Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

"Παρακαλώ μήν αγγίζετε τόν Ιησού!" - Ένα όχι καί τόσο φανταστικό σενάριο.




Το παρακάτω άρθρο ξυπνάει μνήμες που είναι ικανές να προκαλέσουν ακόμη ανατριχίλα. Δυστυχώς, αυτές οι απαράδεκτες υστερικές καταστάσεις απιστίας έμειναν αθεράπευτες και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα σε πολλούς ορθοδόξους ιερούς ναούς μας.

Πιστέψαμε κοινούς απατεώνες και αμφισβητήσαμε τον Νικητή του θανάτου...


Γιατί;...


+++



Μια ειδοποίηση από τους Mαθητές -

Εάν πάσχετε από ασθένεια, νόσο ή πάθηση οποιουδήποτε είδους, παρακαλούμε μην αγγίζετε, φιλάτε ή λατρεύετε με οποιονδήποτε τρόπο τον Ιησού. Αυτό περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε: το στρίφωμα του ενδύματός Του, τον ιματισμό Του γενικά, τα πόδια, τα χέρια Του και ούτω καθεξής.

Σας ενθαρρύνουμε να είστε προσεκτικοί με τους γείτονές σας, γιατί η παρουσία σας σε ένα πλήθος θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα μολυνθούν επίσης. Η καλύτερη ένδειξη αγάπης για τον Ιησού και τον πλησίον είναι να μείνετε στο σπίτι μέχρι να αισθανθείτε καλά. Μόλις αισθανθείτε καλύτερα, τότε, εκείνη τη στιγμή, ελάτε και απολαύστε να ακούσετε τον Ιησού να διδάσκει.

Εάν πρόκειται για απόλυτη έκτακτη ανάγκη, παρακαλώ ειδοποιήστε έναν από τους Μαθητές. Ο εν λόγω Μαθητής θα κανονίσει μια συνάθροιση σε μια περιοχή απομονωμένη από άλλους ανθρώπους, έτσι ώστε η εξάπλωση της ασθένειας να ελαχιστοποιηθεί. Όταν πλησιάζετε τον Ιησού, παρακαλώ μείνετε τουλάχιστον τρεισήμισι πήχεις μακριά και καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ένα πανί. Παρακαλώ θυμηθείτε, μην πλησιάζετε και αγγίζετε τον Ιησού καθόλου.

Δεν θέλουμε ο Διδάσκαλός μας να μολυνθεί από μια ασθένεια και να τον χάσουμε πρόωρα. Επιθυμούμε να Τον κρατήσουμε μαζί μας όσο το δυνατόν περισσότερο και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να Τον κρατήσουμε ασφαλή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

...

Κύριε ελέησον!


Ιησούς Παντοκράτωρ,
Εγκαυστική εικόνα, α' μισό 6ου αι.
Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης Σινά



ΠΗΓΗ: Please Do Not Touch Jesus – The Inkless Pen


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!