Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

ΔΑΓΚΩΝΕΙ! Η Τζ. Μελόνι δέν αστειεύεται! ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΖΑΜΙΑ! / 3 ΒΙΝΤΕΟ

 Οι Ιταλοί αντιδρούν στο Ισλάμ! - ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΖΑΜΙΑ σε περιοχή στα Βόρεια της χώρας, προκαλώντας αντίδραση σε χιλιάδες Μουσουλμάνους....
Πρωθυπουργός Τζώρτζια Μελόνι: 

"Όσοι επιλέγουν να ζήσουν στην Ιταλία θα πρέπει να σέβονται τους ιταλικούς κανόνες».

Στην πόλη της Ιταλίας κατοικούν 6.600 Μουσουλμάνοι σε σύνολο 9.300 ξένων υπηκόων!


Η Guardian, μια από τις γνωστές εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε για το κλείσιμο χώρων λατρείας για τους μουσουλμάνους σε μια περιοχή της Ιταλίας, και τις σφοδρές αντιδράσεις από τους 6.600 Μουσουλμάνυς τηγς περιοχής.

Η Anna Maria Cisint, η δήμαρχος της περιοχής Monfalcone της πόλης Gorizia στα βορειοανατολικά της χώρας, αποφάσισε να κλείσει δύο πολιτιστικά κέντρα όπου προσεύχονται οι μουσουλμάνοι τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο, μουσουλμάνοι που ήθελαν να προσευχηθούν στην περιοχή όπου βρισκόταν ένα πρώην 'σούπερ μάρκετ' εμποδίστηκαν από τον δήμο να κηρύξει το εν λόγω μέρος ως εργοτάξιο.

Ο ομαδικός βιασμός 13χρονου αγοριού στην Ιταλία τροφοδότησε το αντιμεταναστευτικό αίσθημα!

 Κατόπιν αυτού, στις 23 Δεκεμβρίου, περίπου 8.000 άτομα οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της κινήσεων του ιταλικού Δήμου.

Η αντίδραση των Μουσουλμάνων της περιοχής κατά της Δημάρχου 

Η Ισλαμική Πολιτιστική Ένωση “Νταρ ες Σαλάμ”, η οποία είναι υπεύθυνη για τα δύο κλειστά πολιτιστικά κέντρα, ανακοίνωσε ότι έλαβε μια επιστολή που περιείχε καμένες σελίδες του Κορανίου μετά τις διαδηλώσεις.

Ο Μπου Κονάτε, πρόεδρος του συλλόγου, είπε: «Ήταν μια πολύ επώδυνη και σοβαρή προσβολή που δεν περιμέναμε ποτέ, αλλά δεν ήταν τυχαία. Η επιστολή ήταν μια απειλή που δημιουργήθηκε από μια δηλητηριώδη εκστρατεία μίσους».

Η Δήμαρχος, της οποίας ο εταίρος είναι το ριζοσπαστικό δεξιό Κόμμα Λέγκας, κέρδισε τη δημαρχία στις εκλογές του 2016.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων του Μπαγκλαντές ζούσε ειρηνικά τα 20 χρόνια πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημάρχου.

“Προσευχόμαστε ειρηνικά εδώ για πάνω από 20 χρόνια. Αλλά αυτό δεν ήταν απλώς ένας τόπος λατρείας, οι άνθρωποι έρχονταν επίσης για να συναντηθούν και να συνομιλήσουν. Τα παιδιά έρχονταν για μετά το σχολείο μαθήματα. 

Υπάρχουν πολλά ισλαμικά πολιτιστικά κέντρα στην Ευρώπη όπου μπορείτε να προσευχηθεί κανείς δεν τους εμποδίζει κανένας”, ανέφερε Μουσουλμάνος της οργάνωσης.

Η Δήμαρχος της ιταλικής πόλης υποστήριξε ότι η απόφαση σχετικά με το κλείσιμο χώρου λατρείας του Ισλάμ στην περιοχή του σούπερ μάρκετ ελήφθη εντός του πλαισίου του νόμου και είπε, "Δεν είπα τα πάντα πρέπει να είναι κλειστά και να μην γίνονται προσευχές, αλλά οι Μουσουλμάνοι χρησιμοποιούσαν αυτήν την περιοχή παράνομα σε τζαμί. 

Πρέπει να σεβαστούν το νόμο».

Οι Μουσουλμάνοι ανέλαβαν δράση ενάντια στις πολιτικές του δημάρχου και υπέβαλαν αίτηση στο δικαστήριο για την άρση της απαγόρευσης της λατρείας.

Η Δήμαρχος είχε προκαλέσει νέα αναταραχή στους Μουσουλμάνους της περιοχής τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχε απαγορέψει το κολύμπι με χιτζάμπ.

Η είδηση ​​επεσήμανε ότι οι πρακτικές του δημάρχου συμπίπτουν με τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ριζοσπαστικής δεξιάς Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζορτζία Μελόνι.

Η Μελόνι έκλεισε επίσης εκατοντάδες χώρους λατρείας για μουσουλμάνους σε όλη τη χώρα.

Σε δήλωσή της τον περασμένο μήνα σχετικά με την κατάσταση στο Μονφαλκόνε, η Ιταλίδα Πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι: «Όσοι επιλέγουν να ζήσουν στην Ιταλία θα πρέπει να σέβονται τους ιταλικούς κανόνες».

Περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι ζουν στην πόλη αυτή στην οποία βρίσκονται πολλά ναυπηγεία. 

Από τους 9.400 ξένους υπηκόους, οι 6.600 είναι μουσουλμάνοι!

https://www.epilekta.com/2024/02/blog-post_416.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!