Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele κατακεραυνώνει τον Soros, το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ στην CPAC


«Ο Soros και οι φίλοι του χτύπησαν έναν τοίχο από τούβλα στο Ελ Σαλβαδόρ», αναφώνησε ο πρόσφατα επανεκλεγείς Bukele. «Δόξα τω Θεώ και δόξα σ' Αυτόν, οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ είναι τώρα απρόσβλητοι από την επιρροή του».

Ο Nayib Bukele, ο δημοφιλής πρόεδρος υπέρ της ζωής του Ελ Σαλβαδόρ, έδωσε μια ξεσηκωτική ομιλία στο φετινό Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης, αγγίζοντας την παγκοσμιοποίηση, τον George Soros, το έγκλημα και το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή μπροστά σε ένα θορυβώδες πλήθος, ο Bukele, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε την επανεκλογή του στο Ελ Σαλβαδόρ με ένα επιβλητικό 84% των ψήφων, έβαλε αμέσως στο στόχαστρο την «παγκοσμιοποίηση», παρατηρώντας ότι στο Ελ Σαλβαδόρ «είναι ήδη νεκρή».

Ο Bukele, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2019 και έχει γίνει διάσημος για το γεγονός ότι έφερε τα ποσοστά εγκληματικότητας σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στη χώρα του που κάποτε μαστιζόταν από συμμορίες, προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι όπως συνέβη στο Ελ Σαλβαδόρ τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, «σκοτεινές δυνάμεις» «καταλαμβάνουν τη χώρα σας».

Είπε ότι ο λόγος που το Ελ Σαλβαδόρ κατέληξε να γίνει η «πρωτεύουσα δολοφονιών του κόσμου» ήταν ότι οι άνθρωποι δεν ήταν εξοπλισμένοι για να καταλάβουν πόσο ριζικά αλλάζει η κοινωνία τους, επειδή συνέβη σε μια περίοδο δεκαετιών, μία αύξηση κάθε φορά.

Ο Bukele το παρομοίασε με το βράσιμο ενός βατράχου, λέγοντας ότι αν συνεχίσετε να ανεβάζετε τη φωτιά και να βράζετε αργά τον βάτραχο, δεν θα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει μέχρι να είναι πολύ αργά. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λατινικής Αμερικής κάλεσε τους Αμερικανούς να μην απελπίζονται, καθώς «μπορείτε ακόμα να πηδήξετε πριν βράσει το νερό».

Εξηγώντας εν συντομία την κατάσταση στο Ελ Σαλβαδόρ τις τελευταίες δεκαετίες, κατά την οποία τα ποσοστά δολοφονιών εκτοξεύτηκαν στα ύψη και ξέσπασε ένας 12χρονος εμφύλιος πόλεμος εμπνευσμένος από τον κομμουνισμό, ο Bukele εξήγησε ότι μπορεί να «δει καθαρά τα σημάδια μιας παρακμής» όταν κοιτάζει την Αμερική επειδή η χώρα του «έπιασε πάτο πριν από δεκαετίες».

Ο Bukele εξήγησε ότι ακόμη και μετά τον εμφύλιο πόλεμο, η κουλτούρα των συμμοριών έγινε μια αχαλίνωτη «ασθένεια που είχε ξεκινήσει με ήπια συμπτώματα, χειροτέρευε όλο και περισσότερο και έγινε ένας καρκίνος που φαινόταν ανίατος».

Ο Bukele επεσήμανε μεγάλες πόλεις που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς, όπως η Βαλτιμόρη, όπου λαμβάνουν χώρα παρόμοια γεγονότα και «το έγκλημα και τα ναρκωτικά έχουν γίνει ο καθημερινός κανόνας». Αναφέρθηκε επίσης στην επιδημία φαιντανύλης και ρώτησε το πλήθος αν πριν από 10 χρόνια θα μπορούσαν να προβλέψουν πόσο καταστροφικό θα γινόταν αυτό το φάρμακο στην αμερικανική κοινωνία.

Ο πρόεδρος εξήγησε ότι όταν ήρθε η ώρα να διορθώσει το πρόβλημα στην πατρίδα του, το «ελάχιστο» που έπρεπε να επιτύχει ήταν να απαλλάξει το έθνος του από τον τίτλο «πρωτεύουσα δολοφονίας του κόσμου».

