Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΕΛΛΑΔΑ: Η ζέστη, η ΣΚΟΝΗ της Σαχάρας καί ο ρόλος των αιολικών πάρκων.... ( ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ Π Ρ Ο Σ Ε Κ Τ Ι Κ Α, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! )




Αυτή την εβδομάδα υπήρχαν καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Ελλάδα. 

Και πάλι, ορισμένα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης το χρησιμοποίησαν αυτό για προπαγάνδα φόβου και παραπληροφόρηση. 

Ωστόσο, η Πράσινη Συμφωνία και τα συναφή μέτρα επηρεάζουν περισσότερο τον καιρό από ό,τι το CO2. 

Ένα παράδειγμα είναι οι ανεμογεννήτριες και ο αγώνας του πληθυσμού της Κρήτης εναντίον τους.


16 Ιουνίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 6,4 λεπτά



Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω προσωπικά την εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Μετά από σχετικά χαμηλές βροχοπτώσεις το χειμώνα και την άνοιξη, ο Μάϊος έφερε μάλλον χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά από τις αρχές του καλοκαιριού την 1η Ιουνίου, ζέστανε. 

Αυτό οφειλόταν κυρίως σε ένα συνεχές νότιο ρεύμα, όπως είχαμε και στην Κεντρική Ευρώπη τον Απρίλιο

Εκτός από τρεις ημέρες, δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου άνεμος στο έδαφος, κάτι που δεν είχα βιώσει ποτέ σε προηγούμενες επισκέψεις τα τελευταία 40 χρόνια

Από την άλλη, υπήρχαν μάλλον μεγάλες ποσότητες σκόνης της Σαχάρας στον αέρα περίπου τις μισές ημέρες (σε μεγαλύτερα υψόμετρα υπήρχαν αρκετά σημαντικές εντάσεις ανέμου, αλλά όχι στο έδαφος εκτός από τρεις ημέρες).


Σε αυτήν την εικόνα, το ρεύμα μεγάλου υψομέτρου που προέρχεται από την Αφρική φαίνεται αρκετά καλά στα σύννεφα (το στιγμιότυπο οθόνης είναι από τις 14.6.2024 περίπου στις 5 μ.μ. από την εφαρμογή Windy):






Η άμμος ήταν πανταχού παρούσα ακόμη και στην επιφάνεια της θάλασσας, μειώνοντας το φως και την ορατότητα, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.



Ακραία καιρικά φαινόμενα και Πράσινη Συμφωνία

Οι αλλαγές στον καιρό είναι σίγουρα εν μέρει ανθρωπογενείς. Ακόμη και το κλίμα - μια μέση τιμή πάνω από 30 χρόνια και μεγάλες περιοχές και ημισφαίρια. Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται σχετικά με τους λόγους για αυτό.

Σε αυτό το άρθρο, ο συνάδελφος Sander-Faes έδειξε πώς η παλινδρόμηση θερμότητας στον Ατλαντικό προκαλείται από τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος στα φορτηγά πλοία

Όπως ανέφερε ο Paul Voosen στο Science (το περιοδικό) στις 2 Αυγούστου 2023, η αιτία του ωκεάνιου ρεκόρ θερμότητας είναι «η μείωση της ρύπανσης [από] το "ίχνος του πλοίου", ed.] νεφώνει και συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη».

Μια άλλη αιτία του καιρού και της κλιματικής αλλαγής είναι τα αιολικά πάρκα

Οι ανεμογεννήτριες παίρνουν ενέργεια από την ατμόσφαιρα και τη μεταδίδουν ως ηλεκτρική ενέργεια

Μια ολόκληρη σειρά μελετών ασχολείται με τις επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στον καιρό και το κλίμα. 

Η θέρμανση των επιφανειών της γης είναι σημαντική. Μια μελέτη από το Τέξας που δημοσιεύθηκε στο Nature διαπίστωσε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,72 βαθμούς ανά δεκαετία από τέσσερα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στον κόσμο. (Liming Zhou 2012, Επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στη θερμοκρασία της επιφάνειας της γης).

Μια έρευνα των συνεπειών της κατασκευής αιολικών πάρκων στο Burgenland έδειξε το ίδιο αποτέλεσμα με αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,72 βαθμούς ανά δεκαετία από την κατασκευή των αιολικών πάρκων. 

