Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Κοιτάζοντας μια σταγόνα οδοντιατρικού αναισθητικού κάτω από μικροσκόπιο

Παρατηρήσεις μικροσκοπίας με τους David Nixon και Shimon Yanowitz

Sasha Latypova

8 Ιουλίου 2023

(βίντεο εντός του συνδέσμου, διάρκεια 28:24)

Ο David Nixon είναι MD από την Αυστραλία που έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες παρατηρήσεις μικροσκοπίας και πειράματα με ουσίες των εμβολίων για τον covid. Ο ιστότοπός του έχει μια μεγάλη συλλογή βίντεο και εξηγήσεις των ευρημάτων του εδώ (https://drdavidnixon.com/?v=1&l=en).

Ο David έχει επίσης μια σελίδα Substack όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και τα πειράματά του:

Νανοτεχνολογία στην Οδοντιατρική Αναισθησία Μέρος 2 (https://davidnixon.substack.com/p/nanotechnology-in-dental-anaesthetics-17e?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=web)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις στην τελευταία θέση μου. Παρακαλώ σημειώστε ότι χρησιμοποιώ ένα μικροσκόπιο σκοτεινού πεδίου είτε σε μεγέθυνση 25x, 100x ή 200x. Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε για τις λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας, ελέγξτε έξω τη συνομιλία 2 ωρών που είχα με τον Mat Taylor και τον Shimon Yanowitz που είχα την περασμένη εβδομάδα και έχω δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μου ...

Ο Shimon Yanowitz, ένας ερευνητής από το Ισραήλ, συμμετείχε με εμένα και τον David σε μια κλήση zoom για να παρατηρήσουμε σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει με ένα κοινό οδοντιατρικό αναισθητικό ενέσιμο στο μικροσκόπιο. Η μάρκα του αναισθητικού είναι Septodont και το όνομα του προϊόντος είναι Lignospan (https://www.septodontusa.com/product/pain-management-lignospan-forte/). Ο David τοποθέτησε μια σταγόνα του σε μια αντικειμενοφόρο πλάκα μικροσκοπίου και απλώς παρατήρησε καθώς στέγνωνε. Η διαδικασία αποκάλυψε ότι η ουσία είναι πιθανότατα υδρογέλη λόγω του φαινομένου «φυσαλίδες» καθώς στεγνώνει. Η διαδικασία γίνεται πιο ενεργητική όταν ένα κινητό τηλέφωνο τοποθετείται δίπλα στο δείγμα. Αυτό είναι ένα τμήμα ενός μακροσκελούς βίντεο, το συντόμευσα αφού πολλά από αυτά ήμασταν απλώς εμείς που περιμέναμε να στεγνώσει το δείγμα και να ξεκινήσει η περίεργη αντίδραση που παρατηρούσαμε.

Επιπλέον, όχι σε αυτό το βίντεο, ο David δοκίμασε δύο άλλα προϊόντα της Septodont - Scandonest και Septocaine, και τα δύο παρήγαγαν τα ίδια αποτελέσματα κάτω από το μικροσκόπιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Septodont, μια γαλλική εταιρεία (για τη Βόρεια Αμερική η παραγωγή είναι στον Καναδά), και ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με τη Moderna.(https://www.septodontcorp.com/highlights/moderna-septodont-pharma-division-long-term-agreement/)

Ο David μου είπε ότι δοκίμασε μια έκδοση αυτού του προϊόντος από το 2018 και δεν συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο κάτω από το μικροσκόπιο - ήταν ένα διαυγές υγρό και δεν παρήγαγε συμπεριφορά που μοιάζει με υδρογέλη που παρατηρήσαμε από αυτό το πείραμα.

Τα σκευάσματα υδρογέλης είναι αρκετά κοινά στην ιατρική, ιδίως για τα λεγόμενα ενέσιμα σκευάσματα «παρατεταμένης αποδέσμευσης», δηλαδή όταν η επιθυμία είναι να επιβραδυνθεί η απελευθέρωση του δραστικού συστατικού στην κυκλοφορία.

Είναι αυτό απόδειξη «νανοτεχνολογίας»;

Όχι πραγματικά.

Πρώτον, δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί το "νανο" με τυπική οπτική μικροσκοπία. Δεύτερον, ακόμη και αν υπάρχει νανο-κάτι που επιπλέει σε ένα φιαλίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια «τεχνολογία». Η τεχνολογία συνεπάγεται κάποιο είδος λειτουργικότητας με προβλέψιμο και αναπαραγώγιμο τρόπο. Το απλό πείραμά μας δεν σχεδιάστηκε για να μελετήσει κάτι τέτοιο. Τα σωματίδια νανο- και μικροκλίμακας και οι μη αποκαλυφθείσες υδρογέλες αποτελούν σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στα ενέσιμα. Ωστόσο, δεν έχω δει στοιχεία για κάτι τεχνολογικά λειτουργικό σε ενέσεις covid ή αυτό το οδοντιατρικό αναισθητικό.

Αυτό που με ανησύχησε σε αυτή την περίπτωση ήταν ότι η υδρογέλη δεν περιγράφηκε πουθενά στον ιστότοπο του προϊόντος Septodont, ούτε στο δελτίο δεδομένων ασφαλείας για το Lignospan. Η έλλειψη αποκάλυψης, σε συνδυασμό με την τρέχουσα χρήση υδροπηκτωμάτων σε ενέσεις covid με κάνει να ανησυχώ πραγματικά.



Η σύστασή μου παραμένει να αποφύγετε όλα τα


 ενέσιμα προϊόντα και εάν πρέπει να έχετε


 αναισθητικά για χειρουργικές επεμβάσεις ή


 οδοντιατρικές εργασίες - ζητήστε "κανονικές"


 εκδόσεις, όχι εκδόσεις "παρατεταμένης


 απελευθέρωσης".


https://sashalatypova.substack.com/p/looking-at-dental-anesthetic-under?utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

4 σχόλια:

  1. Ο ένας στους τρεις Ελληνες δεν διαβάζει τί-πο-τε. Ποτέ. Μηδέν.
    https://www.protagon.gr/apopseis/tha-pame-adiavastoi-44342752920

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ποιον λόγο να διαβάσει;;;;; αφού τα ξέρει όλα!

      Διαγραφή
  2. Σὲ λίγο δὲν θὰ μποροῦμε οὔτε στὸν ὀδοντίατρο νὰ πᾶμε. Ἂν ὑπῆρχε ἐνδιαφέρον ἀπὸ τὸν κόσμο, τίποτε ἀπ' ὅλα αὐτὰ δὲν θὰ συνέβαινε. Ὅταν ὅμως ἔχῃς νὰ κάνῃς μὲ ἀδιάφορα ρομποτοποιημένα ἀνθρωπάρια, τὰ περιθώρια στενεύουν ἀνησυχητικῶς.
    Εὐχαριστοῦμε Μαριγὼ ποὺ μᾶς ἀνοίγεις τὰ μάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κολοκοτρώνη, κανονικότατα θα πηγαίνουμε στον οδοντίατρο, απλά να μην ξεχνάμε το αναισθητικό ρόπαλο. Τα υπόλοιπα θα τα κανονίζει ο γιατρός.
      Πέρα από το αστείο, "Αν υπήρχε ενδιαφέρον" αυτό είναι το κλειδί. Δεν θα υπάρξει, να ξέρετε, και ό,τι μας βρει, θα μας βρει απροετοίμαστους.
      Όμως, εμείς συνεχίζουμε και έχει ο Θεός. Πραγματικά έχει....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!