Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Φωτογραφία 'Σ Ο Κ' ! Ηλικιωμένος α ι μ ό φ υ ρ τ ο ς καί ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ στόν Ευαγγελισμό, λίγο πρίν φύγει από τήν ζωή....

 


Η φωτογραφία αυτή (κατωτέρω) δεν έρχεται από πολεμικό μέτωπο, αλλά από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός… το έτος 2022. 

Ο ηλικιωμένος που απεικονίζεται σε αυτήν είναι ένας από τους 115 ανθρώπους που έχασαν την Τετάρτη τη μάχη με τον κορονοϊό και έφυγαν από τήν ζωή.


Ο άνθρωπος αυτός είχε τη διπλή ατυχία να έρθει αντιμέτωπος με έναν φονικό ιό σε ένα κράτος που δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε τη ζωή ούτε ακόμα και έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Η εικόνα του λίγο πριν φύγει από τη ζωή μαρτυρά το έγκλημα που συντελείται στα νοσοκομεία της χώρας: αιμόφυρτος, παρατημένος, γεμάτος αίμα στα χέρια, σε ένα κρεββάτι.

Ενας άνθρωπος δηλαδή βασανισμένος από το ίδιο το κράτος, το οποίο μια ζωή πλήρωνε για να τον στηρίξει όταν αυτός θα το είχε ανάγκη.

Όμως το κράτος αυτό μέρα τη μέρα και ώρα την ώρα επιβεβαιώνει όχι μόνο πως δεν μπορεί να προφυλάξει τον κόσμο, αλλά και ότι μετατρέπεται στον μεγαλύτερο δυνάστη του, στον προσωπικό του βασανιστή.

Ο Θάνος Πλεύρης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον αυξημένο αριθμό θανάτων στη χώρα, είπε χθες πως μεγάλος αριθμός αυτών είναι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών. 

΄Αρα γε, ΠΟΙΟΣ νόμος ορίζει, ότι η ηλικία «εκλογικεύει» τον χαμό και ΠΟΙΕΣ αξίες δικαιολογούν αυτή τήν χυδαία αντιμετώπιση που λαμβάνουν ασθενείς στα νοσοκομεία;

Η εικόνα του ηλικιωμένου ανθρώπου από τον Ευαγγελισμό είναι γροθιά στο στομάχι… τουλάχιστον για όσους διαθέτουν ακόμα στομάχι

Όσο κι αν σήμερα τα υπουργικά γραφεία παρέχουν ασφάλεια, η ημέρα που όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της υγειονομικής τραγωδίας θα λογοδοτήσουν δεν θα αργήσει.

dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!