Οι θερμοκρασίες ήταν προηγουμένως σταθερές από την αρχή της σειράς μετρήσεων το 1961.





Μια μελέτη για την αύξηση της θερμοκρασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο βρήκε επίσης μια σαφή στατιστική σύνδεση με την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Βόρεια Θάλασσα

Ταυτόχρονα, η μεταφορά σκόνης της Σαχάρας συνέβη επίσης συχνότερα.



Αιολικά πάρκα στην Κρήτη και την Ελλάδα

Αιολικά πάρκα έχουν κατασκευαστεί σε πολλά νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στην Ελλάδα συνολικά. 

Αν παρακολουθήσει κανείς τις μελέτες, είναι προφανές ότι οι αλλαγές στον καιρό, το κλίμα και την εμφάνιση σκόνης Σαχάρας έχουν να κάνουν και με την κατασκευή αιολικών πάρκων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η έρευνά μου με Κρητικούς φίλους έχει αποφέρει ένα κάπως εκπληκτικό αποτέλεσμα. 

Πριν από δύο χρόνια, η επέκταση των αιολικών πάρκων σταμάτησε. 

Στις κορυφογραμμές των βουνών, όπως αυτή στην παραπάνω εικόνα, πρέπει να ανεγερθούν περισσότερες ανεμογεννήτριες. 

Ωστόσο, αυτό ματαιώθηκε από τους κατοίκους με μια δράση διαμαρτυρίας με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. 

Τα συνεργεία κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών με τα εξαρτήματα και τα φτερά, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν παρά την αστυνομική προστασία

Η δράση έλαβε χώρα σε τυπικό στυλ της Νότιας Κρήτης. 

Όπως φαίνεται στα μοναστήρια της περιοχής, οι ηγούμενοι προτιμούν να είναι ντυμένοι με στολή και με τουφέκια κρεμασμένα στους ώμους τους.

Η ερώτησή μου για το ποιος ήταν ο λόγος της αντίστασης απαντήθηκε με την αναφορά στο αιολικό πάρκο κοντά στον Κεραμή. 

Εκεί, το περιβάλλον καταστρέφεται σοβαρά από τις ανεμογεννήτριες, αρρωσταίνουν ανθρώπους και ζώα και βλάπτουν τη γεωργία

Με την τοποθέτησή τους στις κορυφογραμμές των βουνών, ακόμη μεγαλύτερες περιοχές καταστρέφονται από ό, τι στην πεδιάδα. 

Ο άνεμος μπορεί να διαδώσει τους ρύπους, οι οποίοι απελευθερώνονται από λεπίδες κατασκευασμένες από πλαστικό ενισχυμένο με υαλοβάμβακα, σε πολλά χιλιόμετρα. 

Τα ζώα πεθαίνουν ακόμη και από αυτό. 

Ένας εκτεταμένος παράγοντας ζημιάς είναι ο υπόηχος που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η κυβέρνηση στην Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τα υπεράκτια αιολικά πάρκα. 

Αν αυτό οφείλεται στην αντίσταση στην Κρήτη, δεν ξέρω

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, το οποίο παρουσίασε η κυβέρνηση της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του περασμένου έτους, 9,5 GW πρόκειται να αντιστοιχήσουν στην αιολική ενέργεια έως το 2030, εκ των οποίων 1,9 GW θα είναι υπεράκτιες εγκαταστάσεις. 

Λόγω του ταχέως αυξανόμενου βάθους των υδάτων γύρω από τα νησιά, αυτές οι ανεμογεννήτριες πρόκειται να κατασκευαστούν σε πλωτές εξέδρες

Ένα παράλογο εγχείρημα που θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρό και επιβλαβές για το περιβάλλον

Παρεμπιπτόντως, η Φλόριντα έχει πλέον απαγορεύσει τα υπεράκτια αιολικά πάρκα από το νόμο.



Ακραία καιρικά φαινόμενα και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης

Η κυβέρνηση και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, φυσικά, δημιούργησαν ξανά πανικό

«Ο καύσωνας στο Αιγαίο κορυφώνεται» ήταν ο τίτλος του ORF. 

Οι ελληνικές αρχές συμμετέχουν επίσης και κλείνουν τα αξιοθέατα στην περιοχή της Αθήνας. 

Οι θερμοκρασίες μεταξύ 35 και 45 βαθμών ήταν απολύτως φυσιολογικές για την Ελλάδα. 

