Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΑΝΕΚΑΘΕΝ! Άνοιξαν οι Αλβανοί ταφικό μνημείο μας και α φ α ί ρ ε σ α ν τά ΟΣΤΑ τριών Ελλήνων στρατιωτών! ( Σκοπίμως τό έκαναν; )

Το ταφικό μνημείο που αναγέρθηκε για τους Έλληνες

στρατιώτες που έπεσαν κατά τον Ιταλοελληνικό πόλεμο στην Δρόπολη, άγνωστα άτομα το διέρρηξαν και έκλεψαν τα οστά τριών Ελλήνων στρατιωτών.

Η Μπρικένα Μετάϊ δημοσιογράφος του «Balkan Web» αναφέρει, ότι άνοιξαν τον τάφο και αφαίρεσαν τα λείψανα τριών Ελλήνων στρατιωτών!



Σύμφωνα με την ίδια, το νεκροταφείο το οποίο χτίστηκε μετά τον ιταλο-ελληνικό πόλεμο, ήταν πάντα υπό την προστασία και την επίβλεψη του χωριού, χθες, όμως βρέθηκε ανοιχτό από τον δήμαρχο και δύο άλλους πολίτες.

Η Αλβανίδα δημοσιογράφος αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες στο χωριό εμφανίστηκαν αρκετά άτομα, τα οποία παρουσιάστηκαν ως μέλη της Κοινής Επιτροπής Αναζήτησης Οστών και απαίτησαν την απομάκρυνση των οστών των τριών στρατιωτών.

Το αίτημά τους απορρίφθηκε από τους χωρικούς, οι οποίοι φροντίζουν όλα αυτά τα χρόνια το μνημείο που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία του χωριού.

Μετά την άρνηση, το πρωί της Παρασκευής, 23 Ιουλίου, οι κάτοικοι βρήκαν το μνημείο ανοιχτό και παρατήρησαν την έλλειψη των οστών.

Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί του τμήματος της Δρόπολης, έχουν παραπέμψει το υλικό στην Εισαγγελία στο Πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου, μετά τη διαπίστωση ότι στις 23.07.2021, στο χωριό Βόδινο, της Δρόπολης έχουν ανοίξει το μνημείο που ανεγέρθηκε προς τιμή των Ελλήνων στρατιωτών, που έπεσαν στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


The Hellenic Information Team


© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

http://greeknation.blogspot.com/2021/07/blog-post_337.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!