Ο Bukele υπογράμμισε ότι δεν ήταν μόνο θέμα σύλληψης εγκληματιών και μελών συμμοριών, αλλά και απομάκρυνσης «διεφθαρμένων δικαστών, διεφθαρμένων δικηγόρων και διεφθαρμένων εισαγγελέων».

«Άφηναν ελεύθερα τα μέλη των συμμοριών», δήλωσε ο Bukele, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν μόνο οι συμμορίες», ήταν ολόκληρο το «διεφθαρμένο σύστημα» που εργαζόταν χέρι-χέρι με τη «διεθνή κοινότητα, τις ΜΚΟ».

Δείχνοντας έναν από τους πιο διαβόητους παγκοσμιοποιημένους παράγοντες, τον George Soros, του οποίου το Ίδρυμα Ανοικτών Κοινωνιών είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τους εισαγγελείς σε πόλεις που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς, ο Bukele παρατήρησε στο πλήθος: «Ποιος εξέλεξε τον [George] Soros για να υπαγορεύσει τη δημόσια πολιτική και τους νόμους; Γιατί αισθάνεται ότι δικαιούται να επιβάλει την ατζέντα του;»

«Ο Soros και οι φίλοι του χτύπησαν έναν τοίχο από τούβλα στο Ελ Σαλβαδόρ», αναφώνησε ο Bukele. «Δόξα τω Θεώ και δόξα σ' Αυτόν, οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ είναι πλέον απρόσβλητοι από την επιρροή του».

Ο Bukele, ο οποίος έλαβε λίγο περισσότερες από τις μισές ψήφους το 2019, υποστήριξε ότι οι πολιτικές του κατά της παγκοσμιοποίησης όχι μόνο λειτούργησαν για να μετατρέψουν το Ελ Σαλβαδόρ στην ασφαλέστερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, αλλά και να επηρεάσουν τη γνώμη των συμπατριωτών του.

Ο Bukele εξήγησε ότι στις πιο πρόσφατες εκλογές το κόμμα του κέρδισε «54 έδρες από τις 60, 57 αν υπολογίσουμε τους συμμάχους μας».

«Ο λαός του Ελ Σαλβαδόρ ξύπνησε, το ίδιο και εσείς», συνέχισε. «Οι παγκόσμιες ελίτ, μισούν την επιτυχία μας και φοβούνται τη δική σας. Η ελεύθερη βούληση του λαού να επιλέξει τους ηγέτες του είναι κάτι που περιφρονούν επειδή δεν μπορεί να το ελέγξουν».

Ο Bukele υπογράμμισε ότι οι παγκοσμιοποιητές όπως ο Soros δεν υποστηρίζουν μόνο τους περιφερειακούς εισαγγελείς, αλλά χειραγωγούν την κοινή γνώμη μέσω του θεσμικού ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και των πολιτικών εκστρατειών και ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «πολεμήσουν» εναντίον του με όλη τους την «καρδιά και την ψυχή».

Τέλος, ο Bukele έθιξε το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και την κρίση χρέους, προειδοποιώντας τους παρευρισκόμενους ότι αν το μάθημα δεν διορθωθεί, η καταστροφή είναι επικείμενη.

Ο πρόεδρος εξήγησε ότι ενώ μπορεί να φαίνεται ότι τα δολλάρια των φορολογουμένων χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα χρηματοδοτούνται από το χρέος μέσω της δημιουργίας κρατικών ομολόγων, τα οποία ονόμασε «χαρτί».

"Και ποιος αγοράζει τα όρια του Δημοσίου;" ρώτησε ο Bukele. «Κυρίως η Fed», απάντησε στον εαυτό του, αναφερόμενος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. «Και πώς τα αγοράζει η Fed;» ρώτησε ξανά. «Tυπώνοντάς τα», είπε χαριτολογώντας.

