Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Δηλαδή ήσαν ΟΛΟΙ καί ΤΟΤΕ, "π ρ α κ τ ο ρ ά κ ι α" της αγγλικής πρεσβείας; ( ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ..... ) ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!


29η Ιουλίου 1938. 

Το (αντι-Μεταξικό) Κίνημα Πάλερετ (Άγγλος πρέσβυς εν Αθήναις) - "Παπα Δημήτρη" (πρόκειται γιά τόν διαβόητο ψευδο-ιερέα Άγγλο μεγαλοκατάσκοπο Ντέηβιντ Μπάλφουρ) στα Χανιά. 

Κ α τ έ ρ ρ ε υ σ ε. 
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Ο "ΙΕΡΕΑΣ ΠΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ",
ΑΦΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ,
 ΞΥΡΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ
ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙ! 
ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ
ΜΕ ΤΟΝ
ΑΓΓΛΟ
ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΥ....


Ο σταθμός Ασυρμάτου Χανίων εξέπεμψε το διάγγελμα των «Δημοκρατικών» της 'Ιντέλλιτζεντ Σέρβις' που κατέληγε ...Ζήτω ο Βασιλεύς. Το μήνυμα (του μεγαλο-ανακατώστρα) Πάλερετ έλεγε:

Ο ΑΓΓΛΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΠΑΛΑΙΡΕΤ, ΠΟΥ
ΔΙΑΡΚΩΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕ ΣΥΝΕΧΩΣ
& ΠΑΝΤΙΟΤΡΟΠΩΣ
ΤΟΝ ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑ....


«Προς την Α. Μ. τον Βασιλέα, Προς τας ενόπλους δυνάμεις, Προς τον ελληνικό λαό. 

Στρατός και λαός αδελφωμένοι(!) κατέλυσαν αρχάς λαομισήτου (;;;) τυραννίας εκπροσωπούμενης υπό του στρατηγού Μεταξά. 

Ανακτήσας ελευθερίας αυτού απευθύνεται προς την Α. Μ. τον Βασιλέα και ζητεί την άμεσον απομάκρυνσιν της τυραννικής Κυβερνήσεως Μεταξά, την αποκατάστασιν (!) του κράτους του νόμου και των λαϊκών ελευθεριών και τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως Εθνικής Σωτηρίας εκ των αρίστων (εννοεί θλιβερών ανδρεικέλων της πρεσβείας του!) Ελλήνων, αδιακρίτως πολιτικών παρατάξεων, προς αντιμετώπισιν των αμεσοτάτων εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων, τους οποίους διατρέχει η χώρα μας και διά την δημιουργίαν μιας νέας Ελλάδος(!), πράγματι ηνωμένης ψυχικώς και ικανής να αντιμετωπίση με σθένος και φρόνησιν τας δυσκόλους στιγμάς, που διέρχεται η ανθρωπότης. 

Με αδελφικόν χαιρετισμόν προς τας ενόπλους δυνάμεις και ολόκληρον τον λαόν. 

Ζήτω Ο Βασιλεύς, ζήτω η Ελλάς.

Η Επαναστατική Επιτροπή(των κινηματιών μέ τίς αγγλικές ευλογίες):

Μ η τ σ ο τ ά κ η ς, Βολουδάκης, Μουντάκης, Παΐζης, Μάντακας στρατιωτικός διοικητής».

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που έφτασαν και η χωροφυλακή μέσα σε μερικές ώρες, εκκαθάρισαν τα Χανιά από τους κινηματίες.


Ο Αριστομένης Μητσοτάκης (άνω), ο Μ.Βολουδάκης, ο Ι. Μουντάκης τέθηκαν υπό την προστασία της 'Ιντέλλιτζεντ Σέρβις' και αργότερα τους πήγαν στήν Κύπρο με Καΐκι.

(ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΣ ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ!...)

Ο Κωνσταντίνος Ρέντης, ο Εμμανουήλ Τσουδερός(ο πατήρ - άνω - της Βιργινίας Τσουδερού, που ήταν καί συμμαθήτρια στό Γυμνάσιο μέ τήν Μάργκαρετ Θάτσερ καί μετέπειτα "πρωθυπουργός" - μαριονέττα του Καΐρου) και άλλοι συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν και εκτοπίσθηκαν.

---------------------------

[Εκείνη την ώρα φάνηκαν δύο αεροπλάνα πάνω από τήν πόλη των Χανίων, που περνούσαν πολύ χαμηλά, σκορπίζοντας προκηρύξεις.


