Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Η ΑΠΑΤΗ, ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, Ω ΡΕ ΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ!!!

Ψευδής πατρότητα: Δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις λόγω νομικού κενού; Οι υπηρεσίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Παιδί από μια παραγκούπολη στη Νιγηρία. Η ψεύτικη πατρότητα των Γερμανών είναι μια ελπίδα για πολλές μητέρες από τη χώρα να ξεφύγουν από τη δυστυχία. Φωτογραφία: Sunday Alamba/AP/dpa


Τα τελευταία χρόνια, λέγεται ότι υπήρξαν δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ψευδούς πατρότητας - οι οποίες κόστισαν στον δημόσιο τομέα έως και 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ωστόσο, είναι δύσκολο να γίνουν σαφείς δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση των δεδομένων, σύμφωνα με έκθεση του ARD.


Από τον Reinhard Werner
25 Φεβρουαρίου 2024


Η «Συνεργασία για την Ασφάλεια του Ρουρ» και αρκετές μεταναστευτικές αρχές διαμαρτύρονται ότι η ψευδής πατρότητα έχει γίνει ένα προσοδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλλο. Τα τελευταία χρόνια, λέγεται ότι υπήρξε πενταψήφιος αριθμός περιπτώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Η επιβάρυνση του φορολογούμενου λόγω της καταχρηστικής αναγνώρισης της πατρότητας λέγεται ότι ανέρχεται σε σχεδόν 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Το "Mr. Cash Money" λέγεται ότι βγάζει εκατομμύρια με ψεύτικες πατρότητες

Πρόσφατα, το "Tagesschau" ανέφερε το πρόβλημα, αναφέροντας για τα "ARD Kontraste" και "rbb24-Recherche". Τα ύποπτα κρούσματα συνδέονται με τη Νιγηρία, το Βιετνάμ και τα Δυτικά Βαλκάνια, μεταξύ άλλων.

Για παράδειγμα, Γερμανός άνδρας με ρίζες στη Νιγηρία, ο οποίος θεωρείται άπορος, λέγεται ότι αναγνώρισε την πατρότητα σε 24 παιδιά διαφορετικών γυναικών. Λέγεται ότι έχουν ήδη υποβληθεί δύο ακόμη.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Νιγηριανός από το Ντόρτμουντ κατάφερε να αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα για τα παιδιά του μέσω οικογενειακής επανένωσης, ένα δικαίωμα διαμονής για 94 στενότερους συγγενείς.

Στη Νιγηρία, ο ύποπτος λέγεται ότι είναι γνωστός ως "Mr. Cash Money" και διατηρεί στόλο γερμανικών αυτοκινήτων. Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν ότι το εν λόγω άτομο λάμβανε 22.500 ευρώ το μήνα από το οικογενειακό ταμείο.

Ο Axel Boshamer από το ανώτερο γραφείο μετανάστευσης της περιφερειακής κυβέρνησης του Arnsberg μιλά γενικά για αυξημένα ύποπτα κρούσματα. Αυτές συχνά αφορούν παιδιά μητέρων από χώρες της Δυτικής Αφρικής ή από τα Δυτικά Βαλκάνια.

Λέγεται ότι υπάρχουν δίκτυα που εμπλέκονται στη «συστηματική κατάχρηση της αναγνώρισης της πατρότητας». Στο Βερολίνο, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα ως ύποπτη για δραστηριότητα τύπου συμμορίας στη βιετναμέζικη κοινότητα μεταναστών.

Απαιτήσεις χαμηλής απόδειξης για την αναγνώριση της πατρότητας

Τα στοιχεία για τον πραγματικό αριθμό ύποπτων κρουσμάτων είναι λιγοστά. Το 2017, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών είχε μιλήσει για έναν «μεσαίο τετραψήφιο αριθμό». Σε πολλές περιπτώσεις, οι αυστηροί κανονισμοί προστασίας δεδομένων καθιστούν δύσκολο τον έγκαιρο εντοπισμό ύποπτων περιστάσεων.

Το μοντέλλο έχει νόημα για τους Γερμανούς πολίτες ή τους μη Γερμανούς με ενοποιημένο καθεστώς διαμονής που επίσημα δεν έχουν δικό τους εισόδημα ή περιουσιακά στοιχεία. Η αναγνώριση της πατρότητας –όπως επίσης επεδίωκε ο νομοθέτης– δεν συνδέεται με μεγάλη προσπάθεια ή με ρητές υποχρεώσεις προσκόμισης αποδείξεων. Είναι επίσης δυνατή η αναγνώριση της πατρότητας για τα αγέννητα παιδιά.

Η εκούσια δήλωση βούλησης απαιτεί μόνο τη συναίνεση της μητέρας ή, εάν δεν έχει τη νόμιμη επιμέλεια, του ίδιου του παιδιού.

Για να είναι αποτελεσματική η δήλωση, απαιτείται δημόσια πιστοποίηση. Αυτό μπορεί να γίνει από τα τοπικά δικαστήρια, τα ληξιαρχεία, τα συμβολαιογραφεία, τις διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό ή τα γραφεία πρόνοιας νέων.

