Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Μητροπολίτης Λεωνίδας: «Στήν Εξαρχία Αφρικής έχουν ενταχθεί ήδη 150 κληρικοί και όχι τυχαίοι!»

Ο Μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας (Γκορμπατσώφ) Πατριαρχικός Έξαρχος του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική, σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι 'spas' μίλησε για την οργάνωση της νεοϊδρυθείσας Εξαρχίας Αφρικής.

Είπε μεταξύ άλλων, ότι η οι κληρικοί που θα στελεχώσουν την Εξαρχία προέρχονται από τους ντόπιους Αφρικανούς κληρικούς και αναφέρθηκε και στον αριθμό των κληρικών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που ήδη βρίσκονται στην Ρωσική Εκκλησία.


«Ο αριθμός των κληρικών αυξάνεται διαρκώς. Κατά τη στιγμή της απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, δηλαδή στις 29 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 102, οι οποίοι προέρχονταν από οκτώ Αφρικανικές χώρες. Σήμερα είναι ήδη 150 από περισσότερες από 12 χώρες».

Ο ιεράρχης τόνισε ότι «μεταξύ των κληρικών της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας που μεταφέρθηκαν στην Αφρικανική Εξαρχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν υπάρχουν τυχαίοι άνθρωποι».

«Ασχολούμαστε ενεργά με τον έλεγχο και ερευνούμε την ιερατική υπόσταση όλων των ανθρώπων που θέλησαν να υπαχθούν υπό το ωμοφόριο του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Στις πλατφόρμες κάποιων διαδικτυακών δημοσιεύσεων, κάποιοι μας κατηγορούν ότι εντάσσουμε στην Εξαρχία κληρικούς που δεν έχουν τώρα ιερατική διακονία, ή κληρικούς κληρικούς με αμφίβολη φήμη. 

Θέλω να πω με βεβαιότητα ότι ελέγχουμε κάθε άνθρωπο».

Πηγή oukraniko.blogspot.com

https://tasthyras.wordpress.com/2022/01/25/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%b5%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!