«Έτσι, βασικά, χρηματοδοτείτε την κυβέρνηση τυπώνοντας χρήματα από το πουθενά», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που οι Αμερικανοί πληρώνουν «υψηλούς φόρους» δεν είναι για να χρηματοδοτήσουν την κυβέρνηση, η οποία είναι υπερχρεωμένη, αλλά για να «διατηρήσουν την ψευδαίσθηση ότι χρηματοδοτείτε την κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τον εαυτό της με την εκτύπωση χρήματος... χαρτί υποστηριζόμενο από χαρτί, μια φούσκα που αναπόφευκτα θα σκάσει», προέβλεψε, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση «η εμπιστοσύνη στο νόμισμά σας θα χαθεί, το δοlλάριο θα πέσει και ο δυτικός πολιτισμός μαζί του».

Καταλήγοντας σε μια υψηλότερη νότα, ο Bukele επανέλαβε ότι δεν είναι πολύ αργά για την Αμερική, χαιρετίζοντας το πλήθος και ζητώντας από τον Θεό να ευλογήσει τους παρευρισκόμενους, όλη την Αμερική και την πατρίδα του το Ελ Σαλβαδόρ.


ΠΗΓΗ: El Salvador President Nayib Bukele blasts Soros, the US financial system at CPAC - LifeSite (lifesitenews.com)


 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο νέος πρόεδρος του Ισημερινού κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να τον χειραγωγήσουν εναντίον της Ρωσσίας

The New Ecuadoran President Called Out The US For Trying To Manipulate Him Against Russia (substack.com)



Είναι πραγματικά η Ινδία σε «διακριτές διαπραγματεύσεις» με τη Γερμανία για την αποστολή οβίδων στην Ουκρανία;


Ευρωπαίοι αγρότες περνούν μπροστά από την αστυνομία για να διαδηλώσουν έξω από την έδρα της ΕΕ


Τι κάνουν οι Γάλλοι αγρότες για να διαμαρτυρηθούν: Φύτευση χωραφιών έξω από κυβερνητικά κτίρια


Ευρωπαίοι αγρότες ψεκάζουν την αστυνομία με υγρή κοπριά κατά τη διάρκεια μιας άλλης βίαιης σύγκρουσης στις Βρυξέλλες


Σε αυτό διαφέρουν οι διαμαρτυρίες στην Ελβετία και την ΕΕ
Οι διαμαρτυρίες εξαπλώνονται όλο και περισσότερο στην Ελβετία. Είναι δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια των αγροτών αυτής της χώρας;


Οι αγρότες της Ιντιάνα εγείρουν φόβους για την εθνική ασφάλεια, καθώς η Κίνα αγοράζει πάνω από 600 στρέμματα, καθώς οι νομοθέτες προσπαθούν να απαγορεύσουν τις αγορές κοντά σε στρατιωτικές βάσεις εν μέσω απειλής κατασκοπείας


«Έχουμε γίνει εχθρός του εαυτού μας»: Αξιοσημείωτη διαμαρτυρία των πολωνών αγροτών ενάντια στην αυτοκαταστροφή της Ευρώπης

1 σχόλιο:

  1. Ακριβώς απέναντι από το σταθμό Λαρίσης στα πρώτα νούμερα της οδού Δομοκού βρίσκονται δύο μεγάλα, παλιά κτίρια. Στα αριστερά στεγάζεται από το 2002 η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Δίπλα της ακριβώς υπάρχει ένα επιβλητικό, μπεζ, μακρόστενο κτίριο με κεραμοειδή σκεπή. Κατά μήκος της πρόσοψής του έχει δύο σειρές μεγάλων παραθύρων.

    >> Εδώ στεγαζόταν κάποτε το παλαιό Φρουραρχείο Αθηνών και λειτουργούσε ως μεταγωγικός σταθμός για τους φαντάρους που έφευγαν με το τρένο για τα στρατόπεδα της επαρχίας. Στο πλαϊνό μέρος, μισοκρυμμένο πίσω από κάτι πρασινάδες διατηρείται ακόμη το μικρό φυλάκιο που χρησιμοποιούσαν οι σκοποί.

    >> Ο Δήμος Αθηναίων παραχώρησε τον επάνω όροφο στο δίκτυο SolidarityNow το οποίο ανέλαβε και την πλήρη ανακαίνιση των χώρων του.
    >> O επάνω όροφος πράγματι ανακαινίστηκε, εξοπλίστηκε και διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει ένα ολιστικό πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών που λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα συνεργασίας τεσσάρων ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (την PRAKSIS, την ΑΡΣΙΣ, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το «Μαζί για το Παιδί»)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!