Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ! Κατά τα άλλα, "πάμε για πτώχευση"...




ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΛΥΠΗΡΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ. Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ  Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α  ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ (ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ) ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΠΟ, ΕΧΕΙ "ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ" ΝΑ ΜΑΣ "ΠΕΡΑΣΕΙ" ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΚΡΩΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, "ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ", "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ  ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ...Υ Π Ο Π Τ Α!



...Μά, πώς αλήθεια θα οδηγηθεί μία χώρα με την δική μας παραγωγή ΤΟΣΩΝ & ΤΟΣΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, σε ..."πτώχευση";
ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΡΤΙΣΤΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑ, ΕΠΙ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ;
ΠΟΣΟ "ΣΙΓΟΥΡΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ "ΤΡΕΧΟΥΝ" ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ;;;

Άς δούμε έναν μόνο και μάλιστα ΠΟΛΥ μικρό κατάλογο...

1) Μαγνήσιο: 


Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

2) Αλουμίνιο: 


Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία, ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον, είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.

3) Βωξίτης:


Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ε.Ε. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και άλλων.

4) Σμηκτίτες: 


Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ...ΗΠΑ(!) στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κ.α.

5) Νικέλιο: 


H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφος της!Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

6) Λάδι:


Είμαστε η 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Αυτο μας έδωσε ο Θεούλης…..εμείς όμως αγοράζουμε σπορέλαια, σησαμέλαια, βούτυρα-ζωϊκά και συνθετικά, λάδι κοκοφοίνικα και άλλες μ@@@@ίες και μετά, να η χοληστερίνη στα 800 και τα εμφράγματα 'σερί'…. Έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιάς-λαδιού)

7) Είμαστε 3η χώρα σε παραγωγή κρόκου.


(saffron) Κοζάνης αλλά εμείς ούτε που το ξέρουμε…. Βάζουμε στα φαγητά μας… κέτσαπ και αμφίβολης προέλευσης σως….

8) Είμαστε 5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών… 


( δοκιμάστε τα βραστά ή ομελέτα)

9) Είμαστε 7η χώρα παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν 4η!)

10) Είμαστε 11η σε παραγωγή βαμβακιού. 


11) Ακόμη: 14η σε αφίξεις τουριστών. (18,2 εκ)

12) Είμαστε 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων.


και Φυσικά, είμαστε το 'νούμερο 1' της παγκοσμίου εμπορικής ναυτιλίας!!!

"Ι.Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!