Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Η Ατζέντα 2030 έφτασε στο Tempe της Αριζόνα: Αυτό είναι το μοντέλλο πόλης 15 λεπτών για την υπόλοιπη Αμερική



Οι κάτοικοι χαμογελούν και κουνάνε το κεφάλι τους σαν ζόμπι νομίζοντας ότι έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα της «βιώσιμης» ζωής, χωρίς να έχουν ιδέα τι τους περιμένει μόλις η τεχνολογία εξοπλιστεί πλήρως.


Μια γειτονιά στο Tempe της Αριζόνα έχει ονομαστεί "Culdesac" και προσπαθεί να γίνει η πρώτη πλήρης πόλη 15 λεπτών της Αμερικής.

Στην πραγματικότητα, την αποκαλούν μια πόλη 5 λεπτών, όπως μπορείτε να δείτε στον ιστότοπό τους.

Για όσους δεν έχουν ακούσει αυτόν τον όρο, η πόλη των 15 λεπτών, συμπίπτει με το όραμα του παγκοσμιοποιημένου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο προωθεί την ιδέα ως πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Δεν υπάρχει προσωπική ιδιοκτησία σε αυτή τη δυστοπική κοινότητα. Όλοι ζουν σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα. Όλοι οι τρόποι μεταφοράς είναι δημόσιοι και κοινόχρηστοι, είτε πρόκειται για ποδήλατο, σκούτερ, ηλεκτρικό όχημα ή τραίνο. Όλα είναι ηλεκτρικά, ψηφιοποιημένα και συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Αντί να βλέπουν αυτή την εξέλιξη ως έναν δυστοπικό εφιάλτη, οι κάτοικοι του Culdesac είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική να ζήσουν σε μια ψηφιακή φυλακή, όπυ δεν θα τους ανήκει τίποτε και θα είναι ευτυχισμένοι. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Έχουν ιδέα σε τι έχουν εγγραφεί; Μάλλον όχι.

Μια πόλη 15 λεπτών είναι ουσιαστικά μια οπλισμένη SMART City, χρησιμοποιώντας τεχνολογία έξυπνου δικτύου για κακόβουλους σκοπούς επιτήρησης και κοινωνικής βαθμολόγησης. Το πλήρες βάρος του κράτους επιτήρησης δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι να έχουμε ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, οπότε τα χρήματά σας έχουν συμβολιστεί και προγραμματιστεί εκ των προτέρων για τη μέτρηση του αποτυπώματος άνθρακα. 

Εάν υπερβείτε το αποτύπωμα που σας έχει δοθεί, η βαθμολογία σας θα πέσει και εάν πέσει πολύ χαμηλά, τα χρήματά σας δεν θα λειτουργούν πλέον. Μπορεί να μπλοκαριστούν από τις «αρχές».

Μια πόλη των 15 λεπτών εξοπλίζεται με τεχνολογίες ψηφιακής επιτήρησης και συλλογής δεδομένων που θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν ακόμη και τα πιο προσωπικά στοιχεία κάθε ατόμου μέσα στην πόλη ή μια κάψουλα μέσα σε μια πόλη.

Αυτές οι πόλεις είναι εθελοντικές προς το παρόν. Αλλά το σχέδιο είναι να συγκεντρωθούν όλοι σε αυτά από τις πιο αγροτικές περιοχές. Πώς θα το κάνουν αυτό; Θα υπάρξουν πολλές τακτικές, συμπεριλαμβανομένων των καταπιεστικών φόρων ιδιοκτησίας και της αύξησης των ασφαλίστρων, των επαχθών περιβαλλοντικών κανονισμών για το πώς επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε την περιουσία σας και αμέτρητους άλλους τρόπους, μερικοί από τους οποίους πιθανότατα δεν έχουμε καν σκεφτεί ακόμα.

Με τη συλλογή αυτών των ψηφιακών δεδομένων οι αρχές θα γνωρίζουν:

- Τι τρώτε και πίνετε,

- Πού πηγαίνετε κατά τη διάρκεια ποιων χρονικών πλαισίων,

- Τι αγοράζετε, πού και πόσο καταβλήθηκε,

- Ποιόν συναντάτε,

- Τι σκέφτεστε και νοιώθετε,

- Τις απόψεις και τις συνήθειές σας,

- Τα στοιχεία υγείας σας και την κατάσταση εμβολιασμού.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα συνδυαστούν σε ένα αποτύπωμα άνθρακα και θα τροφοδοτηθούν πίσω στον κάτοικο για να τον ενημερώσουν για το αν ζει εντός των παραμέτρων του τι θεωρείται «βιώσιμο».

Όπως είπε ο σύμβουλος του WEF Yuval Noah Harari, όσοι κατέχουν αυτά τα προσωπικά δεδομένα θα σας γνωρίζουν καλύτερα από ό, τι γνωρίζετε τον εαυτό σας. Και αφού συνηθίσετε να υπακούτε στις ωθήσεις των αλγορίθυμων, δεν θα έχετε πλέον στην κατοχή σας την ελεύθερη βούλησή σας.

Ο Harari έχει χλευάσει την ιδέα ότι οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη βούληση. Απλώς υπακούμε στις εντολές των αλγορίθυμων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και ενσωματώνονται στις εφαρμογές των έξυπνων τηλεφώνων μας, λέει. Κάποια στιγμή, θα αρχίσουμε να φοράμε αυτή την τεχνολογία (ρολόγια, γυαλιά και άλλα «wearables») και ίσως ακόμη και να υποταχθούμε κάποια μέρα στο να την έχουμε κάτω από το δέρμα μας.

