Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΤΑΝΤΙΑ - Καρδινάλιος της Νέας Υόρκης επαινεί την «ιερόσυλη» κηδεία γνωστής τρανς από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου.








Ο καθολικός καρδινάλιος Timothy, αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, μίλησε για την κατακραυγή μετά από μια «ιερόσυλη» κηδεία που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου την περασμένη εβδομάδα, στην οποία άγρια ντυμένοι τρανσέξουαλ ακτιβιστές γιόρτασαν τη ζωή μιας άθεης, τρανς.




«Νομίζω ότι ο καθεδρικός ναός μας ενήργησε εξαιρετικά καλά» (!!!!!!!), δήλωσε ο Dolan, καθώς συζητούσε το περιστατικό με τον πατέρα Dave Dwyer σε ένα επεισόδιο podcast που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. «Έλαβαν ένα τηλεφώνημα. Δεν ήξεραν το παρελθόν αυτής της γυναίκας, η οποία είχε πεθάνει, το μόνο που ξέρουν είναι ότι κάποιος τηλεφώνησε και είπε: «Ο αγαπημένος μας φίλος πέθανε. Θα θέλαμε πολύ να έχουμε την κηδεία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου. Θα ήταν μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς. Είναι καθολική. Θα ήταν μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς για εμάς, την οικογένειά της και τους φίλους της».

«Και φυσικά, οι ιερείς του καθεδρικού ναού είπαν: "Ελάτε. Είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι», πρόσθεσε ο Dolan. «Το οποίο ήταν όμορφο. Δεν γνωρίζαμε το υπόβαθρο».

Πρόσθεσε με ένα γέλιο: «Δεν κάνουμε ελέγχους του FBI σε ανθρώπους που θέλουν να ταφούν. Φυσικά, μόλις ξεκίνησε η κηδεία άρχισαν τα προβλήματα, λόγω της ασέβειας του μεγάλου πλήθους που ήταν εκεί. Ήταν πολύ, πολύ λυπηρό».

«Και πάλι, επαινώ τους ιερείς μας που πήραν μια γρήγορη απόφαση ότι, με τέτοια συμπεριφορά, δεν μπορούμε να κάνουμε λειτουργία. Θα κάνουμε μια λειτουργία μόνο με λόγους, που είναι τα αναγνώσματα, και το κήρυγμα, και οι προσευχές της παράκλησης και του «Πάτερ ημών», και τότε θα το σταματήσουμε. Η Θεία Λειτουργία δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Μπράβο για τους ανθρώπους του καθεδρικού ναού μας, που δεν ήξεραν τίποτε γι' αυτό που επρόκειτο να συμβεί. Και μετά, φυσικά, η κατάσταση χειροτέρεψε με τα εγκώμια που ήταν πολύ ασεβή και πρόστυχα».

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, τρανσέξουαλ ακτιβιστές εμφανίστηκαν να χλευάζουν καθολικούς αγίους και να γιορτάζουν επανειλημμένα «πόρνες». Το μνημόσυνο ήταν για μια τρανσέξουαλ και αυτοαποκαλούμενη άθεη που πήρε το όνομα Cecilia Gentili, επίσης σεβαστή από τους ακτιβιστές της LGBTQ κοινότητας ως «τρανσέξουαλ είδωλο» και συνήγορος.

Βίντεο από την νεκρώσιμη ακολουθία (;;;) έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Ένας από τους διοργανωτές της κηδείας είπε ότι στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου δεν ειπώθηκε ότι η Gentili αναγνωρίστηκε ως τρανσέξουαλ γυναίκα. «Κατά κάποιο τρόπο το κράτησα μυστικό», δήλωσε στους New York Times ο διοργανωτής Ceyenne Doroshow, ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, εξηγώντας ότι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου είναι «ένα είδωλο, όπως και εκείνη».

Ο π. Edward Dougherty ηγήθηκε της λειτουργίας, σύμφωνα με το περιοδικό Time, λέγοντας στους παρευρισκόμενους στην κηδεία: «Η Cecilia πέθανε με τον Χριστό». Ο π. Dougherty, ο οποίος δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλιο, αναφέρθηκε επανειλημμένα στην Gentili ως γυναίκα.