Η προκήρυξη που υπέγραφε ο Μεταξάς ανέφερε:

«Καθ' ην στιγμήν ητοιμαζόμην να αναχωρήσω εξ Αθηνών προς υπογραφήν συμφωνίας μεγίστου Εθνικού συμφέροντος, ένοπλοι στασιασταί εισήλθον και κατέλαβον την πόλιν των Χανίων. 

Είμαι αποφασισμένος να πατάξω τους στασιαστάς δια παντός μέσου, ίνα επιβάλω το κράτος του νόμου και εξασφαλίσω εις τον Κρητικόν λαόν ησυχίαν και τάξιν... 

Στηριζόμενος εις τα πατριωτικά αισθήματα του Κρητικού λαού και εις τα δείγματα εμπιστοσύνης που μου επέδειξε, τον προσκαλώ να απογύμνωση τους στασιαστάς και να κατάδειξη εις τον Ελληνικόν λαόν, ότι η Κρήτη ίσταται παράλληλος και αλληλέγγυος προς το εθνικόν σύνολον.
 
Παντού της Ελλάδος επικρατεί απόλυτος τάξις και ησυχία.
 
Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Ι. Μεταξάς».]

Ο στρατηγός Μάντακας συνελήφθη, αλλά ελευθερώθηκε από ομάδα ένοπλων συγχωριανών του και καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια.

[Μικρό απόσπασμα μεγαλυτέρας αναρτήσεως από τό ιστολόγιο : http://deltio11.blogspot.com/2021/07/29_29.html]

Στό καΐκι πρός τήν ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ Κύπρο, επέβαιναν οι πράκτορες της 'Ιντέλλιτζεντ Σέρβις', Αρ. Μητσοτάκης, Ι. Μουντάκης, Μαν. Βολουδάκης, Εμ. Μπακλατζής, Στ. Παπαδοκωνσταντάκης, Ρ. Τζιγκουνάκης, Ι. Σιμιτόπουλος, Η. Μπριλλάκης, Εμμ. Κοτζάμπασης και Β. Χατζηαγγελής. 

Ο πράκτωρ Μάντακας έμεινε πίσω και η 'Secret Intelligence Service', (SIS), δηλαδή το 'MI-6', το 1940, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των Γερμανών και πριν δολοφονηθεί ο Μεταξάς, έστειλε στην Κρήτη πράκτορά της, (κωδικός «Σφιγξ»), για να συναντήσει το Στρατηγό Μάντακα, και να του προτείνει του την ηγεσία «Κινήματος του Κρητικού λαού», εναντίον της δικτατορίας Μεταξά, αν το καθεστώς αρνιόταν να αντισταθεί στην επικείμενη επίθεση του Άξονα.


8 σχόλια:

 1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μία μοναδικά πολύτιμη, μία ΦΟΒΕΡΗ ανάρτηση!
  Είθε νά διαβασθεί από όλους!
  Ε ί θ ε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Bρε παιδια,ειναι γνωστο οτι οι Αγγλοι ειναι φιλοι μας και ερχονται για το καλο μας....

  Φανταστειτε οτι μας στελναν κατι χρεπια πολεμικα αεροσκαφη στον Β' Π.Π. οι Αμερικανοι,τα ειδαν οι φιλοι μας οτι ειναι σαπια και δεν μας παραδωθηκαν ποτε

  Πυραυλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.youtube.com/watch?v=_dwRv1oWXi4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. O Mπάλφουρ είχε διατελέσει και ιερεύς της Αυλής.
  Στην συνομωτική διαδικασία είχε συμμετάσχη και ο Μάρκος Βαφειάδης, που είχε κατέβη για « κομματική δουλειά» στην Κρήτη.
  Οι συγκεντρώσεις διεξήγοντο στο ιατρείο του δημάρχου Ι.Μουντάκη.
  Ο Αριστομένης Μητσοτάκης διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Παπαναστασίου. Κατεδικάσθη εις θάνατον.
  Ο Στ. Παπαδοκωνσταντάκης ήταν κομμουνιστής και με κομματική εντολή είχε ιδρύσει την Φιλική Εταιρεία Χανίων ως μετωπική οργάνωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ολο το ζουμί βρίσκεται στην τελευταία πρόταση. Ο πόλεμος ήταν προσχεδιασμένος απο τους σιωνιστές αρκετά χρόνια πρίν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά λέει η παροιμία: Άμα έχει τέτοιους συμμάχους τί να τους κάνεις τους εχθρούς. Καλά τα λέω Κούλη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έχετε διαβάσει τον Γέροντα Σωφρόνιο τί λέει για τον Μπαλφούρ που έγινε πνευματικό παιδί του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι δυστυχώς, μπορείτε ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ νά μας στείλετε ότι τυχόν έχετε;

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!