Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Τό ξαναγράφουμε! 'ΚΚΕ, τό κόμμα του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ καί της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ' ! Τελεία & παύλα!

 

Πῶς ἡ Σοβιετική Ἕνωσις προμήθευε ὄπλα καί χρῆμα τούς ἐν Ἑλλάδι 
μπολσεβίκους ( 1946-1949)


Ὁ πρόσφατος ἀποχαρακτηρισμός ἐγγράφων τῆς  εποχής τῶν μπολσεβίκων στήν Σοβιετική Ἕνωση, ἀπό τά ρωσσικά κρατικά ἀρχεῖα, φέρνει στό φῶς ἄγνωστες λεπτομέρειες για τόν συμμοριτοπόλεμο τοῦ 1946-1949 στήν Ἑλλαδα. 

Διαβάζουμε : 


Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, η Σοβιετική Ένωση προμήθευε τους παρτιζάνους της λεγόμενης Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης και του συνδεδεμένου Δημοκρατικού Στρατού, με γερμανικά όπλα αιχμαλώτων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στη Διάσκεψη της Γιάλτας το 1945, η Μόσχα είχε συμφωνήσει ότι η Ελλάδα θα ανήκε στη δυτική σφαίρα επιρροής μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με την αναφορά του (υπουργού Εξωτερικών καί "τυφλής" μαριονέττας του Στάλιν) Μολότοφ προς τον Στάλινη Σοβιετική Ένωση έστελνε όπλα από ναζιστικά αποθέματα και όχι σοβιετικής προέλευσης για να μην εντοπιστεί, και ως εκ τούτου απέδειξε ότι παρείχε βοήθεια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ).

Σημειώνεται επίσης και η σοβιετική οικονομική ενίσχυση των 100.000 δολλαρίων στο ΚΚΕ.

Τα επίμαχα έγγραφα δημοσιεύθηκαν από τον ιστορικό και συγγραφέα Sergey Radchenkoκαθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ που είναι γνωστός για την έρευνά του για τον Ψυχρό Πόλεμο.

Στο Twitter, έγραψε ο ιστορικός : 

«Συναρπαστικά πράγματα αποχαρακτηρίζονται στη Μόσχα. 

Δείτε αυτήν την αναφορά από τον Μολότοφ στον Στάλιν για τα όπλα που προμήθευε η ΕΣΣΔ στους κομμουνιστές της Ελλάδος (οι οποίοι τότε βρίσκονταν σε πόλεμο με τον Ἑλληνικό Στρατό).»



«Ο Molotov λέει εδώ, ότι ήταν σε θέση να προμηθεύουν κανόνια, αν και όχι του είδους που ζητήθηκε. 

Όμως, λέει, δεν μπορούσαν να στείλουν στους Έλληνες παπούτσια και ρούχα γιατί δεν είχαν παπούτσια ή ρούχα ξένης κατασκευής. 
(Η σημασία της «ξένης κατασκευής» ήταν στην αποποίηση ευθύνης).

«Έστειλαν επίσης μετρητά σε δολλάρια ΗΠΑ».

Μεταξύ των εγγράφων που αποχαρακτηρίστηκαν είναι μια επιστολή των ηγετών του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και Μάρκου Βαφειάδη προς την κεντρική επιτροπή της ΕΣΣΔ το 1948.

Η επιστολή στάλθηκε μετά την άρνηση της κομμουνιστικής Αλβανίας να συνεχίσει να ενισχύει τον αγώνα των κομμουνιστών της Ελλάδος κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.τις οποίες χαρακτηρίζουν ως «μοναρχοφασιστικές»

Ἀπό ἐδῶ

Μά τί ὕπουλα αὐτά τά ὄντα ! 

Δέν ἔχει νά κάνῃ μέ ἐθνικότητα,ἔχει νά κάνῃ μέ τό εἶδος.

Καί τό Κομμουνιστικό εἶδος ἦταν,εἶναι καί θά εἶναι ὅ,τι χειρότερο ὑπάρχει ! 

Ὅπλαγερμανικά

Χρῆμαἐξ Ἀμερικῆς. 

Αὐτοί, οἱ ἀρωγοί/χορηγοί; 

Δέν φαίνονταν πουθενά. 

Πουθενά; Χά ! 

Ἄμ ποῦ νά τούς περάσῃ ἀπό τό μυαλό πώς τά γραμματάκια τους θά ἔρχονταν στό φῶς κάποια ἡμέρα; 
Μακρινή ναί, ἀλλά θά ἔρχονταν. 

Τώρα θά μοῦ πῆ κανείς, τί ἀξία ἔχει καί ποιόν ἐνοχλεῖ μία τέτοια ἀποκάλυψη. 

Σωστή ἐρώτησις. 

Ἡ απάντησις εἶναι : προφανῶς τόν ἱστορικό καί κάποιους ἐρευνητές πού ἀγαποῦν τήν ἱστορία καί ψάχνουν μέσ᾿ἀπό αὐτήν τήν Ἀλήθεια. 

Ἔστω κι᾿ἔτσι, κάποιοι λίγοι, ἐνδιαφέρονται. ..

Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. 'ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ'!
    ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ καί όλα τά υπόλοιπα - καί ατελείωτα - αρχεία στήν Μόσχα, μήπως καί μάθουν επιτέλους οι μοναδικοί ερυθροφυτούκλες μαρξιστές - λενινιστές της Ευρώπης που κατοικούν στό Ελλαδιστάν, ΠΟΙΑ επιτέλους είναι η αλήθεια γιά τόν α ν έ κ α θ ε ν ΣΙΧΑΜΕΡΟ ρόλο που έπαιξαν μέ μίσος ΚΑΤΑ της Ελλάδος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!