Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΤΙ ΕΙΠΕΣ; ΤΙ ΕΙΠΕΣ ; Έλληνας ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ α π ο κ α λ ύ π τ ε ι : «Πρίν 4 ημέρες ΨΕΚΑΣΑΜΕ τά σύννεφα»!!!!!


Αμήχανοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ άκουγαν τον Γιώργο Φαραζούλη να επιβεβαιώνει τους αεροψεκασμούς - Πόσο ασφαλές είναι να παραβιάζεται η φύση;

Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος - sportime.gr

Αμήχανοι άκουγαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τον ειδικό μετεωρολόγο, Γιώργο Φαραζούλη να παραδέχεται δημόσια ότι στην Ελλάδα όντως γίνονται αεροψεκασμοί, και μάλιστα για σκοπούς μετατροπής του καιρού!



Το θέμα είναι ότι όσοι πολίτες μιλούσαν εδώ και χρόνια για τα… περίεργα αεροπλάνα που «οργώνουν» τον ελληνικό ουρανό, αντιμετωπίζονταν αυτομάτως ως… «ψεκασμένοι» από τους συστημικούς σχολιαστές.

Τελικά όμως οι… «αψέκαστοι» είναι εκείνοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ίσως ούτε τους ενδιαφέρει να μάθουν.
Ακόμα και αν γίνονται παρεμβάσεις που αλλάζουν τις ισορροπίες της φύσης, για τις οποίες οι πολίτες έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Για «περίεργους» λόγους, το ζήτημα των αεροψεκασμών παραμένει ένα ομιχλώδες ζήτημα για το οποίο ελάχιστες πληροφορίες βγαίνουν στη δημοσιότητα. Αυτή η απουσία πληροφοριών θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν οι αεροψεκασμοί ήταν κάτι το καινούργιο στη χώρα μας.
Όμως ο μετεωρολόγος Γιώργος Φαραζούλης αποκάλυψε ότι όχι μόνο γίνεται «βομβαρδισμός» των σύννεφων στην Ελλάδα, αλλά ότι εταιρείες αναλαμβάνουν την υπηρεσία μετατροπής του καιρού, εδώ και δεκαετίες!

Ο κ. Φαραζούλης εξήγησε συγκεκριμένα:

«Η μέθοδος τροποποίησης του καιρού δεν είναι κάτι που έγινε τώρα, αλλά τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο».

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία, αλλά όπως είπε, «ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει στο μέτρο του δυνατού κάποια καιρικά φαινόμενα, που αυτά δεν είναι πολλά, απλά να μην πέσει χαλάζι, να καταστείλει το χαλάζι, να προκαλέσει βροχή σε μέρη που υποφέρουν από παρατεταμένη ξηρασία, ανομβρία, να αυξήσει το χιόνι, πάλι για θέματα ξηρασίας και όχι για τουριστικούς λόγους, καθώς επίσης και να διαλύσει ομίχλη σε αεροδρόμια καθώς εξαιτίας τους υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις».

Ο μετεωρολόγος έθεσε μάλιστα ένα πλαίσιο επιχειρησιακής δυνατότητας για να μεταβληθεί ο καιρός:

«Δεν μπορεί για παράδειγμα να προκληθεί βροχή αν δεν υπάρχουν σύννεφα και μάλιστα όχι όποια σύννεφα, αλλά κάποιας κατηγορίας σύννεφα, που έχουν μέσα έντονο δυναμικό, δηλαδή είναι κατακόρυφης ανάπτυξης στα οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό της βροχής».

Σύμφωνα με τον κ. Φαραζούλη, υπάρχουν δύο υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα. Το ένα, όπως είπε, είναι «τα υγροσκοπικά φυσίγγια, είναι στην ουσία απλό αλάτι, γιατί το αλάτι έχει την ίδια κρυσταλλική δομή του πάγου».