Μια ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης απεικονίζει έναν από τους διοργανωτές της κηδείας, που αναγνωρίστηκε από το περιοδικό Time ως Oscar Diaz, περιγράφοντας τον Gentili με τον ακόλουθο τρόπο: «Αυτή η πόρνη. Αυτή η μεγάλη πόρνη. Αγία Κεκίλια, μητέρα όλων των πόρνων!» Το εκκλησίασμα χειροκροτεί άγρια και ζητωκραυγάζει, καθώς πολλοί σηκώνονται και ζητοκραυγάζουν.


Ένα τσούρμο από σούργελα παρευρίσκονται στην κηδεία ενός τρανσέξουαλ ακτιβιστή της κοινότητας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στις 15 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη. (Φωτογραφία: Stephanie Keith/Getty Images)

Οι παρατηρήσεις του Diaz φαίνεται να αναφέρονται στην καθολική αγία Κεκίλια, μία από τις πιο διάσημες παρθένες μάρτυρες της Καθολικής Εκκλησίας και προστάτιδα των μουσικών. Η Κεκίλια πιστεύεται ότι αποκεφαλίστηκε από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει την πίστη της.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία, ανέφεραν οι Times, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εκατοντάδων τρανσέξουαλ ακτιβιστών ντυμένων με γούνες, δικτυωτά καλσόν, μίνι φούστες, ακόμη και λουριά, όπως έδειξαν φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το περιοδικό Time.

Οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία τοποθέτησαν επίσης μια εικόνα κοντά στον βωμό, όπου οι ιερείς τελούν την καθολική λειτουργία, που απεικόνιζε τον Gentili με φωτοστέφανο και τις ισπανικές λέξεις «τραβεστί», «πόρνη», «ευλογημένη» και «μητέρα», καθώς και το κείμενο του Ψαλμού 25, ανέφεραν οι Times.

Μια ζωντανή μετάδοση της κηδείας δείχνει τον π. Dougherty να εκφωνεί μια ομιλία στους παρευρισκόμενους, αστειευόμενος, (!!!!!!!!) «Εκτός από την Κυριακή του Πάσχα, ποτέ δεν έχουμε πραγματικά τόσο πλήθος που να είναι τόσο καλά προσηλωμένο», στο οποίο το πλήθος των τρανσέξουαλ ακτιβιστών ζητωκραυγάζει, χειροκροτεί και γελάει.

Ο π. Dougherty γελάει. Καθώς οι παρευρισκόμενοι συνεχίζουν να ζητωκραυγάζουν, κάποιος στο παρασκήνιο ακούγεται να λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει απλώς μια νεκρώσιμη ακολουθία, όχι μια λειτουργία.

Δεν ήταν σαφές ποιος μιλούσε.


Ένας ιερέας εκφωνεί τον επικήδειο στην κηδεία ενός τρανσέξουαλ ακτιβιστή της κοινότητας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στις 15 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη. (Φωτογραφία: Stephanie Keith/Getty Images)

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του την Τρίτη, ο επίσκοπος Dolan τόνισε ότι πιστεύει ότι ο καθεδρικός ναός χειρίστηκε καλά το θέμα.

«Έτσι, ούτως ή άλλως, νομίζω ότι ο καθεδρικός ναός μας τα πήγε καλά», είπε, πριν υπονοήσει ότι τα κοσμικά μέσα ενημέρωσης έχουν παραποιήσει τον ρόλο του καθεδρικού ναού στην κηδεία. «Έχουμε πολλές παρεξηγήσεις. Γιατί στον κόσμο οι άνθρωποι εκεί έξω εξακολουθούν να πιστεύουν αυτό που τα κοσμικά δημοσιεύματα του Τύπου είναι πέρα από μένα».

Ο επίσκοπος Dolan επεσήμανε μια δήλωση του πατέρα Enrique Salvo, πάστορα του καθεδρικού ναού του Αγίου Πατρικίου. Ο Salvo εξέδωσε δήλωση το Σάββατο εν μέσω οργής για την κηδεία, αποκαλώντας τη συμπεριφορά των ακτιβιστών «σκανδαλώδη» και τονίζοντας ότι ο καθεδρικός ναός «γνώριζε μόνο ότι η οικογένεια και οι φίλοι ζητούσαν μια νεκρώσιμη λειτουργία για έναν καθολικό και δεν είχαν ιδέα ότι το καλωσόρισμα και η προσευχή μας θα υποβαθμίζονταν με τόσο ιερόσυλο και παραπλανητικό τρόπο».