Το 1977 είχε επίσης έως και 48 βαθμούς για δύο εβδομάδες σε μεγάλα τμήματα της Ελλάδας και στα νησιά, το 1990 έως 49 βαθμούς στην Κρήτη, για να αναφέρουμε μόνο δύο από τις πολλές θερμότερες εποχές. 

Στο παρελθόν, κανείς δεν είχε την ιδέα να επιβάλει lockdown και κλείσιμο λόγω των καλοκαιρινών θερμοκρασιών. Τα οποία είναι μόνο εντυπωσιακά και δείχνουν ούτως ή άλλως, γιατί παντού αλλού η ζωή συνεχίστηκε κανονικά.

Το ORF δεν μπορεί να αντισταθεί στο να απαλλαγεί από τη συνήθη παραπληροφόρησή του με τέτοιες αναφορές στο τέλος:

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά

Αν και μεμονωμένα ακραία φαινόμενα δεν μπορούν να αποδοθούν άμεσα σε μια συγκεκριμένη αιτία, ένα πράγμα είναι σαφές, σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή: Η κλιματική κρίση καθιστά τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, καταιγίδες και ζέστη πιο συχνά και έντονα. Αυτό σημαίνει ότι οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες γίνονται ισχυρότερες, τα κύματα καύσωνα θερμότερα και οι ξηρασίες ξηρότερες.

Αυτό είναι απλά λάθος. Οι πολίτες πρέπει επίσης να πληρώσουν για αυτό και η ρυθμιστική αρχή KommAustria ... τίποτε.







Εδώ, βλέπουμε μια μάλλον πτωτική τάση στο γράφημα από το Our World in Data του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, του οποίου τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν παντού κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» του κορωνοϊού. 

Και αυτό ισχύει τόσο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα όσο και για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις πλημμύρες, την ξηρασία, τις ακραίες θερμοκρασίες και τις δασικές πυρκαγιές.

Τα εταιρικά και κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, από την άλλη πλευρά, δεν κουράζονται ποτέ να διαδίδουν ισχυρισμούς ότι υπάρχει περισσότερη ζέστη / κρύο, ξηρασία / πλημμύρες, καταιγίδες / ηρεμία, δασικές πυρκαγιές και το αντίθετό τους λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Το TKP έχει επανειλημμένα αναφέρει μελέτες που δείχνουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα μειώνονται ακόμη. 


Σε κάθε περίπτωση, τα αιολικά πάρκα και οι «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» προκαλούν σημαντικά περισσότερες αλλαγές στον καιρό και το κλίμα από το CO2

Η αύξηση των επιπέδων CO2 στην ατμόσφαιρα οφείλεται περισσότερο στα αιολικά πάρκα και σε άλλα μέτρα, καθώς οι θερμότερες θάλασσες απελευθερώνουν CO2.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
 
 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ραδιενεργός σκόνη της Σαχάρας ανακαλύφθηκε στα ελβετικά σύνορα

https://odysseiatv.blogspot.com/2024/04/blog-post_696.html

3 σχόλια:

  1. Αν υπηρχε δικαιοσυνη επρεπε ο Μητσοτακης και η Σακεραλοπουλου να δικαστουν για εσχατη προδοσια διοτι καινε τα δαση ακομη και σπιτια που βρισκοντε σε κοντινη αποσταση και σηνουν ανεμογενητριες καταστρεφοντας το φυσικο περιβαλον και το κλιμα ολοκληρου της Ελλαδος.
    Καποιος πρεπει να βαλει φρενο στις καταστροφικες τους ενεργειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε, αλλά από ποια δικαιοσύνη περιμένετε να γίνει αυτό;

      Και από ποιον λαό; Αυτόν που κοιμάται και αρέσκεται σε καθετί εύπεπτο και που δεν ζητά μεγάλη προσπάθεια; Που έχει μάθει να φέρεται ως δούλος που είναι ευγνώμων στους αφέντες του επειδή του επιτρέπουν ακόμη να κουβαλάει το κεφάλι του πάνω στο λαιμό του και δε του το έχουν πάρει κι αυτό ακόμη;



      Διαγραφή
  2. ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΄΄ΣΚΟΝΗ΄΄ Η, ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΟ ΣΚΑΙ? ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ, ΚΑΙ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!