Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Θ Α Υ Μ Α Σ Τ Η μεταστροφή στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ενός ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ Ταξιάρχου!


ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο  Θ Ε Ο Σ! ΑΝΩΤΕΡΩ Ο "ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ, ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ "ΑΛΛΑΖΕΙ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ... Ένας αμερικανός ταξίαρχος όπου στάλθηκε σε αποστολή στην ορθόδοξη Μολδαβία, αγάπησε τον μολδαβικό τρόπο ζωής και αποφάσισε να βαπτιστεί ορθόδοξος!
Ο Norvel Coots, επικεφαλής του Ιατρικού Αρχηγείου του 'ΝΑΤΟ',  έχει τον βαθμό του Ταξίαρχου. Φτάνοντας στο Κισσινάου, δηλαδή την πρωτεύουσα της Μολδαυΐας, εντυπωσιάστηκε από τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν χιλιάδες παιδιά... Το 2000 έθεσε τις βάσεις, ενός προγράμματος για την βοήθεια τους,πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα.

«Είδα τα ορφανοτροφεία που λειτουργούσαν κατά το ...σοβιετικό σύστημα, μεγάλα ορφανοτροφεία χωρίς ρεύμα και νερό,ουσιαστικά μόνο ένα μέρος για μείνει κάποιος το βράδυ. Αν και τα παιδιά είχαν φαγητό και λάμβαναν κάποια μόρφωση, είχαν ανάγκη από φροντίδα, στοργή και άλλα βασικά πράγματα που θα εξασφάλιζαν καλύτερες συνθήκες ζωής.
Η προσπάθεια μας ξεκίνησε το 2000, είπε ο ίδιος σε μία συνέντευξη στην εφημερίδα România Liberă.

Ο ταξίαρχος Coots, υποστηρίζεται από την Ορθόδοξη εκκλησία της Μολδαβίας και τον αρχιεπίσκοπο Βλαδίμηρο του Κισσινάου. Ο Αμερικανός στρατιωτικός υποστηρίζει, πως οι δωρεές ελήφθησαν μέσω της ορθόδοξης εκκλησίας, αλλά συνέβαλε και ο ίδιος προσωπικά.

Un general american s-a botezat ortodox după ce a stat câțiva ani în Moldova. Șeful Comandamentului Medical Regional Europa al NATO spune că Maica Domnului i-a vorbit

Οι εμπείριες που έζησε εκεί στις όχθες του ποταμού Προύθου, έκαναν τον ταξίαρχο να αλλάξει ζωή. Βαπτίστηκε Ορθόδοξος και υποστηρίζει, πως άκουσε την ίδια την Παναγία να του λέει, να βοηθήσει τα παιδιά της Μολδαβίας!

«Έγινα ορθόδοξος. Τα παιδιά μου πήραν μολδαβικά ονόματα, Μαξιμιλιανός και Καταλίνα. Την δεύτερη φορά που πήγα στην Μολδαβία, για να ολοκληρώσω το πρόγραμμα, επισκέφτηκα ένα παλιό μοναστήρι στο Ορχέϊ.Τότε μου μίλησε η Παναγία και μου είπε να βοηθήσω εκείνα τα παιδιά.


Ήδη αισθάνομαι Μολδαβός και μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Βλαδίμηρο, θέλουμε να αναπτύξουμε και άλλα προγράμματα...

[Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης/'proskynitis.blogspot'/"Παπαφλέσσας"].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!