Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ιταλία: Ωμή αστυνομική βία εναντίον φοιτητών που διαδηλώνουν



Βίντεο δείχνουν την αστυνομία να επιτίθεται σε νέους με γκλομπ σε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στη Φλωρεντία και την Πίζα. Η οργή είναι μεγάλη: οι πολιτικοί απαιτούν συνέπειες και το Σάββατο 5000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πίζα για να υποστηρίξουν τους φοιτητές.

Πλάνα βίντεο δείχνουν την αστυνομία στην Πίζα και τη Φλωρεντία να χρησιμοποιεί γκλομπ για να επιτεθεί σε νεαρούς που συμμετείχαν σε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις. Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν μπλοκάρει τις φαινομενικά ειρηνικές συγκεντρώσεις. Σε ένα από τα βίντεο, οι καθηγητές φωνάζουν στην αστυνομία ότι οι έφηβοι είναι μόλις 15 ετών, όχι τρομοκράτες και θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά τους. Το βίντεο έγινε viral στην Ιταλία και οδήγησε σε οργή για τη κτηνώδη αστυνομική βία.

Όπως αναφέρει το RaiNews, η αντιπολίτευση απαίτησε ο υπουργός Εσωτερικών Matteo Piantedosi θα λογοδοτήσει για το περιστατικό ενώπιον του κοινοβουλίου. Η επικεφαλής του Partito Democratico (PD), Elly Schlein, δημοσίευσε ένα βίντεο με τις «απαράδεκτες» σκηνές στο Facebook και επέκρινε τη δεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού Giorgia Meloni για τη δημιουργία ενός «κλίματος καταστολής» στη χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Giuseppe Conte, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κινήματος Πέντε Αστέρων, περιέγραψε τις εικόνες ως «ανησυχητικές» και «ανάξιες μιας χώρας όπως η Ιταλία», σύμφωνα με το RaiNews. Η κυβέρνηση Μελόνι δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη συμπεριφορά της αστυνομίας. Πρόσφατα, υπήρξαν επανειλημμένες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στην Ιταλία, εναντίον των οποίων διαμαρτυρήθηκε η ισραηλινή πρεσβεία στη Ρώμη.

Οι καθηγητές στο γυμνάσιο Russoli στην Πίζα ήταν «έκπληκτοι » από τη βία κυρίως εναντίον των ανήλικων διαδηλωτών, μερικοί από τους οποίους είναι δικοί τους μαθητές, σύμφωνα με το RaiNews. Βρήκαν τους νέους να τρέμουν και να έχουν υποστεί σοκ από τους ξυλοδαρμούς που είχαν δεχτεί και απαιτούν την ευθύνη για αυτή την «επαίσχυντη ημέρα».

Σε απάντηση στις επιθέσεις της αστυνομίας, 5.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πίζα το Σάββατο για να υποστηρίξουν τους μαθητές τους, σύμφωνα με το Pisa Today. Δήλωσαν ότι «επέστρεψαν στους δρόμους για να απαιτήσουν τα δικαιώματά μας». Ευχαριστούν την πόλη που «δεν τους εγκατέλειψε».



ΠΗΓΗ: Italien: Brutale Polizeigewalt gegen demonstrierende Schüler - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!