Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Ιαπωνία και Τουρκία εισάγουν βιομετρικές πιστωτικές κάρτες


Αυτές οι κάρτες, οι οποίες απαιτούν δακτυλικά αποτυπώματα ή σαρώσεις ίριδας, διαφημίζονται στους πελάτες με το πρόσχημα μεγαλύτερης ευκολίας και ασφάλειας.

Στην Ιαπωνία και την Τουρκία, εισάγονται κάρτες πληρωμής και πρόσβασης που βασίζονται σε βιομετρικά στοιχεία. Στην Ιαπωνία, αυτό γίνεται με το πρόσχημα ότι ο αριθμός σε απάτες με πιστωτικές κάρτες έχει αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό αναφέρεται από την πύλη Biometric Updates.

Η βιομετρική μέθοδος πληρωμής, η οποία καταγράφει δακτυλικά αποτυπώματα, καθοδηγείται από την Kona I και την Idex, οι οποίες θέλουν να συνεργαστούν για τον βιομετρικό έλεγχο πρόσβασης και τις κάρτες πληρωμής για κυβερνητικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το Kona I έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα άνω των 60 εκατομμυρίων καρτών και η ιαπωνική αγορά αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 30% του όγκου των δραστηριοτήτων της έως το 2025, σύμφωνα με τις βιομετρικές ενημερώσεις. Η Ιαπωνία έχει ήδη «υψηλό ποσοστό διείσδυσης για ανέπαφες πληρωμές». Οι πιστωτικές κάρτες είναι η κορυφαία μέθοδος πληρωμής χωρίς μετρητά στη χώρα.

Η αγορά πληρωμών χωρίς μετρητά στην Ιαπωνία αυξάνεται και αναμένεται να φτάσει σε αξία 870 δισεκατομμυρίων δολλαρίων έως το 2028. Οι νέες βιομετρικές κάρτες αναμένεται να είναι διαθέσιμες από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι βιομετρικές πιστωτικές κάρτες είναι επίσης στη μόδα στην Τουρκία. Η τουρκική τράπεζα σκοπεύει να τις εκδώσει «σύντομα». Η Garanti BBVA σχεδιάζει επίσης να τις παρουσιάσει.

«Έχουμε υιοθετήσει τον έλεγχο ταυτότητας βιομετρικών πληρωμών ως έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της υποδομής ασφαλείας μας, καθώς θεωρείται το παγκόσμιο πρότυπο για ασφαλή επαλήθευση. Επενδύοντας σε βιομετρικές λύσεις, δεν αντιμετωπίζουμε μόνο τις αυξανόμενες προκλήσεις ασφάλειας της ψηφιακής εποχής, αλλά βελτιώνουμε επίσης την εμπειρία πληρωμών και την καθιστούμε ασφαλέστερη, ταχύτερη και πιο βολική για όλους», δήλωσε ο Avşar Gürdal, Γενικός Διευθυντής της Mastercard για την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Garanti έχει αποδειχθεί πρωτοπόρος στον τομέα των βιομετρικών στοιχείων με την εισαγωγή βιομετρικών στοιχείων ίριδας για έλεγχο ταυτότητας μέσω κινητού τηλεφώνου το 2019, σύμφωνα με το Biometric Update.





ΠΗΓΗ:
 Japan und Türkei führen biometrische Kreditkarten ein - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Αστυνομία γνώμης για κάθε πολίτη που εκφράζεται δυσάρεστα»
Προειδοποιητικό κάλεσμα κατά της «αυταρχικής εκτροπής» του Βερολίνου και του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος από την Ελβετία


Τα γυαλιά Vision Pro της Apple επανακαλωδιώνουν τον εγκέφαλο, προειδοποιούν οι ερευνητές


Βιομετρική καταγραφή για το American Professional Football League
Για την πρόσβαση στα γήπεδα της National Football League (NFL), τα συστήματα ελέγχου ταυτότητας αναγνώρισης προσώπου αναμένεται να δημιουργηθούν σε όλο το πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν του 2024. Οι οπαδοί υποτίθεται ότι θα το δέχονταν αυτό.


Το Συμβούλιο της Κομητείας της Οξφόρδης προχωρά με σχέδια φυλάκισης στις πόλεις των 15 λεπτών εγκαθιστώντας «πύλες λεωφορείων»


ΚΑΝΑΔΑΣ: Η Οττάβα εξετάζει την απαγόρευση της φορητής ηλεκτρικής θερμάστρας


Η Visa λέει ότι οι βιομετρικές πληρωμές "pay-by-palm" (πληρωμές με την βιομετρική σάρωση της παλάμης) έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!