Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Δηλαδή; ΕΜΕΙΣ θα το πληρώσουμε ΚΑΙ αυτό; Μπά;


ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ!
ΠΑΛΙ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΤΣΩΣΕΙΣ; 

Πολλοί… γενναιόδωροι είπαν, ότι ΘΑ βάλουν λεφτά (ακόμα δεν έχουν βάλει ούτε φράγκο…) για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη (η γερμανική κυβέρνηση, το Ίδρυμα Νιάρχος, διεθνείς σιωνιστικές οργανώσεις, κ.τ.λ.), αλλά όπως φαίνεται τελικά, εμείς οι φορολογούμενοι Έλληνες θα το πληρώσουμε κι αυτό!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ιστοσελίδα του 'ΚΙΣ', ο "κομμουνιστής" Τσακαλώτος απέστειλε επιστολή προς τον Μπουτάρ-πασά και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυΐδ Σαλτιέλ, με την οποία τους ενημερώνει, ότι στον προϋπολογισμό του 2019, θα  π ρ ο β λ ε φ θ ε ί  ΠΟΣΟ για την ανέγερση του Μουσείου, εξηγώντας ότι «η ολοκλήρωση του έργου αυτού, θα έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για ολόκληρη την χώρα, ως φόρος τιμής στους Εβραίους που δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ως όχημα διατήρησης της συλλογικής μνήμης και ως πολιτιστικό αγαθό καθαυτό»...



Υπενθυμίζουμε, ότι προσφορά του ελληνικού κράτους (της ΓΑΙΑΟΣΕ) είναι και ο χώρος που θα ανεγερθεί το Μουσείο, το οποίο θα είναι εξαώροφο, από μέταλλο και γυαλί, με το ύψος του να φτάνει τα 32 μέτρα!


[Πηγή:'εθνικισμός']

=====================================

Αποτέλεσμα εικόνας για R.RIVLIN AND TSIPRAS IN THESSALONIKI

Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Μουσείου τοποθέτησαν από κοινού ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν σε μια συγκινητική τελετή τον Ιανουάριο.

Δίπλα στο σημείο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στον χώρο του εμπορικού σιδηροδρομικού σταθμού σχεδιάζεται η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, συνολικής έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο, όταν μεταφερθούν οι σιδηροδρομικές λειτουργίες που φιλοξενούνται στον χώρο, το πάρκο θα παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ εκεί προβλέπεται να λειτουργήσει και το Σιδηροδρομικό Μουσείο από τη ΓΑΙΟΣΕ, τον ΟΣΕ και τον δήμο.

Ακόμα, δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μνήμης, ένας ελαιώνας στον οποίο θα φυτευτούν 5.000 ελιές. Οι μελέτες του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. 
Το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά ενώ όταν ολοκληρωθεί, θα παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης.

[Πηγή: 'voria.gr']

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!