρου της υγείας έχει την ηθική υποχρέωση να εκφράσει την άποψή του, ιδιαίτερα όταν αυτή διαφοροποιείται από την επιβαλλόμενη. 

Έτσι, προσπαθώντας να αναπνεύσουμε από τη σκόνη των πολλές φορές ατεκμηρίωτων επιστημονικά συμβουλών ή και απειλών που απευθύνονται προς τους Έλληνες πολίτες, θα θέλαμε να δηλώσουμε και να διευκρινίσουμε τα εξής:

 

  1. Αποτελεσματικότητα των εμβολίων Εναντι του κορωνοϊού

Οι προσδοκίες της επίτευξης ανοσίας στο 95% των εμβολιασμένων και μιας ήπιας νόσου σε όσους θα νοσήσουν, διαψεύδονται τραγικά στην πράξη. Πολλοί εμβολιασμένοι και με τις 2 δόσεις νοσούν από κορωνοϊό και μάλιστα νοσηλεύονται, ενώ αρκετοί δυστυχώς καταλήγουν. Πρόσφατα στοιχεία από τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ το αποδεικνύουν.

 

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ των εμβολίων Εναντι του κορωνοϊού

Tον προηγούμενο Δεκέμβριο τα πρωτοεμφανιζόμενα τότε εμβόλια για τον κορωνοϊό διαφημίζονταν από τους διάφορους ειδικούς των επιτροπών για την αντιμετώπιση της πανδημίας ως τα πλέον ασφαλή, ενώ λίγους μόλις μήνες μετά η κατάσταση δυστυχώς ανατράπηκε. 

Τον Απρίλιο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αποδέχτηκε την ύπαρξη συσχέτισης μεταξύ της εμφάνισης θρομβώσεων και του εμβολιασμού με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca. 

Και πολύ πρόσφατα, τον Ιούλιο, αποδέχθηκε τη συσχέτιση του συνδρόμου Guillain-Barre με το AstraZeneca και επίσης προτείνει η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα να αναφέρονται μεταξύ των παρενεργειών των εμβολίων της Pfizer και της Moderna. 

Επομένως, πολύ γρήγορα αποδείχθηκε ότι τα εμβόλια της νέας τεχνολογίας δεν είναι τόσο ασφαλή, όπως μας τα παρουσίαζαν αρχικά οι ειδικοί των επιτροπών. Καθημερινά οι κλινικοί γιατροί αντιμετωπίζουμε σοβαρά ιατρικά προβλήματα που εμφανίζονται ακόμα και σε νέα άτομα άμεσα, μετά  τον εμβολιασμό τους. 

Αυτά περιλαμβάνουν σοβαρά νευρολογικά, καρδιολογικά, αιματολογικά, γυναικολογικά, νεφρολογικά προβλήματα (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, εμφράγματα, μυοκαρδίτιδες, παραλύσεις των άκρων, δραματικές μειώσεις των αιμοπεταλίων, σπειραματοπάθειες, διαταραχές της περιόδου) και πολλά άλλα. 

Ποτέ άλλοτε δεν παρουσιάσθηκαν τόσες πολλές παρενέργειες από άλλα εμβόλια ή φάρμακα. Σχεδόν καθημερινά επίσης διαβάζουμε για αιφνίδιους θανάτους που συμβαίνουν την ίδια ημέρα ή λίγες μέρες μετά από τον εμβολιασμό νέων και φαινομενικά υγιέστατων συνανθρώπων μας. 

Η αιτιολογική συσχέτιση αυτών των θανάτων με τα εμβόλια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ αποκλειστεΙ, λόγω της ύπαρξης της χρονικής συνάφειας του θανάτου με τον εμβολιασμό. 

Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε σιωπηλοί, όταν βλέπουμε νέους και υγιείς συμπολίτες μας να πεθαίνουν ή να εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό τους. 

Είναι τόσα πολλά τα περιστατικά, που ο αναπόδεικτος ισχυρισμός, ότι δηλαδή δεν συσχετίζονται τα προβλήματα αυτά με τους εμβολιασμούς, είναι αδιανόητος. 

Συνάδελφοί μας σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν την ιατρική κοινότητα και τις κυβερνήσεις να επανεξετάσουν το θέμα πριν τα προβλήματα διογκωθούν ακόμα περισσότερο.

 

  1. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ           

Τα περιοριστικά μέτρα εναντίον των μη εμβολιασμένων αποτελούν καθαρά ένα φαινόμενο πρωτόγνωρου ρατσισμού και δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Αποτελούν το αμέσως προηγούμενο στάδιο από αυτό της καθολικής υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Τόσο οι διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και μη όσο και η  υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αποτελούν  άκρως απολυταρχικές κινήσεις, που θα βρουν απέναντί τους το  σύνολο του ελεύθερου Ελληνικού λαού.      

Επίσης, η προσπάθεια  της ενοχοποίησης των μη εμβολιασμένων για την πιθανή διασπορά της νόσου σε εμβολιασμένους  αποτελεί την έμμεση παραδοχή της μη αποτελεσματικότητας των εμβολίων και συνεπώς ουσιαστικά ενισχύει την άποψη ότι ο δείκτης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων ως προς την ασφάλειά τους είναι πολύ χαμηλός, σε σημείο που να απαιτείται η άμεση επανεκτίμηση των δεδομένων και η ενημέρωση των πολιτών, όχι μόνο για τα πιθανά οφέλη αλλά και για τους κινδύνους που διατρέχουν από τον εμβολιασμό τους.                                                                                                               

Θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένας από τους επιστήμονες του χώρου της υγείας, οι οποίοι υπογράφουν την παρούσα δήλωση, δεν είναι αντί-εμβολιαστής. 

Είναι λάθος να χαρακτηρίζονται όσοι αρνούνται τα συγκεκριμένα εμβόλια νέας τεχνολογίας ως αρνητές ή αντί-εμβολιαστές. 

Είναι λάθος για τον ίδιο λόγο για τον οποίο, κανένας γιατρός που αντιτίθεται στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών δεν είναι αρνητής των αντιβιοτικών και κανένας γιατρός που αντιτίθεται στη διενέργεια μίας εγχείρησης – διότι πιστεύει ότι το όφελος δεν υπερτερεί των κινδύνων της επέμβασης – δεν είναι αρνητής των χειρουργικών επεμβάσεων.

Μολονότι πολλά άλλα σημαντικότατα θέματα μας απασχολούν σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τη λειτουργία των Νοσοκομείων τον τελευταίο χρόνο αλλά και με σύγχρονα θέματα Βιοηθικής, θα περιοριστούμε προς το παρόν στα ανωτέρω. 

Ευχόμαστε η παρέμβαση αυτή να οδηγήσει τις αρμόδιες επιτροπές σε μια περισσότερο νηφάλια και αντικειμενική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει ή έχουν δημιουργήσει με τις μέχρι τώρα αποφάσεις τους.

https://enromiosini.gr/arthrografia/anoichti-epistoli-ygeionomikon-diadoste/

 

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΑΝΟΣ
    ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ”ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ”

    https://newtube.app/fake_pandemic/g73Ed8H

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!