«Το γεγονός ότι ένα τέτοιο σκάνδαλο συνέβη στην "Ενοριακή Εκκλησία της Αμερικής" το κάνει χειρότερο. Το γεγονός ότι έλαβε χώρα καθώς ξεκινούσε η Σαρακοστή, ο ετήσιος αγώνας 40 ημερών με τις δυνάμεις της αμαρτίας και του σκότους, είναι μια ισχυρή υπενθύμιση του πόσο πολύ χρειαζόμαστε την προσευχή, την επανόρθωση, τη μετάνοια, τη χάρη και το έλεος στα οποία μας προσκαλεί αυτή η ιερή περίοδος», είπε. «Σύμφωνα με την οδηγία του καρδιναλίου, προσφέραμε μια κατάλληλη λετουργία επανόρθωσης».

Ο Dolan χαρακτήρισε αυτή τη δήλωση «εξαιρετική».

«Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο καθεδρικός ναός το έκανε σκόπιμα αυτό; Λοιπόν, πολλοί άνθρωποι θέλουν πάντα να πιστεύουν το χειρότερο και δεν μας συμπαθούν περισσότερο από ό, τι οι διαδηλωτές στον καθεδρικό ναό», δήλωσε ο καρδινάλιος. «Μα ποιος ξέρει;»

Απευθύνθηκε επίσης στη λειτουργία της επανόρθωσης, η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί και δεν μεταδόθηκε ζωντανά.

«Κατά κάποιο τρόπο, είναι περιττό, επειδή κάθε Λειτουργία είναι η ανανέωση της απείρως ισχυρής πράξης επανόρθωσης που έκανε ο Ιησούς στο σταυρό, σωστά;» είπε. «Είναι Εκείνος που έκανε επανόρθωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενωθούμε μαζί Του στον σταυρό Του στην ιερή πράξη επανόρθωσής Του. Υπάρχει ένα βέλος στη φαρέτρα του θησαυρού προσευχής της εκκλησίας, ότι αν μια ιδιαίτερα ιερόσυλη ή σκανδαλώδης πράξη έχει συμβεί σε μια εκκλησία, θα ήταν καλό να προσφέρουμε μια λειτουργία, ως αποζημίωση για αυτή την πράξη ασέβειας. Έτσι, το κάναμε αυτό».










Πασαρέλα



Η εκστασιασμένη



Μπουτάρα σε δικτυωτό







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο καρδινάλιος Dolan υποβαθμίζει την ιερόσυλη κηδεία της «Cecilia» Gentili στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου
Ο καρδινάλιος Timothy Dolan της Νέας Υόρκης συγκάλυψε την ιεροσυλία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κηδείας της "Cecilia" Gentili στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, προκαλώντας κατακραυγή από τους καθολικούς σε όλο τον κόσμο για δικαιοσύνη. Οι Καθολικοί καλούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου της Σαρακοστής να προσευχηθούν, να νηστέψουν και να μετανοήσουν από τις αμαρτίες τους και να προσφέρουν θυσίες για τις αμαρτίες των άλλων. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι Καθολικοί καλούνται να επανορθώσουν για όσους επιτίθενται στην καθολική πίστη. Οι επιπτώσεις από την κηδεία συνεχίζονται, καθώς ακόμη και ο φιλο-LGBT π. James Martin, SJ έχει υπαναχωρήσει από τη δική του έγκριση για το γεγονός. Εν τω μεταξύ, οι επιθέσεις κατά της πίστης συνεχίζονται στο Βατικανό, καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος διορίζει γυναίκες διακόνους στην τελική συνάντηση του εμβληματικού σχεδίου του Πάπα Φραγκίσκου για τη μεταμόρφωση της Καθολικής Εκκλησίας, της Συνόδου για τη Συνοδικότητα.


Ήρωας; Ο καρδινάλιος της Νέας Υόρκης Timothy Dolan απαντά στην κηδεία της άθεης LGBT Cecilia Gentili
Συνιστάται διακριτικότητα θεατή: Ιεροσυλία και γλώσσα. Ο καρδινάλιος Timothy Dolan της Νέας Υόρκης συγκάλυψε την ιεροσυλία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κηδείας της Cecilia Gentili στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου - προκαλώντας κατακραυγή από τους καθολικούς σε όλο τον κόσμο για δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!