Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Οι "Πύλες της Κολάσεως" στο Τουρκμενιστάν!

Κανείς δε θα γνώριζε το μικρό χωριό Derweze, στο Τουρκμενιστάν, αν δεν αποτελούσε την είσοδο για… 
την "Κόλαση"!
(...) 40 χρόνια πριν, το 1971, επιστήμονες βρήκαν στο χωριό Derweze (που στην τοπική γλώσσα σημαίνει “Πύλη”) ποσότητες αερίου, κοντά στην επιφάνεια τους εδάφους. 
Επειδή όμως, υπήρχαν δηλητηριώδη αέρια, αποφάσισαν να τα κάψουν, διαδικασία που αναμενόταν να κρατήσει μερικές ημέρες… Σήμερα, αφού κατέρρευσε και μέρους του εδάφους, οι φωτιές της Κόλασης ακόμα καίνε!(kostas-urbanlegends)
 
Ολα ξεκίνησαν το 1971 οταν οι Σοβιετικοί, άρχισαν να κάνουν γεώτρηση στην περιοχή για να βρούν μαύρο χρυσό . Κατά την διάρκεια της γεωτρήσεως, έγινε μια μεγάλη κατακρήμνιση εδαφών, καταπλακώνοντας και ρουφώντας στην κυριολεξία ανθρώπους και μηχανήματα(!) και αφήνοντας έναν κρατήρα με διάμετρο πάνω από 60 μέτρα και βάθος πάνω από 25 και άρχισαν να βγαίνουν δηλητηριώδη αέρια [φυσικό αέριο]. 
Οι Ρώσοι σκέφτηκαν να το ανάψουν,  ώστε να καεί και μετά με την ησυχία τους να συνεχίσουν την γεώτρηση, μάλιστα υπολόγισαν ότι θα καίει μια εβδομάδα.


Σήμερα μετά απο 40 χρόνια συνεχίζει να καίει...
Οι ντόπιοι αποκαλούσαν το μέρος “Οι πόρτες της Κολάσεως”, ένα μοναδικό θέαμα που μπήκε ώς προορισμός σε πολλα ταξιδιωτικα γραφεία και ένα μέρος που συγκλονίζει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!