Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Ρωσία: Ο Ναβάλνι πέθανε από φυσικά αίτια καθώς τα δυτικά MSM χρίζουν τη χήρα «τη νεώτερη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης»


Yulia Navalnaya, χήρα του Alexei Navalny

Από τον Tyler Durden
23 Φεβρουαρίου 2024


Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης Alexei Navalny πέθανε από φυσικά αίτια ενώ βρισκόταν στη φυλακή σε μια σωφρονιστική αποικία της βόρειας Αρκτικής. Πέρασε σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα αφότου οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου.

Υπάρχει τώρα μια δημόσια διαμάχη για το σώμα του και το ζήτημα της κηδείας, καθώς η οικογένειά του και η νομική ομάδα έχουν παραπονεθεί ότι τους απαγορεύεται η πρόσβαση στον αποθανόντα. Καταδίκες έχουν έρθει από διάφορες δυτικές χώρες και έχουν δείξει την κυβέρνηση Πούτιν, κατηγορώντας τελικά το Κρεμλίνο για το θάνατό του ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Αυτό περιλαμβάνει αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η μητέρα του Navalny, Lyudmila Navalnaya, κατηγόρησε πρόσφατα Ρώσους αξιωματούχους ότι επιδιώκουν να την πιέσουν να δεχτεί μια μυστική ταφή, πιθανώς για να αποτρέψουν τη μετατροπή της σε ένα σημαντικό τηλεοπτικό μνημόσυνο.

«Κοιτάζοντάς με στα μάτια, λένε ότι αν δεν συμφωνήσω σε μια μυστική κηδεία, θα κάνουν κάτι με το σώμα του γιου μου», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της χήρας του Navalny στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να μου είχαν δώσει το σώμα του Alexei αμέσως», είπε. «Αντ' αυτού, με εκβιάζουν και μου λένε πού, πότε και πώς πρέπει να ταφεί ο Alexei». Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταθέσει μήνυση για άμεση απελευθέρωση της σορού του.

Η νομική ομάδα του Navalny έχει δει μια έκθεση θανάτου που λέει ότι ο θάνατός του ήταν «φυσικός» - ωστόσο, λίγες άλλες λεπτομέρειες έχουν δημοσιοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, ο δυτικός Τύπος έχει ήδη χαιρετίσει ότι η σύζυγός του Yulia συνεχίζει το έργο της ομάδας Navalny και θα ηγηθεί της πολιτικής «αντιπολίτευσης» εναντίον του Πούτιν. Η αναγνώριση ονόματος στο εσωτερικό της Ρωσσίας είναι μια εντελώς διαφορετική ερώτηση...



Το Associated Press και άλλοι την ανακηρύσσουν ως τη «νεώτερη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης» της Ρωσσίας - σε αυτό που φαίνεται ένα είδος στιγμής του Juan Guaidó για να κατασκευάσει «μαζική υποστήριξη» και «δημοτικότητα», αν και ο ίδιος ο Alexei Navalny  δεν συγκέντρωσε ποτέ περισσότερο από 2% μεταξύ του ρωσικού πληθυσμού.
Έτσι, όλα τα παρακάτω από το Associated Press είναι λίγο ευσεβείς πόθοι και υπερδραματικές κορώνες, για να πούμε το λιγώτερο:

Η νέα θέση της Navalnaya θα οδηγήσει τη ρωσική αντιπολίτευση σε μια από τις πιο σκοτεινές και ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία της.

Η αντιπολίτευση είναι κατακερματισμένη και ο θάνατος του Navalny της επέφερε σοβαρό πλήγμα. Το ερώτημα τώρα είναι αν η Navalnaya μπορεί να συσπειρώσει τα στρατεύματα του συζύγου της και να συνεργαστεί με άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται σε πορεία να υπηρετήσει άλλα έξι χρόνια στο Κρεμλίνο μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου.

H Navalnaya έχει ήδη μιλήσει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου ηγέτες άμυνας και διπλωμάτες ήταν παρόντες από όλο τον κόσμο, και αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει στο προσκήνιο, τουλάχιστον στον φακό των μέσων ενημέρωσης. Πιθανότατα σύντομα θα εμφανιστεί σε μεγάλες εκδηλώσεις από το Παρίσι μέχρι το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον.




ΠΗΓΗ:
 Russia Says Navalny Died Of Natural Causes As Western MSM Anoints Widow "Newest Opposition Leader" | ZeroHedge



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!