Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

27 Ρώσοι διπλωμάτες ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ από τις ΗΠΑ! ( ΠΟΙΟΣ τελικά 'τραβάει Δ Ι Α Ρ Κ Ω Σ τό σχοινί'; )

 

Η Πρεσβεία, “Λυπάται για το Πολύ Πικρό Γεγονός”

27 Ρώσοι διπλωμάτες εκδιώχθηκαν από τις ΗΠΑ – Η Πρεσβεία “Λυπάται για το Πολύ Πικρό Γεγονός”

Ζero Hedge, 27-1- 2022

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

27 Ρώσοι διπλωμάτες εξώσθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη, όταν προηγούμενη εντολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ορίσει προθεσμία μέχρι τις 30 Ιανουαρίου για την αναχώρησή τους, τη στιγμή που συνεχίζεται η αναμέτρηση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, και εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.


Χαρακτηρίζοντάς το “πολύ πικρό γεγονός στην πρεσβεία μας”, ο Ρώσος πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους διπλωμάτες που αναχωρούν με λεωφορείο για το αεροδρόμιο δήλωσε

“Οι σύντροφοί μας αναγκάστηκαν, κατόπιν αιτήματος των Αμερικανών, να φύγουν νωρίτερα από την περίοδο για την οποία ήρθαν εδώ”.

Οι ΗΠΑ είχαν εξηγήσει την προηγούμενη εντολή να αποχωρήσουν άνω των 50  Ρώσων διπλωματών λόγω λήξεως της βίζας τους , ωστόσο, η Ρωσία χαρακτήρισε την άρνηση ανανέωσης των θεωρήσεων, ως ουσιαστική απέλαση .

“Το Σεπτέμβρη, προσκληθήκαμε στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και μας δόθηκε ένας κατάλογος 55 ατόμων”, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης. Και η πρεσβεία ανέφερε σε δήλωσή της, ότι οι διπλωμάτες “αναγκάστηκαν να φύγουν νωρίτερα από τη λήξη της θητείας τους”.

Η Ρωσία ενημερώθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους ότι οι διπλωμάτες πρέπει να προετοιμαστούν για να αποχωρήσουν από το έδαφος των ΗΠΑ. 

Ο πρεσβευτής Αντώνωφ δήλωσε τότε σε συνέντευξή του ότι “οι διπλωμάτες μας απελαύνονται” και ανέφερε λεπτομερώς ότι 27 διπλωμάτες και οι οικογένειές τους πρόκειται να εκδιωχθούν από το αμερικανικό έδαφος.

Αυτό είχε ακολουθήσει δύο δωδεκάδες Ρώσους διπλωμάτες που τους είπαν να φύγουν το Σεπτέμβριο, με τις ΗΠΑ να αρνούνται να ανανεώσουν τις βίζες τους, όπως είναι η κανονιστική πρακτική. 

Όταν συνέβη αυτό το προηγούμενο γεγονός, ο Antonov παραπονέθηκε,“Έχει φτάσει στο σημείο όπου οι αμερικανικές αρχές, ακυρώνουν έγκυρες βίζες συζύγων και παιδιών του προσωπικού μας χωρίς να προβλέπονται λόγοι. 

Οι εκτεταμένες καθυστερήσεις στην ανανέωση των ληγμένων θεωρήσεων, αποσκοπούν επίσης στη συμπίεση Ρώσων διπλωματικών εργαζομένων εκτός της χώρας”.

Εν τω μεταξύ, στην Ουκρανία συνιστάται σε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ στη χώρα να κάνουν σχέδια εξόδου και να φύγουν. 

“Το μήνυμά μας τώρα για τους Αμερικανούς στην Ουκρανία είναι να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν”, αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εν μέσω απειλής ρωσικής εισβολής και αναφέρει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο θα παραμείνει ανοιχτή.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας διαμαρτυρήθηκε για την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την “πρόωρη” – στην οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ως εξής…

“Πρόκειται για συνετές προφυλάξεις οι οποίο σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύουν τη στήριξή μας προς την Ουκρανία”, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος. 

Η απόφαση ελήφθη «με βάση αυτή τη στρατιωτική συγκέντρωση, με βάση το πώς βλέπουμε αυτές τις εξελίξεις», με τον αξιωματούχο να την αποκαλεί «κατάλληλη στιγμή».

https://infognomonpolitics.gr/2022/01/27-rosoi-diplomates-ekdiochthikan-apo-tis-ipa-i-presveia-lypatai-gia-to-poly-pikro-gegonos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!