«Ακριβώς το ίδιο γίνεται με το χιόνι, αλλά και με το χαλάζι, με τη μόνη διαφορά ότι στο χαλάζι, εκτός από τα υγροσκοπικά φυσίγγια εισάγονται πάλι με ειδικά αεροπλάνα με την καθοδήγηση μετεωρολογικών ραντάρ μέσα σε καταιγίδες εισάγονται φυσίγγια του ιωδιούχου αργύρου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μια ερώτηση στην Ευρωβουλή προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς

Εδώ προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα κατά πόσο είναι ασφαλές να «βομβαρδίζεται» ο ουρανός με ιωδιούχο άργυρο. Σε σχετική επερώτηση του 2001 που είχε γίνει στο ευρωκοινοβούλιο από την Ισπανή πολιτικό María Sornosa Martínez , αναφέρθηκε ότι «η πρακτική του ψεκασμού με ιωδιούχο άργυρο για την αποφυγή των χαλαζοπτώσεων (μέσω ραντισμού από αεροπλάνο ή εκτόξευσης ρουκετών στην ατμόσφαιρα) έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως βλαπτική για το περιβάλλον στην Ισπανία και, συγκεκριμένα, προκαλεί σοβαρές ζημίες στην Λεόν, την Σόρια, την Βαλένθια και άλλες ισπανικές επαρχίες και περιφέρειες. Παρά ταύτα, η εν λόγω πρακτική επιδοτείται από το δημόσιο, μέσω του Υπουργείου Γεωργίας».

Η ευρωβουλευτής είχε καταγγείλει ότι ο ιωδιούχος άργυρος δεν αναφερόταν ως ουσία προτεραιότητος στους καταλόγους αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θεωρείτο ως φυτοϋγειονομική ουσία και μάλιστα η πολιτικός μιλούσε ξεκάθαρα για επικίνδυνες «συνέπειες» που φέρει η χρησιμοποίηση του ιωδιούχου αργύρου κατά των χαλαζοπτώσεων, όπως «η προσβολή της υγείας των ανθρώπων, η ρύπανση των υδάτων, η μείωση των βροχών και οι επιπτώσεις στη συγκομιδή».

Θα μπορούσαν οι παραπάνω συνέπειες να συνδέονται έστω και μερικώς, με τη λεγόμενη κλιματική κρίση; Στην πορεία των χρόνων, ο ιωδιούχος άργυρος άρχισε να παρουσιάζεται από τους ειδικούς ως «ασφαλής» για το οικοσύστημα και τους ανθρώπους. Που βρίσκεται η αλήθεια άραγε; Και γιατί οι πολίτες δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για τέτοια θέματα;

Πόσο ασφαλής μπορεί να είναι η παραβίαση του υδρολογικού κύκλου με χημικές ουσίες που δεν έχουν καμία φυσική θέση στον ουρανό; Και μέχρι πού πρέπει να θέτονται τα όρια της ανθρώπινης παρέμβασης, όταν αυτά παραβιάζουν τις φυσικές διαδικασίες μετατροπής του καιρού;

Το ζήτημα είναι σημαντικό και αξίζει σίγουρα μεγαλύτερης προβολής, και όχι αυτή τη μυστικοπάθεια που υπάρχει. Οι αφορισμοί και οι ανόητες ταμπέλες για «ψεκασμένους», το μόνο που εξυπηρετούν είναι την αποσιώπηση του θέματος, όσο κάποιοι πειραματίζονται ανενόχλητοι με τον καιρό. 

Περίοπτη θέση στις κατηγορίες κατά των «ψεκασμένων», έχει παραδοσιακά και το κανάλι του ΣΚΑΪ. Τελικά γίνεται όλο και πιο γνωστό στον κόσμο ότι αεροψεκασμοί γίνονται όντως.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Φαραζούλης αποκάλυψε μάλιστα ότι το πρόγραμμα μετατροπής καιρού εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας (Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας κλπ) καθώς και στήν Θεσσαλία. 

Κι εδώ δημιουργούνται κάποιοι… περίεργοι συνειρμοί, μετά τήν βιβλική καταστροφή της Θεσσαλίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!