Η αυστηρή προστασία των δεδομένων καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό ύποπτων περιστάσεων

Στην περίπτωση της συστηματικής αναγνώρισης της ψευδούς πατρότητας, το επιχειρηματικό μοντέλλο συνίσταται στο γεγονός ότι είτε ο ίδιος ο ψευδοπατέρας είτε ένας μεσάζων εισπράττει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από τις μητέρες. Στην ύποπτη περίπτωση μιας προσέγγισης τύπου συμμορίας που σχετίζεται με το Βιετνάμ, λέγεται ότι υπήρξε μια διανομή χρημάτων σε άστεγους για σκοπούς αναγνώρισης.

Τα τέκνα ενός Γερμανού πολίτη αποκτούν τη γερμανική ιθαγένεια μέσω της αναγνωρίσεως της πατρότητας, ενώ οι μητέρες και, ενδεχομένως, τα αδέλφια αποκτούν δικαίωμα διαμονής λόγω οικογενειακής επανενώσεως. Σε πολλές περιπτώσεις, οι "πληγέντες" λαμβάνουν κοινωνικές παροχές στη Γερμανία.

Η επίσημη έλλειψη περιουσιακών στοιχείων του πλασματικού πατέρα είναι απαραίτητη, διότι διαφορετικά η αναγνώριση της πατρότητας θα συνδεόταν επίσης με υποχρεώσεις διατροφής. Σε ορισμένες ύποπτες περιπτώσεις, τα ληξιαρχεία, τα γραφεία πρόνοιας νέων και οι προξενικοί υπάλληλοι αναφέρουν τα γεγονότα στις αρχές μετανάστευσης.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κεντρικό ληξιαρχείο στη Γερμανία για λόγους προστασίας δεδομένων, οι περισσότεροι από τους οργανισμούς που είναι εξουσιοδοτημένοι απλώς πιστοποιούν τον αριθμό των παιδιών που έχει ήδη αναγνωρίσει ο αιτών. Αυτό θα ήταν δυνατό μόνο για τις μεταναστευτικές αρχές. Ωστόσο, οι περισσότερες συμβολαιογραφικές πράξεις πραγματοποιούνται από συμβολαιογράφους.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχέδιο νόμου κατά της ψευδούς πατρότητας

Κατ' αρχήν, το άρθρο 1597a του γερμανικού αστικού κώδικα απαγορεύει την καταχρηστική αναγνώριση της πατρότητας. Το πολύ, η μητέρα, το τέκνο ή ο πραγματικός ή τεκμαιρόμενος πατέρας θα μπορούσαν να προσβάλουν την απόφαση.

Ωστόσο, όταν δεν έχουν έννομο συμφέρον προς τούτο, η αναγνώριση της πατρότητας καθίσταται αδιαμφισβήτητη για μέγιστο χρονικό διάστημα πέντε ετών από την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο.

Πριν από αυτό, ένας φορέας εξουσιοδοτημένος να πιστοποιεί τον νόμο μπορεί να αρνηθεί να το πράξει μόνο σε περίπτωση εύλογης αμφιβολίας. Τούτο προϋποθέτει, ωστόσο, ότι η Επιτροπή λαμβάνει εγκαίρως γνώση των στοιχείων που αποτελούν πραγματικές ενδείξεις μιας τέτοιας προσεγγίσεως.

Το 2013, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο κήρυξε παράνομο ένα προηγούμενο απόσπασμα που είχε επιτρέψει διοικητική αμφισβήτηση. Ουσιαστικά, οι δικαστές της Καρλσρούης επέκριναν το γεγονός ότι ο κανονισμός εκείνη την εποχή θα έπρεπε να θεωρηθεί ως απολύτως απαγορευμένη στέρηση της ιθαγένειας εις βάρος των αναγνωρισμένων παιδιών.

Η ποινική δίωξη καταχρηστικών αναγνωρίσεων πατρότητας λόγω απάτης ή αθέτησης υποχρεώσεων διατροφής συχνά αποτυγχάνει επίσης λόγω έλλειψης δυνατότητας διεκδίκησης.

Όπως ανέφερε το "Tagesschau", το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να εργαστεί για ένα σχέδιο νόμου με την επιμονή των κρατιδίων να κλείσουν τα υπάρχοντα κενά.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:


Υπουργεία Εσωτερικών: Εκατοντάδες ύποπτες περιπτώσεις ψευδούς πατρότητας


Βερολίνο: Αυξάνεται ο αριθμός των ύποπτων εγκύων αιτούντων άσυλο που πληρώνουν χρήματα σε Γερμανούς για ψευδή πατρότητα
Η γερμανική κυβέρνηση μιλά για έναν αυξανόμενο αριθμό ύποπτων εγκύων γυναικών που ζητούν άσυλο και πληρώνουν χρήματα στους Γερμανούς άνδρες για να φανούν ότι αναγνωρίζουν την πατρότητα του παιδιού.


Η ψευδής πατρότητα ως επιχείρηση – απάτη στις διαδικασίες ασύλου
Οι άνδρες μπορούν να αναγνωρίσουν την πατρότητα ακόμη και αν δεν είναι βιολογικά ο πατέρας. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα από νομική άποψη. Οι αιτούντες άσυλο και οι Γερμανοί άνδρες επωφελούνται από αυτήν την τρέχουσα νομική κατάσταση. Πρόκειται για το δικαίωμα στη διαμονή και τα χρήματα.


Μεγάλης κλίμακας επιδρομή κατά των λαθρεμπόρων σε διάφορα ομόσπονδα κρατίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!