Αυτή η κοινωνία επιτήρησης, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, έχει δικαιολογηθεί, καθώς μας λένε ότι θα είναι απαραίτητη για το μέλλον του πλανήτη, για να τον σώσει από τις επιπτώσεις της «κλιματικής αλλαγής».

Οι υποστηρικτές της ιδέας της πόλης των 15 λεπτών υπόσχονται επίσης ότι θα κάνει τη ζωή σας πιο συνδεδεμένη, ασφαλέστερη και υγιέστερη και φαίνεται ότι οι κάτοικοι του Culdesac έχουν καταπιεί αυτά τα ψέμματα αμάσητα.

Μια έκθεση από το 12 News προώθησε την κοινότητα ως βοήθεια στη βιωσιμότητα, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάλειψη των οχημάτων τους. Το Culdesac είναι η πρώτη κοινότητα στο έθνος που σχεδιάστηκε γύρω από τη ζωή χωρίς αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά χώρος για να παρκάρετε ένα όχημα.

Ένας υπάλληλος είπε στο 12 News: «Οι κάτοικοι μπορούν να έχουν ένα [αυτοκίνητο] αρκεί να μην είναι σταθμευμένο στο χώρο.


Αυτή η εξέλιξη αναμφίβολα θα χρησιμοποιηθεί για να ωθήσει παρόμοιες εφιαλτικές γειτονιές της Ατζέντας 2030 σε όλη την Αμερική. Πόλεις όλων των μεγεθών θα αρχίσουν σύντομα να ανακοινώνουν ότι έχουν ειδικές «κάψουλες» ή περιοχές στις οποίες έχει εγκατασταθεί τεχνολογία SMART City με ειδικά διαμερίσματα βιώσιμης διαβίωσης όπου κανένα όχημα που κινείται με φυσικό αέριο δεν θα τολμά να μπει. 

Στο τέλος, ολόκληρες πόλεις θα κατακλυστούν από αυτές τις κάψουλες και η ίδια η πόλη θα γίνει μια ζώνη χωρίς ελευθερία, πράγμα που σημαίνει ότι καμμία από τις θεμελιώδεις ελευθερίες για τις οποίες είναι γνωστοί οι Αμερικανοί δεν θα επιτραπεί. 

Καμμία ελευθερία μετακίνησης, συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης, τύπος, ομιλία, συνάθροιση, θρησκεία κ.λπ., δεν θα ασκείται χωρίς τα κατάλληλα διαπιστευτήρια. 

Όλα αυτά τα δικαιώματα θα χαθούν όταν ζείτε σε μια τέτοια πόλη. Όλα τα «δικαιώματα» θα αντικατασταθούν από τα «προνόμια». 

Και τα προνόμιά σας θα βασίζονται στην τήρηση από πλευράς σας των γενικών κανόνων βιωσιμότητας. 

Αυτό είναι το κύμα του μέλλοντος.




3 σχόλια:

  1. Νά λείπει τό βύσσινο, δέν θά πάρουμε, εμείς σάν Έλληνες θά μείνουνε στίς δικές μας γειτονιές καί στίς συνήθειές μας...όσο μπορούμε καί στήν ανάγκη θά τίς υπερασπιστούμε άν χρειαστεί..!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπιλ Γκέιτς - Ψεύτικο φαγητό
    Το αγαπημένο εμβόλιο όλων μας για σπρώξιμο, ψεύτικη κρεατοφαγία, ιδιοκτήτης της Microsoft, ο πολύ υπέρβαρος φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς επέστρεψε.
    «Αυτές οι τροφές μπορούν να γίνουν ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ»
    Ο Μπιλ Γκέιτς είναι εδώ και πάλι για ψεύτικες φυτικές τροφές και κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.
    Ας σκεφτούμε τα πράγματα :-
    - Τρέχουσα επίθεση στους αγρότες και τη γεωργία
    - Σημαντικά λιγότερη φυτική παραγωγή
    - Ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης στις ΗΠΑ
    - Media led Drive για μείωση της κατανάλωσης κρέατος
    - Αν με ακολουθήσετε, ξέρετε πού βρισκόμαστε όσον αφορά τη φωτοσύνθεση
    Ενώνετε όλες τις κουκκίδες αλλά και τους ανθρώπους;
    Ο παγκοσμιοποιητής Bill Gates και οι φίλοι του στο WEF σας θέλουν να τρώτε ψεύτικο κρέας και φυτά συμπληρωμένα με έντομα.

    Ο Μπιλ Γκέιτς προωθεί τα ψεύτικα τρόφιμα
    Με τις επιθέσεις σε αγρότες, τη μειωμένη παραγωγή καλλιεργειών και τον Gates να αγοράζει τεράστια γεωργική γη,
    είναι σαφές ότι υπάρχει ώθηση για συνθετικές εναλλακτικές λύσεις.

    https://twitter.com/BGatesIsaPyscho/status/1762027324193521888

    Y.Γ. ΓΙ` ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ 15 '
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ`Ι`ΖΟΥΝ Σ@ΑΤΑ.......

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν θά προλάβουν νά εφαρμόσουν τά Σατανικά τους σχέδια.
    Τό ΘΕ'Ι'ΚΟ Σχέδιο,τελικά, θά εφαρμοστεί μέχρι κεραίας..!

    - Αναλαμπή τής Ορθοδοξίας
    Στέψη Βασιλιά Ιωάννη Βατάτζη
    - Ισοπέδωση τής Τουρκίας από
    τόν Πούτιν...
    - Παγκόσμια διάδοση και
    εφαρμογή τού Ευαγγελίου.
    - Καταστροφή παγκόσμιων
    Οργανισμών, πρωτευουσών.
    - Ανάσταση τής Ελλάδος.
    - Ελευθέρωση τής Κύπρου.κλπ



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!