Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ επιχειρούν στην Ουκρανία μεταμφιεσμένα ως μισθοφόροι, ισχυρίζεται Ρώσος στρατηγός


Σε αυτή τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, δύο στρατιώτες των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων μηχανικής περπατούν μετά την εξάλειψη του κινδύνου νάρκης στην πόλη Avdiivka, στην ανατολική Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει τον πλήρη έλεγχο της ουκρανικής πόλης Avdiivka. (Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μέσω AP)


Ένας Ρώσος στρατηγός ισχυρίζεται ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην Ουκρανία, αλλά μεταμφιέζονται ως μισθοφόροι για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, με έναν αριθμό Αμερικανών και Πολωνών νεκρών να βρίσκονται στην Avdiivka, την πόλη που κατέλαβαν πρόσφατα οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες.


20 Φεβρουαρίου 2024

Από Magyar Nemzet του Remix News


Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Krasnaya Zvezda, ο στρατηγός Sergei Rudskoy, επικεφαλής διευθυντής επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ συμμετέχει στις μάχες στην Ουκρανία μεταμφιεσμένο σε μισθοφόρους.

«Στρατιώτες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις μάχες μεταμφιεσμένοι σε μισθοφόρους. Ελέγχουν συστήματα αεράμυνας για επιχειρησιακούς και τακτικούς πυραύλους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και αποτελούν μέρος ομάδων επίθεσης», δήλωσε ο Rudskoy. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ διαμορφώνουν άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι τα πτώματα στρατιωτών με πολωνικά και αμερικανικά διακριτικά στα ρούχα τους βρέθηκαν στην ελεγχόμενη από τη Ρωσσία Avdiivka.

«Η εκκαθάριση της Avdiivka αποκάλυψε αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Σε αυτή την περίπτωση, πτώματα εγκαταλελειμμένα από ουκρανικές ένοπλες μονάδες με αμερικανικά και πολωνικά διακριτικά ραμμένα στις στολές τους», δήλωσε ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του επικεφαλής της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS/TRANS.

Αυτές οι πληροφορίες δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα.

Ο στρατηγός Rudskoy ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως πληρεξούσιος εναντίον της Ρωσσίας.

«Οι δυτικές χώρες δεν κρύβουν την επιθυμία τους να προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες επέλεξαν την Ουκρανία, όπου το αντιρωσικό, εθνικιστικό συναίσθημα έχει καλλιεργηθεί μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Επί του παρόντος, ο ουκρανικός λαός χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τροφή για τα κανόνια για τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες της παγκόσμιας κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι απειλές για τη χώρα μας σήμερα δεν είναι λιγώτερο σοβαρές από ό, τι στα χρόνια 1941-1945 τον περασμένο αιώνα», δήλωσε ο στρατηγός Rudskoy.

Με την πτώση της Avdiivka, η Ουκρανία έχασε μία από τις σημαντικότερες πόλεις στην πρώτη γραμμή του Ντόνετσκ, Πολλοί πιστεύουν ότι η πόλη χρησιμεύει τώρα ως δεύτερο Bakhmut, καθώς ήταν σαφές πριν από μήνες ότι θα μπορούσε να κρατηθεί μόνο προσωρινά με κόστος δεκάδες χιλιάδες ζωές στρατιωτών.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν ότι αποσύρθηκαν από την πόλη για να αποφύγουν την περικύκλωση. Ωστόσο, δεκάδες τραυματίες Ουκρανοί έμειναν πίσω, με τα ρωσικά κανάλια Telegram να δημοσιεύουν βίντεο των αιχμαλώτων στρατιωτών. Η Ουκρανία λέει ότι η Ρωσσία υπέστη τεράστιες απώλειες τον τελευταίο χρόνο στις προσπάθειές της να ανακαταλάβει την πόλη, η οποία είχε πληθυσμό 30.000 πριν από την έναρξη του πολέμου.


ΠΗΓΗ: Russian general: NATO troops are operating in Ukraine disguised as mercenaries (rmx.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Τσάκισε τον Ναζισμό την νέα τάξη πραγμάτων! Πατρίς θρησκεία οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!